Ant grilio keptas visas upėtakis: nieko įmantraus, bet labai skanu

Jei turite geros, šviežios žuvies, svarbu jos neperkrauti prieskoniais, neperkepti, o tada rezultatas bus labai skanus. Ant grilio iškepta visa žuvis – nesudėtingas, visiems patiksiantis patiekalas, beliks tik sugalvoti, ką kartu su ja tiekti.
Keptas upėtakis
Keptas upėtakis / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • tiek šviežių (ar atšaldytų) upėtakių, kiek bus valgytojų (geriausia, jei kiekviena žuvis svers apie 350–400 g);
  • druskos;
  • šviežiai maltų juodųjų pipirų;
  • citrinos griežinėlių (ir žuviai įdaryti, ir patiekimui);
  • alyvuogių aliejaus.

Prie keptos žuvies itin tiks: apvirtos šaraginės pupelės, lengvos žalumynų salotos, virti rudieji ryžiai.

Gaminimas:

1. Iki tinkamos žuviai kepti temperatūros įkaitinkite grilį.

2. Upėtakių vidų pabarstykite druska, pipirais, įdarykite vidų citrinos griežinėliais, o odelę gerai įtrinkite aliejumi.

3. Dėkite ant grotelių ir kepkite po 4–5 min. iš kiekvienos pusės. Tiekite su citrinos griežinėliais, iš kurių galite ant žuvies mėsos išsispausti sulčių, jei norite, užberkite dar druskos. Skanu su bet kokiais jūsų mėgstamais priedais, tik tebūnie jie neapsunkinantys ir neužgožiantys žuvies skonio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis