Kad „Iki“ šviežios žuvies ir jūros gėrybių skyriai išsiskiria kokybe šalyje, nusprendė patys pirkėjai. Tą patvirtino Lietuvos gyventojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo agentūra ICERTIAS. „Iki“, pirkėjų vertinimu, pelnė net 3 prestižinius QUDAL medalius: už aukščiausios kokybės šviežių vaisių ir daržovių, šviežios mėsos, taip pat šviežios žuvies ir jūros gėrybių skyrius.
„Šviežios žuvies ir jūros gėrybių skyrius pirkėjų sprendimu už aukščiausią kokybę šalyje medaliu įvertinimas jau ne pirmą kartą, kas tik patvirtina nuoseklias ir nenutrūkstamas pastangas užtikrinant kokybę. Labai vertiname, kad šie medaliai nulemti būtent pirkėjų balsais – tai prestižinis įvertinimas, kuris mums ypač brangus. Siekiame pateisinti pirkėjų lūkesčius, todėl savų pačių iškeltą aukštą kartelę šviežios žuvies bei jūros gėrybių kokybei ir toliau keliame“, – sako Gintarė Kitovė, „Iki“ komunikacijos vadovė.
Maksimalus šviežumas: „Iki“ ledo lentynas pildo net kelis kartus per savaitę
„Iki“ stiprybė rinkoje – šviežių produktų asortimentas. Todėl visa pas „Iki“ pirkėjus keliausianti žuvis kruopščiai patikrinama dar sandėlyje, kad būtų maksimaliai šviežia ir kokybiška. Kiekvienas produktas atkeliauja iš patikimų tiekėjų, kurie privalo atitikti griežtus kokybės ir saugos standartus.
„Rūpinantis, kad pirkėjai visuomet galėtų rinktis iš gera kaina ir įvairove pasižyminčio asortimento, šviežia produkcija lentynose nėra kaupiama. Patikrinta ir kokybiška žuvis, įvairios jūrų gėrybės į „Iki“ parduotuves pristatoma net kelis kartus per savaitę, o didžiausias papildymas būna trečiadieniais. Tad ar jūros gėrybių prireiks priešventiniam vakarėliui su draugais, ar žuvies Kūčių, Kalėdų stalui – pasirūpinsime savo pirkėjais“, – sako G.Kitovė.
Be to, net keliose dešimtyse „Iki“ parduotuvių yra rūkyklos, kuriose darbuotojai patys rūko žuvį, pavyzdžiui, skumbrę, ešerį, silkę, karpio gabaliukus.
„Iki“ karpis, be kurio neapsieina Kūčios, – tik lietuviškas
Nors ant lietuvių stalų nugula vis įvairesnė žuvis ir jūros gėrybės, nepralenkiama žiemos švenčių klasika – karpis. G. Kitovė pažymi, kad pirkdami šviežią karpį pirkėjai gali būti 100 proc. tikri, kad tai – vietos gamintojų produkcija. Bendradarbiaujant su vietos augintojais, jie pristatomi švieži skrosti. Toks prioritetas lietuviškiems gaminiams ne tik užtikrina maksimalų šviežumą, bet ir leidžia kontroliuoti aukštą kokybę.
„Produktams keliame aukštus reikalavimus ir dėl tvarumo, ir dėl gyvūnų gerovės. Dar 2020 m. „Iki“ tapo pirmuoju iš prekybos tinklų Lietuvoje, nutraukusiu prekybą gyva žuvimi. Vietoj jų pirkėjams siūlome nuolat plečiamą, atnaujinamą žuvies įvairovę. Statistika rodo, kad pirkėjai tą įvertino palankiai: žuvies pardavimai kasmet nuosekliai auga“, – pažymi „Iki“ atstovė.
Gruodžio naujienos „Iki“: daugiau įvairovės jūsų šventėms
Gruodžio mėnesį „Iki“ šviežios žuvies skyrius pasipildė ypatingomis naujienomis, kurios šventinį stalą pavers dar labiau įsimintu. Ieškokite jų didžiosiose (3 širdelių) „Iki“ parduotuvėse. Štai kelios idėjos, kaip jas paruošti ir pasimėgauti delikatesais:
Virti Klarko vėžiai. Šie elegantiški vėžiai gali būti patiekiami kaip užkandis ar skanus troškinys. Kaip užkandis jie gardžiai atrodys serviruoti ant salotų lapų, o prie troškinio nepamirškite traškios bagetės.
Didžiosios tigrinės krevetės. Tikra elegancija ir visiems prieinama prabanga. Pamarinuokite jas česnakiniame svieste su citrina ir čili prieskoniais, o tuomet trumpai apkepkite keptuvėje ir patiekite su padažu.
Šviežios midijos. Klasika niekada nenuvilia: išvirkite midijas baltame vyne su česnakais, šviežiomis petražolėmis ir šiek tiek grietinėlės. Patiekite su šviežia prancūziška duona, kad nepraleistumėte nė lašo aromatingo padažo. O jeigu nepasitikite savo jėgomis gaminant – įsigykite midijų grietinės-česnakų padaže ir mėgaukitės gurmanišku patiekalu su mažiau vargo.
Šukučių mėsa. Šukutės yra delikatesinė jūros gėrybė, kurią galima labai greitai ir skaniai paruošti. Tiesiog pakepkite keptuvėje ant didelės kaitros su trupučiu sviesto ir česnako, kol jos įgaus auksinį atspalvį (apie 2–3 minutes iš kiekvienos pusės). Taip pat šukutės puikiai tinka su makaronais ar salotomis, jas skanu patiekti su citrinų padažu arba lengvu kreminiu padažu.
Šviežių austrių rinkinys. Tikra šventė! Šviežios austrės dažniausiai patiekiamos žalios, su citrinos skiltele, šviežių žolelių ar lengvu acto ir svogūnų padažu. Kad būtų patogu ir lengva jas atidaryti, rinkinyje iškart pridėtas ir peilis.
Nilinių baramundžių filė. Lengvai paruošiama balta žuvis taps tikru atradimu. Pabarstykite filė šviežiais prieskoniais, trupučiu druskos ir pipirų, aptepkite alyvuogių aliejumi bei kepkite orkaitėje su citrinų griežinėliais. Šalia patiekite keptų daržovių ar bulvių piurė.
Europinė lydeka. Ši tradicinė žuvis puikiai tiks įvairiems patiekalams, pavyzdžiui, troškinimui garuose. Patiekite su morkų ir svogūnų padažu, įkvėptu lietuviškų Kūčių tradicijų. Papuoškite šviežiomis žolelėmis, kad patiekalas atrodytų ypatingai.
Aliaskinė jūrinė plekšnė. Šią subtilaus skonio žuvį lengvai apvoliokite miltuose, iškepkite svieste ir patiekite su citrininiu padažu bei šviežiomis šparaginėmis pupelėmis. Ir paprasta, ir skanu!
Dar daugiau šviežios žuvies ir jūros gėrybių pasiūlymų rasite 3 širdelių „Iki“ parduotuvėse, „Iki“ leidinyje ir „Iki“ programėlėje.