„Prieš keletą metų išėjau į užtarnautą poilsį, todėl pagaliau turiu ne tik vietos, bet ir laiko auginti bemaž viską pati. Užsiimu konservavimais, vakavimais. Apsirūpinu žiemai ir save, ir dar vaikų sandėliukuose lentynos lūžta nuo mano „rankdarbių“, – pasakoja Angelė.
Užvis labiausiai senjorę rudenį džiugina moliūgai, todėl nekeista, kad jai niekaip nepavyksta atsivalgyti ir savo firminės moliūgienės.
„Ilgėjant ir šaltėjant vakarams, nenusakomai gera įsisukti į minkštą chalatą, įsitaisyti lauko terasoje, stebėti gamtą, klausytis užburiančių jos garsų, valgant ką nors gardaus ir šildančio. Tad rudenį terasoje moliūgienė man – rudens karalienė, o jos karūna – pelėsinis sūris“, – tikina Angelė.
4 porcijoms reikės:
- 1 kg moliūgo
- 1 didelės morkos (arba paprikos)
- 1 svogūno
- kelių griežinėlių poro
- kelių česnako skiltelių
- 1 sultinio kubelio (Angelė renkasi natūralų)
- 100 g mėlynojo pelėsinio sūrio
- 50 g moliūgų sėklų (tinka ir saulėgrąžos) ir graikinių riešutų
- alyvuogių aliejaus
- vandens
- pipirų, druskos
Gaminimas:
Moliūgą nuplauname, nulupame, išimame sėklas ir supjaustome didesniais gabalais. Dedame į puodą su smulkinta morka (arba paprika), pilame vandens tiek, kad apsemtų daržoves. Sultinio kubelį ištirpiname keliais verdančio vandens šaukštais ir pilame į puodą. Pasūdome ir ant labai lengvos ugnies verdame apie 30 min. – tol, kol daržovės išvirs ir suminkštės.
Keptuvėje ant alyvuogių aliejaus pakepiname moliūgų sėklas. Trumpai apkepame svogūnus, sudedame porus ir dar kepame keletą minučių.
Supjaustome mėlynąjį pelėsinį sūrį mažais kubeliais.
Išvirus daržovėms, nupilame vandenį, suberiame svogūną, porą, česnaką, blenderiu arba elektriniu grūstuvu susmulkiname išvirusias daržoves. Jeigu sriuba atrodo per tiršta, įpilame nuo virimo likusio vandens. Pilame į dubenėlius. Apibarstome mėlynuoju pelėsiniu sūriu, palaukiame, kol ištirps. Serviruojame pakepintomis sėklomis ir graikiniais riešutais.
SKANAUS!
Angelės receptas dalyvauja 15min ir „Norfa“ organizuojamame konkurse, kurio pagrindinis prizas – trys gardžių „Rivona“ pieninės gaminamų sūrių rinkiniai. Konkurse sudalyvauti galite ir jūs. Kepkite, gaminkite, aprašykite savo patiekalus ir būtinai nufotografuokite!
Receptus siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki lapkričio 15 d., 20 val.