„Viena iš mano silpnybių – skanus maistas, o virtuvėje atsiradau jau vaikystėje, nes mano mama daug gamindavo. Kadangi nėjau į darželį, būdavau namie su mama dažniausiai virtuvėje ir žaisdavau su puodais“, – pasakoja laidos svečias M.Nedzinskas.
Jis prisimena ir pagrindinius vaikystės desertus: archajišką desertą – vandeniu suvilgytą juodą duoną, apibarstytą cukrumi, ir žagarėlius.
„Mama kepdavo žagarėlius ypač žiemomis, jie nespėdavo dingti iš dubens. Taip pat yra įstrigęs vaizdinys: aš sergu, mes su mama dviese namie, guliu tėvų kambaryje, senos durys, o už tų durų mama daro žagarėlius. Per tą šviečiantį plyšį tarp durų ateidavo kvapas, sklido šviesa, girdėjosi dunksintys puodai – būdavo taip gera. Žagarėliai man, kaip vaikui, suteikė saugumo jausmą“, – mintimis dalijasi žinomas aktorius.
Žagarėliai
Reikės:
- 3 trynių ir 1 kiaušinio;
- 100 g grietinės;
- 2 šaukštų cukraus;
- 300 g miltų;
- 1 šaukštelio kepimo miltelių;
- žiupsnio druskos;
- 2 šaukštų degtinės;
- 2 l aliejaus kepimui;
- cukraus pudros, apibarstymui.
Gaminimo būdas – laidos įraše