Avinžirnių blyneliams reikės:
- 1 skardinės konservuotų avinžirnių,
- 100 g konservuotų žirnelių,
- 1 morkos,
- 0,5 paprikos,
- 1 kiaušinio,
- 3 v. š. miltų,
- pipirų, druskos (pagal skonį),
- kokosų aliejaus kepimui.
Daugiau blynų receptų rasite čia.
Gaminimas:
Avinžirnius nusausiname ir sutriname maisto smulkintuvu. Suberiame nusausintus konservuotus žirnelius, suberiame sutarkuotą morką ir smulkiai supjaustytą papriką.
Į visą paruoštą daržovių masę sudedame persijotus miltus, įmušame kiaušinį, paskaniname pipirais, druska ir viską gerai išmaišome.
Rankomis suformuojame apvalius blynelius ir kepame įkaitintame kokosų aliejuje ant silpnos ugnies po 4-5 min. iš abiejų pusių.
Blyneliams daržoves galite rinktis kokias norite. Svarbu išsaugoti avinžirnius kaip pagrindą. Vietoj žirnelių galima naudoti kukurūzus, vietoj paprikų - džiovintus pomidorus, cukinijas ar pan.
Blynus gardinkite mėgstamais prieskoniais, žalumynais. Šie avinžirnių blyneliai gali tapti puiki alternatyva tiems, kurie netoleruoja glitimo. Tereikia kvietinius miltus pakeisti, pavyzdžiui, kukurūzų miltais, o vietoje kiaušinio naudokite 1 valgomąjį šaukštą maltų linų sėmenų, sumaišytų su 3 valgomaisiais šaukštais šilto vandens.
Šis patiekalas gali tapti puikiu užkandžiu keliaujant, pietaujant ir, žinoma, švenčiant Užgavėnes ir Lietuvos valstybės atkūrimo dieną.
Skanaus!
Alma Laužonytė