2017 09 11 /15:13

16 receptų, kurie padės sutaupyti ir laiko, ir pinigų

Koks esate pirkėjas – spontaniškas ar gudrus, stebintis akcijas parduotuvėse ir visada įsigyjantis produktų pigiau? Jeigu mėgstate skaičiuoti, padėsime jums išsirinkti šios savaitės patiekalus, kurie leis gerokai sutaupyti.
Pietūs
Pietūs / 123RF.com nuotr.

Pusryčiams

Pusryčiams idealiai tinka košė, o apie kruopų naudą mūsų organizmui tikriausiai priminti nereikia. Vien ko verti avižiniai dribsniai – jie ne tik suteikia energijos, bet ir mažina cukraus bei cholesterolio kiekį kraujyje. Avižiniuose dribsniuose gausu angliavandenių, B grupės vitaminų, ląstelienos ir mineralų (geležies, fosforo, seleno, kalcio).

Galite virti košę, o galite pasigaminti garsiųjų grožio salotų su vaisiais, sėklomis ir medumi. Dvi savaitės tokių pusryčių – ir galėsite džiaugtis stangresne bei lygesne veido oda, žvilgančiais plaukais ir tvirtesniais nagais. Košę galite pagardinti riešutais, mėgstamais vaisiais ir, žinoma, cinamonu – kas rytą turėsite vis kitą patiekalą. Na, o jeigu mėgstate eksperimentuoti, pamėginkite iš avižinių dribsnių išsikepti blynų. Jie bus daug sveikesni nei paprasti miltiniai.

Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
Receptas: Avižinių dribsnių košė su bananais ir riešutų sviestu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 105
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 puodelis
Vanduo: 1.00 puodelis
Vanilinis cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 120.00 g (stambūs)
Bananai: 1.00 vnt. (1 didelis, gerai prinokęs košei ir keli griežinėliai viršui išdėlioti)
Žemės riešutų sviestas: 2.00 valg. š.
Rudasis cukrus: 2.00 valg. š. (po 1 valg. š. košei (arba medus) ir viršui pabarstyti)
Kaip gaminti
  1. Į vidutinio dydžio prikaistuvį supilkite pieną ir vandenį, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir druska. Kaitinkite ant vidutinio didumo ugnies, kol užvirs. Užvirus, suberkite į prikaistuvį avižinius dribsnius. Sumažinkite ugnį ir maišydami virkite apie 3 minutes. Įmaišykite iki vientisos masės sutrintą bananą ir virkite dar kelias minutes, kol avižiniai dribsniai taps minkšti ir sugers beveik visą skystį.
  2. Nuimkite prikaistuvį su koše nuo ugnies. Įmaišykite žemės riešutų sviestą ir rudąjį cukrų (arba medų). Gerai išmaišykite. Uždenkite puodą dangčiu ir palaikykite kelias minutes, kol košė pilnai išbrinks.
  3. Paruoštą košę sudėkite į dubenėlius. Apibarstykite dar žiupsneliu rudojo cukraus ir ant viršaus išdėliokite kelis banano griežinėlius.
  4. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Idėja iš: www.pastryaffair.com

Suskleisti
Avižinių dribsnių ir bananų blynai
Receptas: Avižinių dribsnių ir bananų blynai be miltų
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.6 / 95
Receptas
Ingredientai
Avižiniai dribsniai: 1.50 st. (tiks smulkesni)
Pienas: 0.50 st. (gali reikėti daugiau)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Bananai: 1.00 vnt. (prinokęs minkštas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Klevų sirupas: 1.00 arbat. š. (galima keisti cukrumi)
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepimui)
Kaip gaminti
  • Avižinius dribsnius kuo smulkiau susmulkinkite elektriniu smulkintuvu (nesijaudinkite, jei liks nesusmulkintų gabalėlių) ir užpylę pienu (arba vandeniu) palikite, kad išbrinktų apie valandą.
  • Dubenyje suplakite kiaušinius ir įmaišykite šakute sutrintą bananą. Įberkite druskos, cukraus (arba klevų sirupo), supilkite išbrinkusius dribsnius ir viską išmaišykite. Jei tešla per tiršta, įpilkite dar šiek tiek pieno arba vandens.
  • Šaukštu formuokite nedidelius blynelius ir kepkite didelėje keptuvėje įkaitintame aliejuje.
  • Patiekite pabarstę ruduoju cukrumi arba pašlakstę klevų sirupu, arba su mėgstamų uogų džemu.
Suskleisti
Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
Receptas: Avižinių dribsnių blynai su pievagrybių padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 19
Receptas
Ingredientai
Pienas: 150.00 ml
Vanduo: 150.00 ml
Miltai: 3.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Druska: 2.00 arbat. š. (1 arbat. š. - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 arbat. š. - maltų - blynams ir žiupsnelis - pievagrybių padažui)
Aliejus: 10.00 ml (šlakelis - kepimui)
Svogūnai: 1.00 vnt. (pievagrybių padažui)
Kumpis: 50.00 g (pievagrybių padažui)
Pievagrybiai: 200.00 g (pievagrybių padažui)
Grietinėlė: 100.00 ml (pievagrybių padažui)
Krapai: 1.00 sauja (ryšelis, šviežių - pievagrybių padažui)
Sviestas: 1.00 vnt. (gabalėlis - kepimui)
Kaip gaminti
  1. Iš vakaro avižinius dribsnius užpilkite pienu ir vandeniu. Išmaišykite, uždenkite maistine plėvele ir palaikykite šaldytuve per naktį.
  2. Kitą dieną į dubenį su avižiniais dribsniais suberkite miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite prieskonius. Išmaišykite.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir iškepkite apvalius blynelius. Iš kiekvienos pusės kepkite po porą minučių, kol gražiai apskrus.
  4. Kol kepate blynelius, paruoškite padažą. Keptuvėje ištirpinkite gabalėlį sviesto. Suberkite į jį smulkintą svogūną ir mažais kubeliais supjaustytą kumpelį.
  5. Pakepinkite, kol svogūnai suminkštės. Sudėkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite porą minučių, vis pamaišydami.
  6. Supilkite grietinėlę, suberkite kapotus krapus, pagardinkite druska ir pipirais.
  7. Maišydami pakaitinkite dar kelias minutes, kol pievagrybiai suminkštės. Iškeptus avižinius blynelius patiekite su pievagrybių padažu. Skanaus!
Suskleisti

Užkandžiui

Mitybos specialistai vienbalsiai teigia, kad valgyti reikia kas 2,5 valandos ir neleisti sau peralkti, nes paskui prisivalgome per daug. Todėl po ranka ant darbo stalo visada reiktų turėti sveikų užkandžių. Puikus pasirinkimas – riešutai. Na, o jei netingėsite namuose išsikepti varškės sūrį su įvairiais prieskoniais – turėsite sotų baltyminį užkandį.

Orkaitėje keptas varškės sūris
Receptas: Orkaitėje keptas varškės sūris
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 30
Receptas
Ingredientai
Varškės sūris: 1.00 vnt. (22 proc. riebumo)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (¼ maltų)
Aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Sutraiškykite česnako skilteles. Ant jų užbarstykite druskos, maltos aitriosios paprikos, žolelių. Išmaišykite.
  2. Šiuo mišiniu įtrinkite sūrį ir dėkite jį į maišelį.
  3. Palaikykite sūrį valandą šaldytuve.
  4. Orkaitę įkaitinkite iki 180 °C.
  5. Skardą išklokite kepimo popieriumi, išteptu aliejumi.
  6. Kepkite sūrį apie 50 min., kol dailiai apskrus.

Receptą atsiuntė Gintarė

Suskleisti

Pietums

Ne paslaptis, kad mūsų pietūs daugiausia dėmesio sulaukia savaitgaliais, o darbo dienomis pasitenkiname ir paprastesniais patiekalais. Tad skubantiems siūlome ypatingai greitus patiekalus. Tokiu atveju visada gelbsti dešrelės, makaronai ir konservuoti produktai. Įsigiję konservuotų pupelių ar tiesiog sriubos konservų, sutaupysite ir laiko, ir pinigų.

Konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Greitai paruošiama konservuotų pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.6 / 38
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 500.00 g (2 skardinės konservuotų baltųjų pupelių)
Daržovės: 450.00 g (1 pakelis (450 g) šaldytų daržovių mišinio (pavyzdžiui, šparaginių pupelių, žaliųjų žirnelių ir morkų))
Pomidorai: 250.00 g (1 skardinė konservuotų pomidorų be odelių savose sultyse)
dešrelės pieniškos 250.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Petražolės: 5.00 g (šviežios)
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skiltelę nulupkite ir susmulkinkite. Pupeles supilkite į kiaurasamtį ir palikite nusivarvėti. Daržoves šiek tiek apvirkite.

2.Puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite svogūną bei česnaką. Suverskite konservuotus pomidorus, daržovių mišinį, supilkite sultinį ir virkite apie 10 minučių.

3.Sudėkite pupeles, gabaliukais pjaustytas dešreles, pabarstykite druska, pipirais, paprika ir užvirkite.

4.Išjunkite ugnį ir palikite pastovėti. Pabarstykite kapotomis petražolėmis.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
jūros lydeka
Receptas: Jūros lydeka su ananasais
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 3
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 650.00 g (jūros lydekų gabaliukai)
Ananasai: 1.00 kg
Svogūnų laiškai: 50.00 g (su galvutėmis)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Romas 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Žuvį pasūdykite, pabarstykite pipirais.

2. Ananasą nulupkite, perpjaukite pusiau, išpjaukite šerdį ir supjaustykite kubeliais. Svogūnų galvutes supjaustykite 2 cm ilgio juostelėmis, laiškus – žiedeliais. Aitriąją papriką, išėmusi sėklas, taip pat supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Į romą įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų.

3. Keptuvėje įkaitintame svieste pakepinkite ananaso gabaliukus, sudėkite svogūnų galvutes, apibarstykite cukrumi ir dar truputį pakepinkite.

4. Atkirpkite 50 cm plėvelės. Vieną jos galą užriškite, paskleiskite ananasus, išdėliokite pusę aitriosios paprikos, žuvį, apšlakstykite romu ir užriškite.

5. Plėvelę keliose vietose pradurkite, dėkite ant šaltų grotelių ir 25 min. kepkite iki 175 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

6. Iškepusią žuvį ištraukite iš orkaitės, plėvelę perpjaukite išilgai, o patiekalą apibarstykite likusiais aitriųjų paprikų gabaliukais ir svogūnų laiškais. 

7. Prie šios žuvies labiausiai tinka biriai virti ryžiai.

Suskleisti
Kepti makaronai su sūriu
Receptas: Kepti makaronai su sūriu
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 69
Receptas
Ingredientai
Duona: 3.00 riekės (baltos arba batono)
Sviestas: 65.00 g (15 tirpinto ir 50 - paprasto ir gabalėlis formai ištepti)
Pienas: 700.00 ml
Miltai: 35.00 g
Druska: 1.00 arbat. š.
Muskatas: 1.00 arbat. š. (ketvirtadalis - malto)
Juodieji pipirai: 1.00 arbat. š. (0,5 maltų)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno)
Čederio sūris: 250.00 g (kietojo, 82 proc. riebumo)
Sūris: 115.00 g (Gruyere - puskiečio)
Makaronai: 250.00 g (ragelių formos)
Kaip gaminti
  1. Įkaitinkite orkaitę iki 190º C temperatūros. Gabalėliu sviesto ištepkite 20x30 cm dydžio gilesnį kepimo indą. Atidėkite į šalį.
  2. Šviesią duoną ar batoną supjaustykite mažais gabalėliais ir suberkite į dubenį. Supilkite tirpintą sviestą ir išmaišykite. Atidėkite į šalį.
  3. Pieną supilkite į prikaistuvį ir pašildykite ant vidutinio dydžio ugnies, kol bus karštas. Tuo tarpu keptuvėje ištirpinkite 50 g sviesto. Kai sviestas ims burbuliuoti, suberkite miltus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, nuolat maišydami, 1 minutę, kol neliks sausų miltų.
  4. Lėtai į keptuvę pilkite karštą pieną, masę nuolat maišydami (patogiausia tai daryti plakimo šluotele). Pamažu supilkite visą pieną. Nesustokite maišyti, kol gausite vientisos konsistencijos padažą, ir jis sutirštės. Tuomet nuimkite keptuvę nuo ugnies, suberkite druską, muskatą, pipirus, Kajeno pipirus ir abiejų 170 g tarkuoto kietojo sūrio ir 80 g tarkuoto puskiečio sūrio. Išmaišykite ir atidėkite keptuvę į šalį.
  5. Išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakuotės, tik porą minučių sutrumpinkite virimo laiką. Makaronai turi būti šiek tiek kieti viduje. Išvirtus makaronus suberkite į sietelį ir nuvarvinkite. Perliekite šaltu vandeniu ir vėl palikite nuvarvėti.
  6. Įmaišykite makaronus į sūrio padažą. Visą masę sukrėskite į sviestu pateptą kepimo indą.  Viršų apibarstykite likusiais 80 g tarkuoto kietojo sūrio ir 35 g tarkuoto puskiečio sūrio. Viršų apibarstykite duonos trupiniais.
  7. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių, kol paviršius gražiai apskrus. Išjungę orkaitę, palikite pastovėti 5 minutes. Tuomet dėkite į lėkštes ir valgykite. Skanaus!

 

Suskleisti
Dešrelių ir daržovių apkepas
Receptas: Dešrelių ir daržovių apkepas
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.9 / 35
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 8.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 arbat. š.
Juodieji pipirai: 3.00 arbat. š. (šviežiai malti)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 250.00 g (1 indelis konservuotų pomidorų be odelių)
Bazilikai: 3.00 g (džiovinti)
dešrelės parūkytos 4.00 vnt.
Sūris: 300.00 g (200–300 ml tarkuotas ementalis arba mocarela)
Kaip gaminti

1.Susmulkinkite luptas morkas ir svogūnus, bulves supjaustykite 5 milimetrų storio griežinėliais ir sudėkite į sviestu išteptą žemą skardą.

2.Pagardinkite druska, pipirais, lengvai permaišykite. Paviršių išlyginti, skardą uždenkite (folija arba dangčiu) ir 40 minučių kepkite 200 laipsnių orkaitėje.

3.Apšlakstykite trintais pomidorais, sumaišytais su bazilikais. Dešreles įpjaukite įstrižai ir sudėkite ant apkeptų daržovių.

4.Apibarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite dar 15–20 minučių – kol sūris ištirps ir lengvai parus.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Vakarienei

Vakare, kai grįžtame alkani kaip vilkai iš darbo, ne visi turime kantrybės daug laiko skirti gaminimui. Pačius nekantriausius nuo bado visada gali išgelbėti silkė su konservuotais burokėliais, o kantresni gali išsivirti netgi grikių košės. Jeigu liko jos nuo pusryčių – puiku, galite sukomponuoti gudrų apkepą visai šeimai. Na, o mėgstantys vakarus leisti virtuvėje kartu gamindami gali smagiai besišnekučiuodami suraityti varškinių ežiukų būrį ar išsikepti gardžių blynų.

Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
Receptas: Grikių košės ir abrikosų varškės apkepas
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 67
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 1.00 st. (virtų grikių kruopų)
Varškė: 200.00 g
Grietinė: 125.00 ml
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Cukrus: 3.00 valg. š.
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Vanilinis cukrus: 1.00 valg. š.
Džiovinti abrikosai: 1.00 sauja
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 1.00 valg. š. (formai patepti)
Kaip gaminti

1. Abrikosus užpilkite karštu vandeniu ir palikite brinkti.

2. Kiaušinius išplakite su cukrumi, druska, cinamonu ir vaniliniu cukrumi. Į plakinį sudėkite varškę, grietinę ir gerai sumaišykite. Suberkite pjaustytus abrikosus (kelis palikite).

3. Į grikių košę sudėkite varškės masę, gerai pamaišykite, suverskite į sviestu išteptą formą ir 20–25 min. kepkite 180 °С  orkaitėje. Apkepą papuoškite likusiais abrikosais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Šilta grikių mišrainė su morkomis ir baltuoju sūriu
Receptas: Šilta grikių mišrainė su morkomis ir baltuoju sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 75
Receptas
Ingredientai
Grikiai: 250.00 g
Varškės sūris: 100.00 g (baltojo)
Morkos: 2.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 5.00 ml (šlakelis - kepti)
Kaip gaminti
  1. Grikius išvirkite. Morkas nuskuskite ir sutarkuokite. Svogūną nulupkite ir supjaustykite gabalėliais.
  2. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite tarkuotas morkas ir smulkintą svogūną. Troškinkite, kol suminkštės.
  3. Suberkite į troškintas morkas grikius ir dar kiek patroškinkite. Pagal skonį pagardinkite pipirais, pasūdykite.
  4. Baltą varškės sūrį supjaustykite riekelėmis, įtrinkite smulkintais česnakais, ir apkepkite 160 laipsnių orkaitėje ant grotelių, kol sušils ir suminkštės (galima kepti ir keptuvėje). 
  5. Į lėkštę suberkite troškintus grikius, ant viršaus išdėliokite sūrį.
  6. Ši mišrainė skani su šviežiomis daržovėmis: agurkais, pomidorais, žalialapėmis salotomis.
Suskleisti
Varškės „ežiukai“
Receptas: Varškės „ežiukai“
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 295
Receptas
Ingredientai
Miltai: 280.00 g
Varškė: 100.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Vanduo: 1.00 l
Kaip gaminti
  1. Iš miltų, varškės, žiupsnio druskos ir vandens išminkykite kietoką, pakankamai tvirtą tešlą.
  2. Tešlą tarp delnų suvyniokite į piršto storumo volelius.
  3. Volelius supjaustykite 3–4 cm gabalėliais. Kiekvieną gabalėlį braukite per tarkos antrą pusę, taip suformuodami raštuotus vamzdelius.
  4. Kol formuojate „ežiukus“, vidutinio dydžio puode užvirkite žiupsneliu druskos pagardintą pasūdytą vandenį.
  5. Vandeniui užvirus, sudėkite į jį „ežiukus“ ir virkite apie 8–10 minučių, kol išvirs ir bus minkšti, tačiau nepraras savo formos.
  6. Išvirusius „ežiukus“ išgriebkite ir nuvarvinkite.
  7. Patiekite su saldžiais priedais (pvz., uogomis ar uogiene) arba nesaldžiais pagardais (pvz., grietinėlės ir spirgučių padažu ar grietine). 

 

Suskleisti
Silkė su burokėliais
Receptas: Silkė su burokėliais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.2 / 151
Receptas
Ingredientai
Silkė: 300.00 g
Burokėliai: 1.00 vnt. (virtų)
Agurkai: 100.00 g (marinuoti)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Virtus burokėlius ir agurkus supjaustykite kubeliais, silkę – gabaliukais, svogūnus – žiedeliais.
  2. Viską sumaišykite ir paskaninkite aliejumi bei mėgstamais prieskoniais.
Suskleisti
Blynai su obuoliais ir riešutais
Receptas: Blynai su obuoliais ir riešutais
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 28
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 5.00 valg. š. (kepimui)
Miltai: 200.00 g (tešlai)
Pienas: 500.00 ml (tešlai)
Druska: 1.00 žiupsnelis (tešlai)
Kiaušiniai: 3.00 vnt. (tešlai)
Cukrus: 130.00 g (1valg. š. tešlai, 100g - pagardams)
Vanilinis cukrus: 30.00 g (pakelis - tešlai)
Lazdynų riešutai: 100.00 g (pagardams)
Obuoliai: 2.00 vnt. (pagardams)
Citrinos: 1.00 vnt. (3 valg. š. sulčių, pagardams)
Kaip gaminti

1. Iš nurodytų produktų užmaišykite tešlą ir palikite pusvalandį. Puode ant mažos ugnies pagardams cukrų kaitinkite tol, kol parus. Suberkite riešutus ir išmaišykite. Masę sudėkite ant kepimo popieriaus, atvėsinkite ir sukapokite.

2. Obuolius nulupkite, skersai supjaustykite maždaug 3 mm storio griežinėliais, pašalinkite sėklalizdžius ir apšlakstykite citrinų sultimis.

3. Aliejumi pašlakstykite 26 cm skersmens keptuvę ir įkaitinkite. Samčiu įpilkite tešlos, paskirstykite per visą plotį, viduryje įdėkite griežinėlį obuolio. Kai blynas iš apačios paruduos, atsargiai apverskite ir iškepkite kitą pusę. Taip iškepkite visus blynus ir laikykite 80 laipsnių orkaitėje, kad neatauštų. Patiekite apibarstytus karameliniais riešutais.  

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Mieliniai močiutės blynai
Receptas: Mieliniai močiutės blynai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
3.4 / 98
Receptas
Ingredientai
Miltai: 300.00 g (aukščiausios rūšies)
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pienas: 300.00 ml
Sviestas: 100.00 g
Mielės: 15.00 g (šviežios)
Cukrus: 1.00 arbat. š. (1-1,5)
Vanduo: 120.00 ml
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 3.00 valg. š. (kepti)
Kaip gaminti

1. Mieles sutrupinkite šakute, sumaišykite su cukrumi, užpilkite šiltu vandeniu ir labai gerai išmaišykite. Maždaug 20–30 min. padėkite šiltai.

2. Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Miltus persijokite į gilų dubenį, sudėkite kiaušinių trynius, supilkite pašildytą pieną, atvėsintą lydytą sviestą, pasūdykite  ir gerai išmaišykite.

3. Sukrėskite suputojusias mieles ir dar kartą išsukite.

4. Kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų, atsargiai įmaišykite į tešlą. Dubenį uždenkite drobiniu rankšluostėliu ir 2 val. padėkite į šiltą vietą. Kai tešla pakils dvigubai, o dar geriau – trigubai, galite kepti blynus.

5. Tešlą krėskite šaukštu į gerai įkaitintą keptuvę su aliejumi. Blynus tiekite karštus su sviesto gabalėliais ar mėgstamomis uogomis.

Suskleisti

Vaikams nudžiuginti

Vaikai visada mėgsta paprastus, tačiau įdomius patiekalus, todėl išrankesniems mažyliams iškepkite dešrelių tešlos marškinėliuose – pamatysite, kaip patiks!

 Dešrelės tešlos marškinėliuose
Receptas: Dešrelės tešlos marškinėliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.5 / 26
Receptas
Ingredientai
Dešrelės: arba 16 vaikiškų 8.00 vnt.
Sviestas: 50.00 g
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių. Dešreles perpjaukite pusiau (vaikiškų nereikia pjauti, jos trumpesnės), jų galus įpjaukite kryželiu maždaug iki 1–1,5 cm gylio.
  2. Tešlą atšildykite, supjaustykite į 16 ilgų juostelių. Dešreles susukite į tešlą, palikdami atvirus galus. Sviestą ištirpdykite, aptepkite juo bandelių viršų ir kyšančius dešrelių galus, apibarstykite sezamų sėklomis. Šaukite į orkaitę. Kepkite 15–20 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Desertui

Desertas gal ir nebūtinas kasdien, tačiau kai už lango bjaurus oras, greitai temsta, taip norisi prie arbatos sukrimsti ką nors skanaus. Dabar pats palankiausias metas įsigyti šokolado bei riešutų pigiau ir iškepti gardų šokoladinį pyragą.

Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais
Receptas: Šokoladinis pyragas su graikiniais riešutais
6 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 125.00 g (minkštas)
Cukrus: 80.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kakava: 3.00 arbat. š. (karti)
Amaretas: 1.00 valg. š.
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (dideli)
Miltai: 3.00 valg. š.
Kepimo milteliai: 1.00 arbat. š.
Graikiniai riešutai: 1.00 sauja
Kaip gaminti
  1. Į smulkintuvą sudėkite smulkintą šokolado plytelę, cukrų, druską, kakavą ir keletą kartų impulsyviai pamalkite. Tada sudėkite likusius produktus, išskyrus graikinius riešutus, ir sumalkite iki vientisos masės.
  2. Masę iškrėskite į sviestu išteptą ir kepimo popieriumi išklotą kepimo formą (dydis –  18 x 18 cm), pyrago aukštis turi būti apie 2 cm. Apibarstykite graikiniais riešutais, dėkite į įkaitintą iki 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 12– 15 minučių. Orkaitę išjunkite ir palikite pyragą orkaitėje dar 5 minutes.  Tik neperkepkite – pyragas turi būti drėgnas. Pravėsusį pyragą supjaustykite kvadratėliais.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Nepamirškime, kad aplinka, kurioje valgome, svarbi ne mažiau nei skanus patiekalas. Tad paserviruokite dailiai stalą, uždekite keletą arbatinių žvakučių ir maloniai leiskite laiką su šeima.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis