Ingredientai:
- 6 riekelės tamsios duonos, ypač tinka su įvairiomis sėklomis;
- 4 didelės saujos špinatų, geriau jaunučių;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 arbat. šaukšt, sviesto;
- 6 kiaušiniai;
- druskos;
- šviežiai maltų pipirų ar aitriųjų paprikų dribsnių.
Gaminimas:
1. Duonos riekeles švelniai paskrudinkite – tinka ir sausa keptuvė, ir elektrinė skrudintuvė.
2. Špinatus nuplaukite ir dar šlapius sudėkite į keptuvę, uždenkite dangčiu ir dėkite ant vidutinės kaitros. Pakaitinkite porą minučių vienąsyk pradengdami ir pamaišydami. Tuomet į jau apglebusius špinatus dėkite česnaką, sviestą, pasūdykite, keliolika sekundžių pakaitinkite ir nukaiskite.
3. Kiaušinius išvirkite, kad trynys būtų dar skystas ir atsargiai nulupkite.
4. Ant kiekvienos duonos riekės dėkite po šaukštą špinatų, ant viršaus kiaušinį, paspauskite jį šakute, kad šiek tiek įplyštų, dabar bartykite druską ir pipirus ar aitriosios paprikos dribsnius ir ragaukite.
Pastaba: vietoje špinatų galite naudoti ir įvairiausias jau sužėlusias švarias lietuviškas žoles – garšvas, dilgėles ir pan.