Ingredientai:
- tiek šviežių (ar atšaldytų) upėtakių, kiek bus valgytojų (geriausia, jei kiekviena žuvis svers apie 350–400 g);
- druskos;
- šviežiai maltų juodųjų pipirų;
- citrinos griežinėlių (ir žuviai įdaryti, ir patiekimui);
- alyvuogių aliejaus.
Prie keptos žuvies itin tiks: apvirtos šaraginės pupelės, lengvos žalumynų salotos, virti rudieji ryžiai.
Gaminimas:
1. Iki tinkamos žuviai kepti temperatūros įkaitinkite grilį.
2. Upėtakių vidų pabarstykite druska, pipirais, įdarykite vidų citrinos griežinėliais, o odelę gerai įtrinkite aliejumi.
3. Dėkite ant grotelių ir kepkite po 4–5 min. iš kiekvienos pusės. Tiekite su citrinos griežinėliais, iš kurių galite ant žuvies mėsos išsispausti sulčių, jei norite, užberkite dar druskos. Skanu su bet kokiais jūsų mėgstamais priedais, tik tebūnie jie neapsunkinantys ir neužgožiantys žuvies skonio.