Viena iš desertų studijų, dekoruojanti tortus šiuo būdu – Maskvoje įsikūrusi „Kalabasa“. Nuotraukomis su čia iškeptais ir dekoruotais tortais per pastarąsias kelias savaites gėrėjosi ne vienas maistui skirtas interneto portalas.
Puošiant vienaaukščius ir daugiaaukščius tortus ar net keksiukus šiuo būdu, pirmiausia pagaminami pastelinėmis spalvomis nuspalvinto šokolado „potėpiai“, o tada desertų meistrai šiais „potėpiais“ apdėlioja saldžius savo kūrinius.
Beje, pats kepinys gali būti pačių įvairiausių skonių – lengvas vaisinis, sunkesnis „Napoleonas“ ar šokoladinis. Šokolado potėpiai dažnai net derinami pagal torto skonį ir intensyvumą.
Kad tortas atrodytų dar įspūdingiau, spalvoti šokolado „potėpiai“ kartais derinami su kitais dekoro elementais – vaisiais, gėlėmis. Pasigėrėkite įspūdingais stalo karaliais – tikra šventė akims!