7 virtuvės paslaptys: profesionalūs kepimo rezultatai namuose su orkaite „PlusSteam”

Naujoji daugiafunkcė „Electrolux“ orkaitė su garų funkcija „PlusSteam“ nustebino net pačius išrankiausius – nuo šiol tikros kepyklėlės gaminiais galite mėgautis neiškėlę kojos iš namų. Garai ne tik suteikia tradiciniam patiekalui naują dar neregėtą skonį, intensyvesnį aromatą, padeda kasdien palaikyti sveikos gyvensenos principus, bet ir taupo mūsų brangų laiką – po kepimo išvalyti orkaitę dabar žymiai paprasčiau.
Kepimo rezultatai su orkaite „PlusSteam”
Kepimo rezultatai su orkaite „PlusSteam” / Electrolux nuotr.

Šios orkaitės privalumus išbandyti galės ir 5 daugiausiai balsų sulaukę

kepinių konkurso #KepuTau dalyviai, kurie finalinio renginio metu turės iškepti savo kepinius. Štai patarimai, kaip garų technologijos pagalba atskleisti tikrąjį patiekalo skonį ir deramai išnaudoti visas garų orkaitės funkcijas, kuriais su finalistais dalinasi „Kulinarijos studijos“ šefas italas Gian Luca Demarco ir VMG žurnalo „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė Elžbieta Monkevič:

1. Pasak E. Monkevič, nors dauguma žmonių pirmą kartą pamato įrenginio instrukciją tik tada, kai įrenginys sugenda, visgi, kad kepimo procesas būtų sklandesnis, su nauja orkaite reikėtų susipažinti dar prieš pradedant gaminti joje. Šmaikštaudama ji pataria – geriausia instrukciją paskaityti dar kartą prieš miegą.

K.Pauliukonio nuotr./Elžbieta Monkevič
K.Pauliukonio nuotr./Elžbieta Monkevič

2. „Verdu ir kepu“ vyr. redaktorė pataria taip pat nepamiršti, kad garų orkaitėje viskas kepa šiek tiek greičiau, nei įprastoje orkaitėje. Todėl kepant kažkokį gaminį pirmą kartą ji siūlo nustatyti šiek tiek žemesnę temperatūrą nei rekomenduojama ir stebėti kepimą.

3. Abu virtuvės šefai vieningai teigia – kepantiems miltinius patiekalus, garų funkciją reikia naudoti pirmąsias 10 minučių. Taip kepinio plutelė gražiau apskrus, o vidus bus minkštesnis ir puresnis.

4. Patinka itin traškūs sausainiai? Charizmatiškasis italas pataria paskutiniąsias 5 minutes įjungti garų funkciją.

5. Norintiems kepinio su dar storesne plutele profesionalus virtuvės šefas pataria kepimo pabaigoje šiek tiek sumažinti temperatūrą – iki 140 °C.

Asmeninio archyvo nuotr. /Gianas Luca Demarco
Asmeninio archyvo nuotr. /Gianas Luca Demarco

6. Kepant mėsą, garų funkciją naudokite ir pradžioje, ir papildykite vandens dar kartą kepimo metu. Anot Luca Demarco, mėsa bus minkštesnė ir sultingesnė, taip pat išvengsite degėsių.

7. Norite akimirksniu sutvarkyti orkaitę? Pasak E. Monkevič, garai – puikus pagalbininkas norint greitai išvalyti orkaitę. Tereikia įpilti vandens, nustatyti 90 °C temperatūrą ir šiek tiek palaukti – orkaitė įkaista, vanduo po truputį garuoja ir visi nešvarumai greitai atmirksta. Vėliau juos užtenka tiesiog nuvalyti šluoste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs