Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ant grilio kepti ir saldūs, ir aštrūs vištų sparneliai. Kepkit jų daugiau!

Pradėjus valgyti ant grilio keptus, apskrudusius, kiek lipnius vištų sparnelius, sustoti labai sunku. Ypač jei gryname ore susirinkusi smagi, valgi kompanija. Tai idealus patiekalas smagiam vakarui ar net kokiai progai, tarkim, Joninėms. Tik nepamirškit užmarinuoti sparnelių 1–2 val. iki kepimo.
Ant grilio kepti vištų sparneliai
Ant grilio kepti vištų sparneliai / Vida Press nuotr.

Ingredientai (4 asm.):

  • 16 vištų sparnelių.

marinatui:

  • 2 skiltelės česnako;
  • 8 cm ilgio šviežio imbiero gabalėlis;
  • 4 valg. šaukšt. sojos padažo;
  • 4 valg. šaukšt. aliejaus (tokio, kuris atlaiko aukštą kaitinimo temperatūrą);
  • 2 аrbat. šaukšt. malto cinamono;
  • 1 аrbat. šaukšt. ciberžolės;
  • 1 аrbat. šaukšt. aitriosios paprikos miltelių;
  • 3 valg. šaukšt. medaus;
  • druskos.

Gaminimas:

1. Visus marinatui skirtus ingredientus susmulkinkite elektriniu smulkintuvu, kol virs vienalyte tyre.

2. Vištų sparnelius dėkite į dubenį, užpilkite marinatu (vieną jo šaukštą atidėkite į šalį) ir gerai apvoliokite. Uždenkite dubenį ir dėkite į šaldytuvą 1–2 val., kad pasimarinuotų.

3. Nuvarvinkite marinato perteklių ir kepkite sparnelius ant aliejumi pateptų kepsninės grotelių, kol apskrus – po 7–8 min. iš kiekvienos pusės ant stiprios ugnies; kepant patepkite mėsą marinatu, kurį buvote atidėję (tačiau nebetepkite paskutines kiekvienos pusės kepimo minutes).

4. Patiekite su jogurto ir agurkų padažu, pitos duonele, šviežiomis kalendromis, mėgstamomis žalėsių, daržovių salotomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas