Ingredientai:
- 2 kg kiaulienos kepsnių su kauliuku;
- 5 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 3 valg. šaukšt. Vursterio padažo (arba raudonojo vyno acto);
- 3 valg. šaukšt. šviežiai spaustų citrinų sulčių;
- 2 skiltelės česnako, sutraiškytos;
- 1 valg. šaukšt. džiovinto raudonėlio;
- 1,5 arbat. šaukšt. druskos;
- didelis žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
1. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite aliejų, Vursterio padažą (ar raudonojo vyno actą), citrinos sultis, trintą česnaką, raudonėlį, druską ir pipirus.
2. Kiaulienos gabaliukus sudėkite į dubenį, apipilkite marinatu, apvoliokite, o tada dubenį pridenkite ir dėkite šaltai marinuotis mažiausiai valandą, o galima ir pernakt.
3. Iki reikiamos temperatūros įkaitinkite grilį. Kiaulieną išimkite iš marinato ir šiek tiek jį nupurtykite. Dėkite ant grotelių ir kepkite, kol iš abiejų pusių gražiai apskrus. Vidutiniškai mėsa turėtų būti iškepusi per 12–13 min.
4. Leiskite mėsos gabaliukams apie 10 min. „pailsėti“, o tada papildomai pabarstykite druska, išspauskite ant jų citrinos sulčių ir tiekite. Šalia, kaip visada, labai tinka įvairios salotos – nuo pomidorų iki smidrų ar lengvų žalumynų.