Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 sriubos su makaronais: nuo lietuviškų iki rytietiškų

Daržovių sriuba net ir vakarienei daliai žmonių gali būti per lengvas patiekalas, ypač, jei dieną trūko laiko rimčiau pavalgyti. Puikus variantas – sriubą praturtini makaronais. Jei norite, kad sultinys išliktų skaidrus, makaronus verta išvirti atskirai (neperverdant!), o tada nukošti, mesti į sriubą ir dar minutę kitą pavirti. Nebent receptas sako kitaip.
Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba / Shutterstock nuotr.
Pupelių sriuba su makaronais
Receptas: Pupelių sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 400.00 g (Skardinė konservuotų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Daržovių sultinys: 1200.00 ml
Makaronai: 75.00 g (nedidelių)
rūkytos šoninės ar lašinukų 100.00 g
Svogūnų laiškai: 20.00 g (pluoštelis)
Kaip gaminti

1. Dideliame storasieniame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkiai sukapotus svogūnus ir sugrūstus česnakus.

2. Sudėkite nusunktas pupeles, pomidorų padažą, suberkite žoleles, supilkite sultinį ir užvirinkite.

3. Sumažinkite ugnį, suberkite makaronus ir virkite 10–14 min. (kol išvirs makaronai).

4. Sriubą pagardinkite šoninės spirgučiais ir supjaustytais svogūnų laiškais.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje
Receptas: Makaronų - daržovių sriuba vištienos sultinyje
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 63
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 2500.00 ml (naminis)
Makaronai: 100.00 g (sauja)
Bulvės: 3.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt. (saldžioji)
Moliūgai: 200.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 20.00 g (saujelė žalių)
Petražolės: 20.00 g (saujelė žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Laurų lapai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis maltų)
Sviestas: 30.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Svieste pakepinkite smulkintas daržoves

2. Į sultinį suberkite druską, prieskonius, supjaustytas bulves bei apkepintas daržoves ir virkite apie 20 min. Galite paskaninti grietine.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Daržovių ir makaronų sriuba
Receptas: Daržovių ir makaronų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 14
Receptas
Ingredientai
Morkos: 1.00 vnt.
Pomidorai: 3.00 vnt. (dideli arba 6–8 vyšniniai)
Česnakai: 3.00 skiltelės (3-4)
Čiobreliai: 5.00 g (pagal skonį)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Karis: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Makaronai: 200.00 g
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite alyvuogių aliejų, suberkite smulkintus česnakus, po žiupsnelį prieskonių ir maišydami kepinkite, kol pasklis prieskonių kvapas. Sudėkite pjaustytą morką, visas daržoves, supilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir virkite 20–25 minutes.

2. Jei naudojate didelius pomidorus, juos panardinkite keletui sekundžių į verdantį vandenį, nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į sriubą. Jei vyšninius, tiesiog sumeskite į sriubą baigdami virti.

3. Makaronus išvirkite sūdytame vandenyje (nepervirkite). Į puodą su daržovėmis sudėkite makaronus, užsukite ugnį ir palikite kelioms minutėms pastovėti. Jei sriuba per tiršta, įpiltkite dar sultinio.

4. Tiekdami galite paskaninti šaukštu natūralaus jogurto.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Grybų sriuba su makaronais
Receptas: Grybų sriuba su makaronais
8 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 300.00 g
Grybai: 200.00 g (miško)
dešra aštri 200.00 g
Makaronai: 100.00 g (smulkūs)
Vynas: 125.00 ml (baltas)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Paprikos: 3.00 g (žiupsnelis maltos rūkytos paprikos)
Svogūnų laiškai: 20.00 g (kapoti, 1 valg. š.)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Svogūnus nulupkite, supjaustykite pusžiedžiais. Bulves supjaustykite nedideliais kubeliais, dešrą – plonomis riekelėmis.

2.Pievagrybius ir miško grybus nuplaukite, supjaustykite nedideliais gabalėliais. Česnako skilteles nulupkite ir sutrinkite.

3.Puode įkaitinkite alyvuogių aliejų, sukrėskite svogūnus, trintą česnaką ir truputį pakepinkite. Dėkite grybus, dešros riekeles, bulves, suberkite maltą rūkytą papriką, išmaišykite ir pakepinkite dar 5 minutes.

4.Supilkite daržovių sultinį, baltąjį vyną, suberkite makaronus, puodą uždenkite ir ant silpnos ugnies virkite 15 minučių. Tiekite pabarstytą kapotais svogūnų laiškais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Vištienos sriuba su makaronais
Receptas: Vištienos sriuba su makaronais
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.2 / 34
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 225.00 g (grikinių miltų)
Vištienos krūtinėlė: 175.00 g (virtos)
Vištienos sultinys: 1200.00 ml
Sojų padažas: 4.00 valg. š.
Medus: 2.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkintų šviežių lapelių)
Sezamų aliejus: 1.00 arbat. š.
Aliejus: 1.00 arbat. š. (saulėgrąžų)
Imbieras: 1.00 arbat. š. (0,5 šviežių, tarkuotų)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės, nusunkite, perpilkite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite.

2. Storasieniame puode įkaitinkite abiejų rūšių aliejų. Sudėkite sugrūstą česnaką, susmulkintą aitriąją papriką, imbierus, smulkiai supjaustytus svogūnėlius ir, nuolat maišydami, kepinkite 3 min. Supilkite sojų padažą, medų, sultinį. Palaukite, kol užvirs, ir virkite 3 min.

3. Nukelkite nuo ugnies, sudėkite makaronus, juostelėmis supjaustytą virtą mėsą ir petražoles, įberkite pipirų. Jei reikia, prieš patiekiant sriubą pakaitinkite.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sultinys su makaronais ir jautiena
Receptas: Sultinys su makaronais ir jautiena
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 10 min.
3.7 / 16
Receptas
Ingredientai
Vanduo: 2.00 l
Jautiena: 600.00 g (jautienos kulninė)
Makaronai: 200.00 g (smulkūs)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Salierai: 20.00 g (šaknis)
Petražolės: 50.00 g (kapotos)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Kaip gaminti
  1. Į didelį puodą sudėkite jautieną, per pusę perpjautą svogūną, į tris dalis padalytą morką, griežinėliais pjaustytus salierus. Virkite apie valandą.
  2. Tada daržoves išimkite, sultinį perkoškite, mėsą supjaustykite ir padėkite šiltai.
  3. Sultinį perpilkite į švarų puodą, užvirinkite, suberkite makaronus, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir virkite apie 10 min. (kol išvirs makaronai).
  4. Sultinį patiekite karštą su keliais jautienos gabalėliais, pabarstytą kapotomis petražolėmis.
Suskleisti
Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
Receptas: Kokosinė vermišelių ir vištienos sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 40
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 500.00 ml (natūralaus arba iš kubelių)
Vištiena: 200.00 g (filė)
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Makaronai: 1.00 sauja (vermišelių)
Salierai: 1.00 vnt. (gabalėlis šaknies)
Kokosų pienas: 100.00 ml
Ciberžolė: 1.00 žiupsnelis (miltelių)
Paprikos: 1.00 žiupsnelis (Kajeno paprikų miltelių)
Muskatas: 1.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepti)
Kaip gaminti
  1. Vištieną nuplaukite ir susmulkinkite mažais gabalėliais. Česnaką nulupkite ir taip pat susmulkinkite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištieną su česnakais.
  3. Morkas ir saliero gumbą nulupkite. Salierą sutarkuokite smulkiais šiaudeliais, morkas pagal skonį – galite sutarkuoti ar supjaustyti.
  4. Puode užkaiskite vištienos sultinį, kai užvirs, suberkite daržoves ir apkeptus vištienos gabalėlius. Kai daržovės bus beveik suminkštėjusios, suberkite vermišelius.
  5. Išvirusią sriubą pagardinkite kokosų pienu, ciberžolėmis, muskatu, Kajeno  paprikos milteliais, pasūdykite.

 

Suskleisti
Greitai paruošiama kiniška antigripino sriuba
Receptas: Greitai paruošiama kiniška sriuba su makaronais, daržovėmis ir žalumynais
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 13
Receptas
Ingredientai
Vištienos sultinys: 1.50 l (kokybiško)
Imbieras: 1.00 vnt. (nykščio dydžio šviežio gabalėlis)
Česnakai: 1.00 vnt.
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (didelė)
Pekino kopūstas: 0.50 vnt. (nedidelio)
Makaronai: 100.00 g (arba pusė pakuotės; azijietiškų kiaušininių)
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Kalendros: 1.00 sauja (šviežios)
Daigai: 3.00 sauja (porų)
Žalioji citrina: 0.50 vnt.
Kaip gaminti

1. Sultinį užvirkite. Imbiero šaknį ir aitriąją papriką supjaustykite, įmeskite į verdantį sultinį. Jei norite, kad sriuba būtų mažiau aštri, iš aitriosios paprikos išimkite sėklas. Česnako skilteles nulupkite, perpjaukite išilgai pusiau, taip pat įmeskite į puodą su verdančiu sultiniu. Į sultinį supilkite sojų padažą. Virkite sultinį su prieskoniais vos burbuliuojant apie 5 minutes.

2. Per tą laiką nuskuskite morką ir sutarkuokite ją plonais griežinėliais. Pekino kopūstą nuplaukite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite kuo plonesniais šiaudeliais. Paruoštas daržoves sumeskite į verdantį sultinį ir virkite dar 5 minutes.

3. Tada į sriubą sudėkite greitai išverdančius azijietiškus makaronus, virkite dar kelias minutes. Išvirusią sriubą nukelkite nuo ugnies.

4. Švarius svogūnų laiškus ir kalendrų lapelius supjaustykite, suberkite į išvirusią sriubą, įspauskite žaliosios citrinos sultis. Išmaišykite ir pilstykite į lėkštes. Sriubą puoškite porų daigais.

Suskleisti
Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais
Receptas: Tiršta itališka pupelių sriuba su makaronų likučiais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.9 / 8
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 300.00 g (geriausia tiks margos „borlotti“)
Alyvuogių aliejus: 60.00 ml
Morkos: 1.00 vnt. (labai smulkiai supjaustyta)
Svogūnai: 1.00 vnt. (labai smulkiai supjaustytas)
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas; labai smulkiai supjaustytas)
Druska: 1.00 arbat. š. (arba paal skonį)
Pomidorų pasta: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Rozmarinai: 1.00 vnt. (šakelė)
Daržovių sultinys: 1.50 l (arba vandens)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Avies pieno sūris pecorino romano: 2.00 valg. š. (patiekimui)
Miltai: 100.00 g (makaronams; ir dar papaildomai pabarstyti darbastaliui)
Kiaušiniai: 1.00 vnt. (makaronams)
Kaip gaminti

1. Pupeles užmerkite iš vakaro dubenyje šalto vandens.

2. Pagaminkite makaronus: visus ingredientus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir išminkykite elastingą tešlą. Suvyniokite tešlą į maistinę plėvelę ir palikite bent 30 minučių pabrinkti. Vėliau pagaminkite makaronus: iškočiokite maždaug iki 3 mm plonumo lakšto ir supjaustykite netaisyklingos formos gabalėliais.

3. Dideliame puode storu dugnu įkaitinkite aliejų. Suberkite svogūnus, salierus ir morkas, įberkite žiupsnį druskos ir kepinkite ant mažos ugnies apie 10–15 minučių, kol visiškai suminkštės. Sudėkite pomidorų pastą, aitriąją papriką, rozmarinus ir česnaką ir išmaišykite dar šiek tiek pakepindami.

4. Nupilkite vandenį nuo išbrinkusių pupelių. Suberkite pupeles į puodą, supilkite sultinį (arba vandenį), užvirinkite, sumažinkite ugnį iki mažiausios ir virkite viską, kol pupelės taps visiškai minkštos. Užtruksite apie 1 valandą (bet jei pupelės labiau padžiūvę, gali trukti ir ilgiau).

5. Pabaigoje sumeskite makaronus (nuo jų skystis dar sutirštės, tad jei reikia, įpilkite dar šiek tiek vandens ar sultinio), ir virkite dar 5 minutes, arba kol makaronai išvirs iki al dente konsistencijos (jei naudojate pirktus makaronus, virkite tiek laiko, kiek nurodyta ant pakuotės). Pabaigoje pasūdykite, galite įberti pipirų, jei trūksta aštrumo.

6. Išpilstykite sriubą į dubenėlius, pabarstykite tarkuotu sūriu, galite pašlakstyti aliejumi ir pagardinti šviežiomis žolelėmis.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai