- Svogūnų laiškus ir krapus susmulkinkite, agurką ir ridikėlius supjaustykite.
- Viską suberkite į kefyrą. Įpilkite vandens (jei mėgstate tirštą, galite ir nepilti). Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Patiekdami šaltsriubę apibarstykite pjaustytais kiaušiniais.
- Šis patiekalas skaniausias gerai atvėsintas, su karštomis bulvėmis.
1. Supjaustykite pomidorus į keturias dalis, sudėkite juos su kitais ingredientais į trintuvą ir viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Perkoškite masę per sietelį ir palikite valandai šaldytuve.
3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Apibarstykite raudonaisiais pipirais ir papuoškite vyšninių pomidoriukų puselėmis bei baziliko lapeliu.
1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.
2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve
3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.
1. Nulupkite agurkus ir supjaustykite į smulkius bei plonus gabalėlius. Sumaišykite su druska ir palikite, kol ruošime jogurtą.
2. Įpilkite jogurtą į dubenį. Plakdami įpilkite maždaug stiklinę vandens (pagal mėgstamą tirštumą) ir gerai išmaišykite.
3. Sudėkite agurkus, traiškytą česnaką, susmulkintus krapus ir mėtas. Išmaišykite ir paviršių apšlakstykite aliejumi.
4. Valgykite atšaldytą. Tinka ir į sriubą įmestas ledo gabaliukas.
1. Pirmiausia reikės išplakti kefyrą, varškę ir grietinę, ir pagardinti plakinį smulkintais svogūnais bei česnakais.
2. Tuomet į mišinį sudėkite kubeliais pjaustytus agurkus ir ridikėlius, įberkite prieskonių ir smulkintus žalumynus.
3. Paruoštą sriubą reikėtų bent valandą laikyti šaldytuve, o patiekiant į lėkštes įdėti virtų kiaušinių ir papuošti mėtos lapeliais.
1. Sumalame saulėgrąžas su vandeniu, kad taptų beveik vientisa masė
2. Dedame į gautą masę česnaką, beriame druską, pilame citrinos sultis ir obuolių actą. Gerai išmaišome.
3. Supjautome burokus, agurkus. Sudedame į masę.
4. Pabarstome krapais ir tiekiame.
1. Visas daržoves nuplaukite ir supjaustykite stambiais gabalėliais.
2. Sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir plakite kol jos virs vienalyte tiršta tyre. Įberkite druskos ir pipirų, ir įpilkite apie 1 šaukštelį raudonojo vyno acto. Plakite dar keletą sekundžių, ir paragaukite. Pagal skonį įdėkite daugiau druskos, įpilkite dar šiek tiek acto.
3. Supilkite sriubą į stiklinį indą ir laikykite šaldytuve, kad gerai atšaltų.
4. Patiekdami išpilstykite į dubenėlius ar stiklines taures, pabarstykite fetos sūriu, pašlakstykite aliejumi, pagardinkite čili pipirų griežinėliais ir kalendrų lapais.
1. Supjaustykite ridikėlius ir agurką, susmulkinkite krapus ir svogūnų laiškus, viską suberkite į dubenį su kefyru.
2. Įpylę vandens, pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite pipirais, įmaišykite ir pjaustytus virtus kiaušinius.
3. Kaip ir šaltibarščiai, ši balta ridikėlių sriuba idealiai dera su karštomis bulvėmis, o pačią geriausia valgyti gerai atvėsintą.
- Dvi saldžiąsias paprikas apkepkite. Smulkiai supjaustykite pomidorus, agurkus ir paprikas (žalias ir pakeptas).
- Palikite po saujelę smulkintų pomidorų, agurkų, pakepintų ir žalių paprikų, likusias daržoves suberkite į dubenį.
- Išspauskite česnaką, įberkite druskos, pipirų, įpilkite alyvuogių aliejaus, pomidorų sulčių ir susmulkinkite viską plaktuvu.
- Palikite šaldytuve 30 minučių. Susmulkinkite krapus, virtus kiaušinius ir sumaišykite su likusiomis daržovėmis dubenyje.
- Į dubenį įpilkite suplaktą ir jau atšalusią masę.
- Į dubenėlio vidurį dėkite po šaukštą sumaišytų daržovių.
Receptą atsiuntė Lina M.
- Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odelę. 2 pomidorus supjaustykite kubeliais.
- Papriką perpjaukite pusiau ir išimkite sėklas. Atpjaukite porą juostelių ir jas supjaustykite šiaudeliais.
- Svogūną nulupkite perpjaukite pusiau, atpjaukite vieną griežinėlį ir supjaustykite kubeliais.
- Vieną agurką taip pat supjaustykite kubeliais.
- Į plokščią lėkštutę sudėkite kubeliais supjaustytas daržoves.
- Likusias daržoves sudėkite į elektrinio plaktuvo indą ir sutrinkite.
- Į daržovių tyrę sudėkite grūstus česnakus, sumaišytus su citrinų sultimis ir aliejumi. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, supilkite vandenį ir porai valandų padėkite į šaldytuvą.
- Kubeliais supjaustytą duoną pakepinkite svieste ir sudėkite į atskirą lėkštutę.
- Atšalusią sriubą išpilstykite į dubenėlius.
- Daržovių kubelius ir duonos skrebučius patiekite atskirai – jų kiekvienas valgytojas įsidės tiek, kiek norės.
- Burokėlius nuplaukite, nulupkite, dar sykį nuplaukite ir susmulkinkite. Nuluptą svogūną supjaustykite griežinėliais. Apelsinus nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nuplikykite verdančiu vandeniu. Nuo vieno nusausinto vaisiaus nutarkuokite žievelę, iš abiejų išspauskite sultis.
- Puode įkaitinkite porą šaukštų alyvuogių aliejaus. Sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite, kol pagels. Suberkite kalendras ir maišydama kepinkite dar 3 minutes. Sudėkite smulkintus burokėlius, supilkite sultinį, išmaišykite. Kai užvirs, puodą uždenkite, virkite sriubą apie 20 minučių. Sutrinkite elektrine trintuve, palikite atvėsti.
- Įmaišykite tarkuotas apelsinų žieveles, citrusų sultis. Pagal skonį pasūdykite, pagardinkite maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite. Porą valandų šaldykite. Tiekdama į kiekvieną ledinės sriubos dubenį įberkite smulkinto mėlynųjų pelėsių sūrio, batono gruzdučių.
- Kefyrą, varškę ir grietinę išplakite, suberkite smulkintus česnakus ir svogūnus.
- Sudėkite kubeliais supjaustytus agurkus ir ridikėlius, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.
- Suberkite smulkintus žalumynus, išmaišykite ir mažiausiai valandą laikykite šaldytuve.
- Išpilsčiusi į lėkštes, įdėkite griežinėliais supjaustytų kiaušinių. Papuoškite šviežiomis mėtų šakelėmis.