Metinė prenumerata tik 6,99 Eur. Juodai geras pasiūlymas
Išbandyti

Akį traukiantis skanėstas: spalvoto šokolado potėpiais dekoruoti tortai

Prabangių, įspūdingai atrodančių tortų netiekiame ant stalo kasdien – jie tampa gimtadienio, vestuvių, krikštynų ar kitos gražios šventės puošmena. Nors yra kepinių, kuriuos, kaip ir drabužius, galima pavadinti amžina klasika, egzistuoja ir tortų, jų dekoro mados. Viena iš „karštų“ tendencijų – tortai, išpuošti spalvotais šokolado potėpiais.
Tortas
Tortas / ©Instagram/kalabasa nuotr.

Viena iš desertų studijų, dekoruojanti tortus šiuo būdu – Maskvoje įsikūrusi „Kalabasa“. Nuotraukomis su čia iškeptais ir dekoruotais tortais per pastarąsias kelias savaites gėrėjosi ne vienas maistui skirtas interneto portalas.

Puošiant vienaaukščius ir daugiaaukščius tortus ar net keksiukus šiuo būdu, pirmiausia pagaminami pastelinėmis spalvomis nuspalvinto šokolado „potėpiai“, o tada desertų meistrai šiais „potėpiais“ apdėlioja saldžius savo kūrinius.

Beje, pats kepinys gali būti pačių įvairiausių skonių – lengvas vaisinis, sunkesnis „Napoleonas“ ar šokoladinis. Šokolado potėpiai dažnai net derinami pagal torto skonį ir intensyvumą.

Kad tortas atrodytų dar įspūdingiau, spalvoti šokolado „potėpiai“ kartais derinami su kitais dekoro elementais – vaisiais, gėlėmis. Pasigėrėkite įspūdingais stalo karaliais – tikra šventė akims!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kai norai pildosi: laimėk kelionę į Maldyvus keturiems su „Lidl Plus“
Reklama
Kalėdinis „Teleloto“ stebuklas – saulėtas dangus bene kiaurus metus
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos