Šių salotų gardumo paslaptis – ne tik minkštutės bulvės, bet ir traškus salieras bei kreminis naminis padažas.
Ingredientai:
- auksaspalvių bulvių (rinkitės saldesnę rūšį);
- baltojo vyno acto;
- salierų stiebų;
- krapų;
- marinuotų agurkėlių;
- majonezo;
- graikiško jogurto;
- Dižono garstyčių;
- druskos.
Gaminimas:
1. Nuplaukite bulves ir perpjaukite į keturias dalis. Jei bulvės šviežios, jų nelupkite – išvirusios odelės lengvai nusidirs pačios.
2. Dėkite bulves į dar šaltą vandenį ir, jam užvirus, virkite iki penkiolikos minučių. Patikrinkite šakute, ar bulvės suminkštėjo, ir perplaukite šaltu vandeniu.
3. Pašlakstykite bulves druska ir baltojo vyno actu, kad bulvės truputį pasimarinuotų.
4. Supjaustykite salierų stiebus ir marinuotus agurkėlius, taip pat pasmulkinkite bulves ir krapus.
5. Sumaišykite visus ingredientus, skirtus salotoms, ir dėkite į šaldytuvą, kad atvėstų. Idealu, jei leisite šaldytuve pabūti pora valandų – tuomet salotos bus pačios gardžiausios.
6. Galite papuošti salotas smulkintomis prieskoninėmis žolelėmis.