Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti
2017 06 22 /2017 06 23

8 gardžiausių šašlykų receptai

Nustebinkite valgytojus ypatingai gardžiu šašlyku! Štai net 8 geriausi receptai iš įvairių pasaulio kampelių, iš kurių tikrai išsirinksite nors vieną.
Šašlykai
Šašlykai / 123RF.com nuotr.

Grilio ekspertai vienbalsiai tvirtina, kad kepsnio gardumas priklauso nuo to, kaip jį marinavote, tad verta pasistengti. Ir tam nereikia nei jokios specialios įrangos, nei ypatingų prieskonių. Genialumas slypi paprastume – šis posakis tinka ir kalbant apie kepimą grilyje.

Štai ką pirmiausia turėtumėte žinoti apie kepsnių marinavimą.

Marinatas įsiskverbia tarp mėsos skaidulų ir prisotina ją skoniu bei aromatu. Štai kodėl prieš marinavimą mėsą reikia supjuastyti reikiamo dydžio gabaliukais, atsižvelgiant į tolimesnį paruošimo būdą.

Marinuokite mėsą tik vėsioje patalpoje, geriausia šaldytuve ir ne ilgiau 24 valandas.

Mėsa bus visiškai kitokio skonio, jei kepsite ją pamarinavę tik 30 minučių arba išlaikę dvi dienas. Per trumpą laiką prieskoniai nespės įsigerti, perlaikius mėsa gali būti sausa. Geriau laikykitės receptuose nurodyto laiko.

Prieš papildomai sūdydami jau iškeptą kepsnį, pirma jo paragaukite – gal druskos ir prieskonių visiškai pakanka? Geriau yra mažiau.

Pagrindiniai marinato ingredientai yra prieskoniai, rūgštis (citrinos sultys, actas, jogurtas, vynas) ir aliejus. Tai žinodami galite kurti savo unikalius receptus.

Lengvi marinatai

123RF.com nuotr./Šašlykai, citrinų marinatas
123RF.com nuotr./Šašlykai, citrinų marinatas

Šie marinatai kiaulienai suteiks puikų skonį, tačiau neuždegs jūsų burnos.

  • Citrininis - česnakinis marinatas

3 valg. š. alyvuogių aliejaus,

3 valg. š. šviežiais spaustų citrinų sulčių,

3 valg. š. vandens,

1 arb. š. tarkuotos citrinos žievelės,

2 skiltelės česnako,

2 arb. š. smulkintų džiovintų čiobrelių,

2 arb. š. smulkinto rozmarino,

2 arb. š. smulkinto mairūno,

2 arb. š. smulkinto šalavijo,

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį.

  • Itališkas raudonojo vyno marinatas

1,5 stiklinės sauso raudonojo vyno,

3 valg. š. balzaminio acto,

3 valg. š. alyvuogių aliejaus,

1 valg. š. baziliko, mairūno, raudonėlio, rozmarino ir čiobrelio mišinio,

2 skiltelės česnako,

½ arb. š. druskos,

½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Ugnis ir skonis viename

123RF.com nuotr./Aitrieji pipirai
123RF.com nuotr./Aitrieji pipirai

Are esate iš tų valgytojų, kurie mėgsta besiveržiančias liepsnas iš burnos? Marinatai yra puikus būdas suteikti jūsų kepsniui ypatingo charakterio, tad įtraukite į receptą šiek tiek kajeno ir jalapeno pipiriukų.

  • Kubietiškas česnakinis padažas

½ stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių,

2 valg. š. laimo sulčių,

2 valg. š. vyno acto,

3 vnt. konservuotų Chipotle pipirų,

3 česnako skiltelių,

2 arb. š. raudonėlio,

½ arb. š. maltų juodųjų pipirų,

½ arb. š. druskos,

½ arb. š. malto kumino.

  • Alaus ir garstyčių marinatas

300 ml šviesaus alaus,

švieži svogūnėliai su laiškais,

¼ stiklinės Dižono garstyčių su grūdeliais,

¼ stiklinės granatų melasos,

2 valg. š. rapsų aliejaus,

1 arb. š. druskos,

1 arb. š. čili padažo.

Įkvėpta Rytų

123RF.com nuotr./Kepsniukai, Tailando virtuvė
123RF.com nuotr./Kepsniukai, Tailando virtuvė

Nuo Indijos iki Kinijos – visas Rytinis Žemės pusrutulis pasižymi itin turtingais skoniais. Patiekalai dažnai gardinami sojos padažu, sezamų aliejumi, imbieru, kuminu, cinamonu ir išsiskiria ypatingu aštrumu. Išmėginkite keletą receptų.

  • 4 skonių marinatas

¼ stiklinės sojos padažo,

¼ stiklinės sauso chereso,

1 susmulkinto svogūno,

2 valg. š. šviežios susmulkintos imbiero šaknies,

2 arb. š. lygiomis dalimis sumaišytų cinamono, gvazdikėlių, anyžiaus, pankolio ir sičuano pipirų miltelių,

2 valg. š. čili aliejaus,

2 arb. š. sezamų aliejaus.

  • Jogurtinis kario marinatas

4 gabaliukų kiaulienos nugarinės,

1 nedidelio svogūno,

2 valg. š. sutarkuotos šviežios imbiero šaknies,

2 česnako skiltelių,

1 stiklinės natūralaus jogurto be priedų,

2 arb. š. kario,

1 arb. š. druskos,

½ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų.

Paplūdimio virtuvė

123RF.com nuotr./Vištiena su ananasais
123RF.com nuotr./Vištiena su ananasais

Visada atsipalaidę žmonės Karibuose, Havajuose ir kitose pietinėje Ramiojo vandenyno dalyje išsibarsčiusiose salose grilio patiekalus gardina imbieru, česnaku, gvazdikėliais, cinamonu ir įvairių rūšių aštriaisiais pipirais.

  • Havajietiškas marinatas

1,5 stiklinės ananasų sulčių,

3 mažų šviežių svogūnėlių,

3 valg. š. tarkuotos šviežio imbiero šaknies,

3 valg. š. sojos padažo,

2 valg. š. sezamų aliejaus,

2 valg. š. rudojo cukraus,

¾ arb. š. šviežiai maltų juodųjų pipirų,

½ arb. š. druskos.

  • Salų marinatas

½ atiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių,

4 valg. š. šviežiai spaustų laimo sulčių,

3 skiltelių česnako,

2 arb. š. džiovintų čiobrelių,

1 valg. š. medaus.

Skanaus ir smagios šventės!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos