Ingredientai (2 asm.):
- 2 lašišos kepsneliai be odos ir kaulų (jei yra smulkių kauliukų, pabandykite juos pašalinti pincetu);
- druskos;
- paprastos ar žaliosios citrinos (laimo) skiltelių, patiekimui.
krapų majonezui:
- 0,5 stiklinės kokybiško majonezo;
- 1 arbat. šaukšt. citrinos sulčių;
- 1 skiltelė česnako, sutraiškyta;
- 1 valg. šaukšt. smulkiai kapotų šviežių krapų (ir dar papildomai pabarstyti iškepus);
- keli lašai patinkančio aštraus padažo, pvz., Tabasco (nebūtina).
Gaminimas:
1. Iki reikiamos temperatūros įkaitinkite grilį.
2. Dėkite lašišos kepsnelius ant lėkštės ar lentelės ir, kiek įmanoma, apsausinkite popieriniu virtuvės rankšluosčiu. Tuomet pabarstykite druska ir atidėkite į šalį.
3. Nedideliame dubenėlyje išsukite visus krapų majonezui reikalingus ingredientus, trečdalį šio mišinio atidėkite į atskirą indelį ir kiškite į šaldytuvą – jo prireiks lašišai jau iškepus.
4. Lašišos kepsnelius iš abiejų pusių kruopščiai aptepkite majonezu. Geriausiai tam tinka konditerinis teptukas.
5. Patepkite grilio groteles trupučiu aliejaus, kad žuvis neprikibtų, ir dėkite kepti. Kepkite iš kiekvienos pusės po 3–4 min., priklausomai nuo kepsnelių storumo. Apverskite atsargiai.
6. Patiekite iškepusią žuvį su likusiu majonezu, pabarstę atidėtaisiais krapais, taip pat su citrinos skiltelėmis šalia. Be abejo, jei norisi sočiau, tinka ir virti ryžiai, o jei gaiviau – patinkančios lengvos žalėsių salotos.