„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

7 skanėstai, kuriuose dera šokoladas ir avokadas: nuo ledų iki torto

Skrebutis su avokadu – bene madingiausias pastarųjų metų vėlyvųjų pusryčių patiekalas. Tačiau avokadų vaidmuo virtuvėje kur kas universalesnis. Ar žinojote, jog ši daug gerųjų riebalų turinti gėrybė itin dera su šokoladu? To įrodymas – ne vienas receptas. Jais ir dalijamės bei kviečiame išbandyti!
Šokoladinis kremas su avokadais
Šokoladinis kremas su avokadais / Vida Press nuotr.
Šokoladinis kremas su avokadais
Receptas: Lengvas šokoladinis kremas su avokadais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Kokosų pienas: 0.50 st.
Aitriosios paprikos milteliai: 1.00 žiupsnelis
Avokadai: 1.00 vnt. (gerai prinokęs)
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys ir nutarkuota žievelė; patiekti)
Bananai: 2.00 vnt. (patiekti)
Kaip gaminti

1. Sulaužytą šokoladą berkite į puodą ir ištirpinkite ant mažos ugnies kokosų piene. Maišykite, kol šokoladas visiškai ištirps ir taps vientisas, o tada įberkite aitriosios paprikos. Nukelkite nuo ugnies ir palikite kiek praaušti.

2. Perpjaukite avokadą, išimkite kauliuką, minkštimą išskobkite šaukštu į trintuvą. Ten pat supilkite dar šiltą lydytą šokoladą ir trinkite, kol avokadas visiškai susitrins ir pavirs į šokoladinį kremą.

3. Kremą sukrėskite į du indelius. Lėkštėje išdėliokite griežinėliais pjaustytus bananus ir juos apšlakstykite žaliųjų citrinų sultimis, o ant viršaus užtarkuokite žaliųjų citrinų žievelės. Skanaukite iš karto.

Suskleisti
Šokoladinis pudingas su avokadais
Receptas: Šokoladinis avokadų pudingas
2 asmenims
Pagaminsite per 10 min.
4.0 / 10
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Kokosų pienas: 115.00 ml (riebaus)
Klevų sirupas: 4.00 valg. š.
Kakava: 5.00 valg. š. (nesaldintų miltelių)
Įvairios uogos: 2.00 sauja (mėgstamų)
Vanilės ekstraktas: 0.50 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kokosų drožlės: 1.00 arbat. š. (papuošimui)
Kaip gaminti

1. Visus ingredientus, išskyrus kokosų dribsnius ir uogas, sudėkite į virtuvinį kombainą ir smulkinkite iki vientisos masės.

2. Į dvi stiklines supilkite pusę gautos masės, suberkite uogas, ant jų užpilkite likusią masę, o viršų apibarstykite kokosų dribsniais.

Suskleisti
Šokoladinis pyragas
Receptas: Šokoladinis avokadų pyragas be cukraus
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.9 / 23
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Miltai: 150.00 g
Sviestas: 50.00 g
Medus: 4.00 valg. š.
Kakava: 2.00 valg. š. (miltelių)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Ištirpinkite sviestą, o avokadų minkštimą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Tuomet ištirpintą sviestą išplakite su kiaušiniais, vanilės ekstraktu, medumi ir trintais avokadais.

2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, o į avokadų masę suberkite miltų mišinį, kakavą ir viską gerai išmaišykite.

3. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir supilkite gautą masę. Dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie pusvalandį.

Suskleisti
Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas
Receptas: Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (mėtų ir avokadų įdarui)
Medus: 1.00 puodelis (1/4 - mėtų ir avokadų įdarui ir 2 valg. š. - šokoladiniam sluoksniui)
Aliejus: 2.00 puodelis (6 valg. š. - kokosų ištirpintas - mėtų ir avokadų įdarui ir 1/4 puodelio - šokoladiniam sluoksniui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėtų ir avokadų įdarui ir šokoladiniam sluoksniui)
Kokosų drožlės: 2.00 puodelis (1,5 - mėtų ir avokadų įdarui)
Likeris: 3.00 valg. š. (mėtų - mėtų ir avokadų įdarui)
Kakava: 1.00 st. (1/4 pudros - šokoladiniam sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1/4 - šokoladiniam sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Visus mėtinio sluoksnio ingredientus sudėkite į trintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą.
  2. Ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite medų ir visus kitus ingredientus. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant avokadų ir mėtų įdaro. Palaikykite šaldytuve apie 3-4 valandas ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Suskleisti
Naminiai šokoladiniai ledai
Receptas: Šokoladiniai ledai su avokadu
4 asmenims
Pagaminsite per 4 val. 15 min.
3.6 / 23
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 250.00 g (prinokusio)
Kakava: 30.00 g
Augalinis pienas: 180.00 g (pvz., lazdyno riešutų, bet (tinka ir kitokių riešutų)
Agavų sirupas: 50.00 g
Kaip gaminti

1. Sudėkite visus ingredientus į elektrinį trintuvą ir gerokai pasukite, kol masė taps vientisa ir tolygi.

2. Supilstykite į specialias ledų formeles, smeikite pagaliukus ir dėkite į šaldymo kamerą. Šaldykire mažiausiai 4 valandas.

3. Prieš valgant ledų formelę sekundei įmerkite į ką tik virusį vandenį ir, laikydami už pagaliuko, ištraukite paruoštas ledų porcijas.

Suskleisti
Šokoladinis tortas su avokadais
Receptas: Šokoladinis tortas su avokadais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (torto pagrindui)
Rudasis cukrus: 1.00 st. (torto pagrindui)
Kakava: 6.00 valg. š. (tamsios; torto pagrindui)
Ryžių miltai: 1.00 st. (torto pagrindui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (išspaustos sultys torto pagrindams sulieti)
Juodasis šokoladas: 300.00 g (200 g kremui ir 100 g glajui)
Kokosų pienas: 0.75 st. (0,5 kremui ir apie 6 šaukštus glajui)
Matcha arbatos milteliai: 2.00 arbat. š. (papuošti)
Avokadai: 2.00 vnt. (sunokę; kremui)
Cukatos: 2.00 arbat. š. (apelsinų; kremui)
Kaip gaminti

Pastaba: ingredientai apskaičiuoti 24 cm skersmens torto formai

1. Torto kepimo formos dugne patieskite kepimo popierių, o jos šonus ištepkite sviestu. Iš nurodytų torto pagrindui skirtų produktų reikės iškepti du papločius, todėl kiekius dalinkite iš dviejų.

2. Gamindami vieną torto pagrindą sumaišykite pusę stiklinės ryžių miltų su 3 šaukštais kakavos.

3. Tris kiaušinius labai gerai, t. y. iki baltumo, išplakite su puse stiklinės cukraus. Į išplaktus kiaušinius iš lėto įmaišykite ryžių miltų ir kakavos mišinį. Paruoštą tešlą įpilkite į kepimo formą ir pašaukite į įkaitintą iki 170 °C orkaitę 25 minutėms.

4. Kai iškeps, pirmąjį torto paplotį perkelkite vėsti ant grotelių, o iš likusių produktų lygiai taip pat iškepkite dar vieną biskvitą. Jį irgi palikite, kad pravėstų.

5. Kol kepa antrasis biskvitas, paruoškite šokoladinį kremą. Šokoladą sulaužykite ir suberkite į puodą, ten pat įpilkite ir kokosų pieną. Šokoladą maišydami ištirpinkite ant mažos ugnies, kol suskystės ir virs vientisa mase.

 

6. Avokadus perpjaukite pusiau ir išimkite kauliukus. Šaukštu išskobkite ir į trintuvą įdėkite minkštimą, ten pat įpilkite ir lydytą šokoladą. Avokadus su šokoladu sutrinkite į vientisą šokoladinį kremą. Į jį įmaišykite apelsinų žievelių cukatas. Kremą galite dėti į šaldytuvą, kad kiek sustingtų.

7. Formuokite tortą. Į torto formą guldykite vieną biskvito lakštą, jį suliekite pusės apelsino sultimis ir aptepkite paruoštu šokoladiniu avokadų kremu. Ant viršaus uždėkite antrą torto biskvitą ir jo viršų suliekite likusiomis apelsino sultimis.

8. Glajui skirtą šokoladą sulaužykite ir ištirpinkite karšto vandens vonelėje kartu su keliais šaukštais kokosų pieno. Torto viršų apliekite lydytu šokoladu ir nakčiai įdėkite į šaldytuvą, kad sustingtų ir subręstų.

9. Prieš nešdami į stalą tortą per sietelį apibarstykite mača.

Suskleisti
Veganiškas šokoladinis pyragas su burokėliais
Receptas: Veganiškas šokoladinis tortas su burokėliais ir avokadais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.2 / 5
Receptas
Ingredientai
Miltai: 3.00 st. („self-raising“ kvietinių; tešlai)
Kakava: 170.00 ml (ir dar 6 šaukštai kremui; miltelių)
Rudasis cukrus: 250.00 ml (tešlai)
Linų sėmenys: 2.00 valg. š. (kupini maltųl; tešlai)
Vanduo: 6.00 valg. š. (šilto; tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (arba pastos; tešlai)
Burokėliai: 500.00 ml (keptų ir sutrintų; tešlai)
Augalinis pienas: 250.00 ml (tešlai)
Bananai: 2.00 vnt. (prinokę, šalti; kremui)
Avokadai: 2.00 vnt. (kremui)
Datulės: 10.00 vnt. (minkštų; kremui)
Agavų sirupas: 1.00 valg. š. (arba pagal skonį; kremui)
Kaip gaminti

1. Linų sėmenis užpilkite šiltu vandeniu ir leiskite išbrinkti.

2. Visus sausus ingredientus sumaišykite dubenyje. Sudėkite ten burokėlių piurė, supilkite augalinį pieną ir vanilės pastą arba ekstraktą. Viską išmaišykite. Tuomet sudėkite linų sėmenis. Viską dėmesingai išmaišykite, kad tešla būtų vientisa.

3. Supilkite į 23 cm skersmens kepimo formą ir kepkite apie valandą, 180°C temperatūroje.

4. Visus kremo ingredientus smulkinkite iki vientisos masės. Padėkite į šaldytuvą, kad šiek tiek sutvirtėtų.

5. Iškepusį biskvitą atvėsinkite ir perpjaukite per pusę arba į 3 lakštus. Ant kiekvieno užtepkite paruošto kremo ir taip sluoksniuokite vieną po kito.

6. Viršų galima puošti kuo įvairiausiai: smulkintais riešutais, šviežiomis uogomis ar malta kava.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs