Pikantiška kepta feta
Ingredientai:
- 1 gabalas fetos sūrio;
- žiupsnis šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 1 šaukštas džiovintų prieskoninių žolelių mišinio;
- 1 šaukštas majonezo.
Gaminame:
1. Sūrį aptepkite majonezu, apibarstykite prieskoniais ir suvyniokite į aliuminio foliją.
2. Kepkite ant grotelių 10–15 min. iš abiejų pusių. Praskleiskite foliją ir dar kiek pakepkite, kad skrustelėtų.
3. Skaukite su duona ar patrupinkite ir berkite į salotas.
Keptas halumis su čiobreliais ir medumi
Ingredientai:
- 1 gabalas halumio, supjaustytas griežinėliais;
- alyvuogių aliejaus;
- skysto medaus;
- žiupsnis džiovintų čiobrelių.
Gaminame:
1. Sūrio griežinėlius aptepkite aliejumi ir dėkite ant grilio grotelių. Kepkite, kol apskrus iš abiejų pusių.
2. Dėkite į lėkštę, pašlakstykite medumi, dar trupučiu aliejaus, pabarstykite čiobreliais ir ragaukite. Taip keptas sūris skanus vienas, bet gali tapti ir puikiu salotų ingredientu.
Keptas brie su braškėmis
Ingredientai:
- 1 brie sūris;
- kelios braškės, supjaustytos kubeliais;
- alyvuogių aliejaus;
- šviežio baziliko.
Gaminame:
1. Aliuminio folijos lakštą patepkite aliejumi, dėkite sūrį, ant jo berkite braškių gabaliukus, sandariai suvyniokite ir dėkite ant grotelių. Kepkite 7–10 min., kol palietus jausis, sūris tapo minkštas.
2. Išvyniokite, pabarstykite plėšytais bazilikų lapeliais ir skanaukite su prancūziško batono riekelėmis.