Ingredientai:
- 500 g juodųjų ryžių;
- 1,5 l vandens;
- 2–3 ančiuvių filė;
- 2 baltojo svogūno galvos;
- 2–3 skiltelės česnako;
- 1 čili pipiras;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1 arb. šaukšt. druskos;
- 0,5 arbat. šaukšt. juodųjų pipirų;
- 8 karališkosios krevetės;
- 200 g lašišos filė;
- 200 g midijų;
- 1 stiklinė baltojo vyno;
- pluoštelis šviežių petražolių.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite grilį iki 180°C, dėkite ant jo paelijos keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus ir truputį pakaitinkite.
2. Sudėkite ančiuvių filė gabaliukus, suberkite susmulkintą svogūną, česnaką ir čili pipirą. Viską pakepinkite, kol svogūnas taps skaidrus.
3. Daržoves sustumkite į vieną keptuvės kraštą, o kitame pakepinkite krevetes po 1 minutę iš kiekvienos pusės. Krevetes išimkite ir padėkite atskirai.
4. Daržoves vėl paskleiskite keptuvėje, suberkite ryžius, išmaišykite ir užpilkite vynu. Maišant pakepinkite 2–3 minutes ir atsargiai užpilkite vandeniu.
5. Grilį uždenkite ir palikite keptuvę virti/troškintis 15–20 minučių. Tada ant viršaus išdėliokite lašišos gabaliukus, krevetes ir midijas. Grilį vėl uždenkite ir dar 5–7 minutes viską patroškinkite.
6. Paruoštą paeliją apibarstykite šviežiais žalumynais.
Beje, šią paeliją galima gaminti ir ant viryklės.