Patiekalui reikės:
- 2 upėtakių;
- 2-3 apelsinų;
- 200 g mažųjų šparagų;
- 4 morkų;
- 4 šaukštų ištirpinto sviesto;
- 1 šaukšto konservuotų/marinuotų kaparėlių;
- druskos;
- maltų juodųjų (pipirų pagal skonį);
- ridikėlių daigų;
- sultenių.
Kaip gaminti:
Upėtakius perliekite šaltu vandeniu ir nusausinkite. Pagardinkite išspaustomis apelsinų sultimis ir palikite per naktį marinuotis (galima marinuoti ir kelias valandas).
Perkelkite į kepimo indą, negailėkite pipirų, pašlakstykite kaparėlių marinatu ir kepkite 200 °C orkaitėje.
Tuo pat metu keptuvėje įkaitinkite sviestą ir sudėkite šparagus bei išilgai perpjautas morkas, pabarstykite juos druska ir pavartydami kepkite ant vidutinės kaitros kelias minutes.
Kepamą žuvį vis pašlakstykite ir patepkite sviestu.
Prieš kepimo pabaigą kaitrą padidinkite panašiai iki 220 °C.
Iškeptą žuvį pagardinkite kaparėliais, gardžiausia su apkeptomis daržovėmis ir bulvėmis arba šviežiais žalumynais.
Skanaus!