Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti

Andriaus filmukai linksmina ir žadina apetitą: „Žmonės nustemba, kad nedirbu restorane“

Socialiniuose tinkluose apstu turinio, skirto maistui – nuo nuotraukų iš restoranų iki detalių instrukcijų, kaip gaminti kasdienius ar gurmaniškus patiekalus. Kai pasiūla tokia gausi, reikia kai ko išties įdomaus, kad priverstų stabtelėti milžiniškame sraute. Tie, kas instagrame atranda Andriaus Šimulyno kurtus klipus, skirtus maisto gaminimui, ne tik stabteli, bet ir nusišypso, o gal paskui net skuba į virtuvę. Klaipėdoje gyvenantis vaikinas sako, jog jis kuria žmonėms, kurie mėgsta maistą, bet kartu nori pamatyti ką nors greito ir linksmo.
Andrius Šimulynas pats aktyviai dalyvauja savo filmukuose
Andrius Šimulynas pats aktyviai dalyvauja savo filmukuose / Asmeninio albumo nuotr.

Peržvelgus Andriaus instagramo profilį tampa aiškūs kelis dalykai – jis gyvena prie jūros, daug sportuoja ir aktyviai gamina. Visa tai tiesa, bet pokalbio metu vaikinas pažeria ir daugiau detalių apie save, kai kurios iš jų išties nustebina.

Meilė sportui atvedė į maisto pasaulį

Pašnekovas yra kilęs iš Pakruojo, tačiau studijoms pasirinko Klaipėdą, baigė čia anglų ir vokiečių kalbos bakalaurą, po to verslo komunikacijos magistrą. Tiesa, jo darbas su studijomis dabar tiesiogiai nesusijęs – jis dirba vokiečiams priklausančioje sporto statistikos įmonėje, pats laisvai planuoja savo darbo ir kitų veiklų režimą. „Dar esu geimeris, nuo senų laikų žaidžiu visokias šaudykles“, – juokiasi jis.

Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Šimulynas
Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Šimulynas

27-erių Andriaus susidomėjimas maistu glaudžiai susijęs su aistra sportui, sako, kad buvo hiperaktyvus vaikas, žaidė krepšinį, futbolą, o dabar bėgioja, važiuoja dviračiu, išbando šalto vandens iššūkius.

„Sportas ilgainiui man tapo svarbus ne tik dėl to, kad gerai atrodyčiau, jausčiausi stiprus, bet dėl sveikatingumo pusės – sportuoji ir jautiesi gerai. Būtent sportuodamas ėmiau skirti didesnį dėmesį tam, ką valgau, bet tas visas sausas maistas – ryžiai, vištiena… Pradėjau domėtis maisto gaminimo technika, įvairove, ėmiau sekti tinklaraščius, įvairius maisto turinio kūrėjus instagrame“, – pasakoja pašnekovas.

Pagyrimai paskatino nesustoti

Tačiau galutiniu postūmiu pačiam tapti maisto instagrameriu jam tapo vaizdo kameros įsigijimas – jis norėjo išmokti kurti klipus ir reikėjo kokios nors medžiagos. „Pagalvojau, kad maisto gaminimas ir galėtų būti ta medžiaga, tik pradžioje nė negalvojau to viešinti. Net ne su kamera, o dar su telefonu nufilmavau, kaip gaminu pusryčių beigelius, pažiūrėjau, kad gerai sukarpiau nufilmuotą medžiagą, įmečiau į instagramą, o žmonėms patiko, sulaukiau prašymų, kad įkelčiau daugiau“, – startą prisimena pašnekovas.

Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Šimulynas ir jo gaminti skanėstai
Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Šimulynas ir jo gaminti skanėstai

Andrius prisipažįsta, jog jam, kaip ir daugeliui žmonių, reikia įvertinimo ir jei pirmieji trumpi filmukai nebūtų sulaukę teigiamų atsiliepimų, vargu ar būtų tęsęs. „Kai pradėjau pirkti įrangą, supratau, kad viskas čia bus rimčiau“, – šypteli jis.

Visa ta videostilistika susijusi su mano natūra – man patinka judesys, daug spalvų, daug veiksmo.

Pašnekovo filmukams būdinga tai, jog jie itin greito tempo, juose daug paties Andriaus – jis strykteli iš lovos ir imasi gaminti pusryčius ar atridena milžinišką arbūzą ir imasi darbo. „Mano mama net kritikuoja, kad nespėja visko pamatyti, sako „o kaipgi tie žmonės matys, kaip gaminti“. Bet visa ta videostilistika susijusi su mano natūra – man patinka judesys, daug spalvų, daug veiksmo. Kuriu žmonėms, kurie mėgsta maistą, tačiau kartu nori pamatyti ką nors greito ir linksmo“, – aiškina jis.

Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Šimulynas
Asmeninio albumo nuotr. /Andrius Šimulynas

Pats tik paragauja

Idėjas būsimiems siužetams Andrius gaudo visur, sako, kartais gulintis lovoje ir galvojantis, ką čia pagaminus. O kai jau sugalvoja, perka produktus, susideda įrangą, tuomet filmuoja, vėliau seka klipo montavimas. Vidutiniškai vieną patiekalą jis filmuoja apie 3 valandas, o montavimas užtrunka dar 3–4. „Būna, kad idėjos gimsta dar ryte, o viską pabaigiu jau apie vidurnaktį“, – pasakoja vaikinas.

Beje, neretai kūrybos procesą inspiruoja net ne maistas, bet galvoje gimęs siužetas, rastas gardo takelis, o tada jis galvoja apie patiekalą, kuris tiktų.

Asmeninio albumo nuotr. /Andriaus Šimulyno gaminti patiekalai
Asmeninio albumo nuotr. /Andriaus Šimulyno gaminti patiekalai

Visi labai nustemba, kad iš profesinės pusės neturiu visiškai nieko bendra su maistu. Klausia: „Ką, tu nedirbi jokiame restorane?“.

„Visi labai nustemba, kad iš profesinės pusės neturiu visiškai nieko bendra su maistu. Klausia: „Ką, tu nedirbi jokiame restorane?“. O man tai didžiausias komplimentas, nes puoselėju begalinę pagarbą virtuvės šefams“, – prisipažįsta jis ir užsimena, jog mielai lankosi restoranuose ir Klaipėdoje, ir Vilniuje, maistas jam įdomus ir kelionėse. „Labai mėgstu tiramisu – visur jo ragauju“, – prasitaria apie savo simpatijas.

Asmeninio albumo nuotr. /Andriaus Šimulyno gaminti patiekalai
Asmeninio albumo nuotr. /Andriaus Šimulyno gaminti patiekalai

Kita vertus, jis prisipažįsta, jog įprastai valgo labai paprastai, o pagamintų patiekalų, kuriuos filmuoja, dažnai pats net nevalgo, tik paragauja. „Stengiuosi ką nors pavaišinti, pyragus draugė išneša į darbą“, – sako Andrius.

Dar vienas neįtikėtinai nuskambantis faktas – pasirodo, absoliuti dauguma patiekalų, kuriuos filmuoja, jo yra gaminami pirmąsyk – nėra jokių ilgų repeticijų ar ko nors panašaus. O ar pasitaiko nesėkmių? „Na, nėra pasitaikę, kad tai, ką pagaminau, buvo nevalgoma, gal labiau nebuvo tinkama publikuoti, – juokiasi jis. – Tiesa, paprastai produktų perku dvigubą kiekį, nei reikia vienam patiekalui – dėl visa ko.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius