Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant grotelių kepame žuvį ir jūros gėrybes: 14 paprastų ir rafinuotų patiekalų

Ant gyvos ugnies pačirškintas mėsos kepsnys – įprasta ir skanu, tačiau kai norisi naujesnių skonių, lengvesnio patiekalo, nepamirškime ir žuvies ar jūros gėrybių. Ypatingų įgūdžių kepant šiuos produktus neprireiks, o rezultatas patiks visiems. Rinkitės ir skanaus!
Kepta žuvis
Kepta žuvis
Lašišų ir ananasų kepsneliai
Receptas: Lašišų vėrinukai, kepti ant grotelių
5 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 24
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 1.00 kg (filė)
Ananasai: 1.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt.
Sultys: 3.00 valg. š. (apelsinų)
Druska: 1.00 arbat. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š.
Medus: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Makaronai: 400.00 g (ryžių)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Lašišų filė supjaustykite nedideliais gabalėliais. Citrinų ir apelsinų sultis sumaišykite su medumi, pagardinkite druska, pipirais, trintu česnaku ir gautu marinatu apliekite lašišos kubelius. Palikite pusvalandžiui pastovėti.

2. Ananasus supjaustykite kubeliais ir verkite ant iešmelių pakaitomis su lašiša. Kepkite ant įkaitintų grotelių, kol dailiai apskrus.

3. Patiekite su mėgstamais žalumynais ir ryžių makaronais, apibarstykite sezamų sėklomis.

Skaitykite daugiau: Kepame ant grotelių: 7 gardūs lauko kepsnių receptai

Suskleisti
Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis
Receptas: Ant grotelių kepta marinuota lašiša su daržovėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 37
Receptas
Ingredientai
Smidrai: 20.00 vnt. (stiebų)
Morkos: 4.00 vnt.
Lašiša: 4.00 vnt. (filė)
Aliejus: 2.00 valg. š. (pvz. Vynuogių kauliukų)
Balzaminis actas: 1.00 valg. š.
Saldus čili padažas: 1.00 valg. š.
Žalioji citrina: 1.00 vnt. (sultys)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (MAGGI klasikinio arba aitraus - pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Dubenyje išmaišykite šaukštą aliejaus su balzaminiu actu ir saldžiu čili padažu bei trupučiu druskos.
  2. Šiuo marinatu aptepkite lašišos filė, palikite ją dubenyje su likusiu marinatu ir padėkite į šaldytuvą marinuotis.
  3. Morkas nuplaukite šepetėliu ir išilgai supjaustykite plonais griežinėliais, pabarstykite druska.
  4. Smidrus perliekite vandeniu ir sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį. Po 1–2 min. išgriebkite į kiaurasamtį. Pašlakstykite morkas ir smidrus likusiu aliejumi.
  5. Įkaitinkite keptuvę su grotelėmis ir sudėkite ant jų morkas bei smidrus. Kepkite kiekvieną pusę maždaug po 2 min.
  6. Tada patepkite groteles trupučiu aliejaus, sudėkite lašišą ir kepkite kiekvieną pusę po maždaug 4 min.
  7. Ragaukite su apkeptomis daržovėmis. Patiekalą pagardinkite laimo sultimis.
Suskleisti
Ant lentelės keptas lašišos kepsnys
Receptas: Ant lentelės keptas lašišos kepsnys su medaus ir garstyčių glazūra
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.2 / 13
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 400.00 g (t.y. 2 kepsniai (su oda) – maždaug po 200 g)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 1.00 valg. š.
Garstyčios: 2.00 valg. š. (Dižono; glazūrai)
Medus: 1.00 valg. š. (glazūrai)
Balzaminis actas: 1.00 arbat. š. (glazūrai)
Citrinos žievelė: 1.00 arbat. š. (glazūrai)
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (šviežių; glazūrai)
Kaip gaminti

Nežinau, ar tokias medines lenteles galima pasigaminti patiems, bet maniškės – pirktos. Pasirinkti galima iš keleto rūšių medžio: kedro, uosio… Lenteles prieš kepant maistą reikia išmirkyti vandenyje: ne trumpiau nei 2 valandas, bet patariu mirkyti daug ilgiau – net iki 8 valandų. Kuo ilgiau mirkysite, tuo stipresnį dūmo aromatą turės kepamas maistas. Beje, lenteles galima mirkyti nebūtinai vandenyje, bet, pavyzdžiui, baltame ar raudoname vyne! Kiekvieną kartą kepant gausite vis kitą.

Lenteles galima naudoti keletą kartų – po kelių kepimų jos tiesiog sudega... Jei kepsite maistą ant lentelių naudodami tiesioginę ugnį, lentelės apanglės greičiau, ir jas panaudosite gal kokius 2 kartus… Užtai taip iškeptas maistas turės labai stiprų dūmo kvapą. Bet jei kepant naudosite konvektorių (specialią keramikinę perdangą kamado stiliaus griliuose), tai lentelės tarnaus 4–5 o gal ir daugiau kartų. Dūmo skonis, tiesa, bus mažumėlę silpnesnis.

Panaudotas lenteles išdžiovinkite, sudėkite į plastiko maišelį, kad nepurvintų kitų daiktų ir nesipurvintų pačios, ir laikykite kol prireiks kitam kepimui. Net ir panaudotas lenteles prieš kepimą vėl išmirkykite, nugramdykite prieš tai kepto maisto likučius, jei tokių liko. Jei kepant maistą tepsite glajumi, jis, žinoma, nutekės ir prikeps ant lentelių, todėl gal verta su glajais žaisti ne naudojant naujas, o jau kartą kitą panaudotas lenteles.

Geriausia ant lentelių kepti tinka žuvį, taip pat mėsos kepsnius.

Įkūrę grilį, kai temperatūra jau būna pasiekusi norimą (aš dažniausiai įkaitinu iki 200 laipsnių), pirmiausia ant grotelių 3–4 minutes pakaitinkite pačias lenteles. Neišsigąskite, kai iš grilio ims verstis dūmai, o lentelės ims spragsėti: jos juk keletą valandų mirko vandenyje! Tada lenteles apverskite, ir iškart ant jų dėkite kepimui paruoštą maistą. Geriausia ant lentelių kepti tinka žuvį, taip pat mėsos kepsnius. Žuvį dėkite su oda, ji kepant greičiausiai prilips prie medžio, bet ją prikepusią gana lengvai nugramdysite. Žuvį pakaks pabarstyti druska, pipirais, galite šiek tiek pašlakstyti citrinos sultimis.

O jei sugalvosite pasilepinti šventiškesniu patiekalu, paruoškite lašišos kepsnius ir patepkite juos medaus glazūra. Taip iškeptą kepsnį patiekiau su virtomis šviežiomis bulvėmis, virtais šparagais, perpus perpjauta ir ant grotelių paskrudinta česnako galva, ir apkepintais špinatais bei lapiniais burokėliais.

1. Visus glazūros ingredientus sumaišykite ir atidėkite į šalį.

2. Kai grilius įkais ir apkeps viena lentelės pusė (kaip aprašyta anksčiau), apverskite lenteles kita puse, patepkite jas trupučiu aliejaus ir klokite lašišos kepsnius odele į apačią. Pabarstykite druska, pipirais ir gausiai patepkite glazūra.

3. Uždarykite grilio dangtį ir kepkite apie 12–15 minučių (priklausomai nuo žuvies gabalėlio dydžio ir storio).

4. Nuimkite nuo lentelių papuoškite šviežio čiobrelio šakelėmis ir patiekite iškart su mėgstamomis daržovėmis.

Suskleisti
Ant grotelių kepti upėtakiai
Receptas: Ant grotelių keptas upėtakis su petražolėmis ir citrina
1 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Upėtakiai: 300.00 g (nuvalyto ir išdarinėto)
Citrinos: 1.00 vnt.
Sviestas: 25.00 g
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Petražolės: 1.00 sauja (smulkintų)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite kepsninę. Įpjaukite kiekvieną upėtakio pusę apie 10 kartų – kiekvienas įpjovimas turėtų būti maždaug pusės centimetro gylio. Taip paruoštą upėtakį įtrinkite alyvuogių aliejumi ir pagal skonį apibarstykite druska bei šviežiai maltais pipirais.

2. Perpjaukite citriną pusiau ir vieną jos pusę supjaustykite griežinėliais prieš tai nutarkavę žievelę. Smulkintus petražolės lapelius kartu su citrinos griežinėliais sukiškite į upėtakio įpjovimus.

3. Tuomet žuvį guldykite ant kepimo grotelių, ant viršaus užbarstykite tarkuotą citrinos žievelę ir išdėliokite gabaliukais supjaustytą sviestą.

4. Žuvį kepkite apie 6 minutes iš abiejų pusių, kol paviršius apskrus ir taps traškus.

5. Prieš patiekiant upėtakį ant viršaus užspauskite šviežių citrinos sulčių ir patiekite su šviežiomis salotomis.

Suskleisti
Ant grotelių keptas karpis
Receptas: Ant grotelių keptas karpis
2 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 20 min.
3.9 / 18
Receptas
Ingredientai
Karpis: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja
Druska: 0.50 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Iš karpio išpjauname filė. Žuvį nuplauname, nusausiname vienkartiniu rankšluosčiu.

2. Česnakus supjaustome riekelėmis. Supjaustome krapus. Viską sudedame į dubenį, užpilame aliejumi ir apibarstome druska, išmaišome.

3. Marinatu ištriname žuvį ir paliekame marinuotis porai valandų.

4. Žuvį dedame ant grotelių ir kepame, kol iškeps ir gražiai apskrus.

Taip pat šalia pasikepkite ir mėgstamų daržovių. Prie bet kokių keptų daržovių man visada pasiteisina alyvuogių aliejus, sumaišytas su balzamiku, čiobreliais, traiškytu česnaku, smulkiai kapotu čili, druska ir šiek tiek cukraus. Proporcijos iš akies ir pagal skonį. Arba tiesiog pomidorai su alyvuogių aliejumi ir šviežiu baziliku.

Pabaigoje ant grotelių uždėkite batono, iki gražiai apskrus iš abiejų pusių, jei, aišku, dar balti miltai neišbraukti iš valgiaraščio.

 

Suskleisti
Mėsainiai su lašiša
Receptas: Mėsainiai su lašiša
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Lašiša: 500.00 g (šviežios filė)
Garstyčios: 3.00 arbat. š. („Dijon“)
Batonas: 2.00 riekės
Krapai: 1.00 vnt. (pundelio smulkintų)
Kaparėliai: 2.00 valg. š. (konservuotų, smulkintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 50.00 ml (augalinio - kepimui - pagal poreikį)
Mėsainių bandelės: 4.00 vnt.
Salotos: 1.00 sauja (šviežių lapų)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (pagal poreikį)
Kaip gaminti
  1. Lašišą supjaustykite kubeliais ir dėkite į dubenį kartu su garstyčiomis, smulkintu svogūnu, batonu, kaparėliais, druska ir pipirais.
  2. Viską išmaišykite ir šiek tiek pamalkite maisto smulkintuvu.
  3. Sudėkite krapus, masę padalinkite į 4 lygias dalis ir rankomis suformuokite apvalius kepsnelius.
  4. Juos apdenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1–24 valandoms.
  5. Kepkite įkaitintame aliejuje, iš abieju pusių, kaip kotletukus.
  6. Popieriniu rankšluosčiu nusausinkite riebalus.
  7. Bandeles perpjaukite pusiau, patepkite pomidorų padažu, dėkite po kelis salotų lapus, po lašišos kepsnelį ir užvožkite antra puse bandelės.
  8. Galima lengvai apšlakstyti citrinos sultimis.
  9. Paruošite per 1 val., neskaičiuojant laikymo šaldytuve laiko.

Receptas iš: g-blogas.lt

Suskleisti
Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
Receptas: Jogurte marinuotų menkių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 12
Receptas
Ingredientai
Menkė: 800.00 g (šviežios filė)
Jogurtas: 400.00 ml (natūralaus)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Sezamo sėklos: 1.00 valg. š.
Šalavijai: 1.00 valg. š. (ispaniniai (Chia))
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.  Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostomis. Sudėkite į dubenį, apibarstykite maltais juodaisiais pipirais, Provanso žolelėmis, druska.

2. Ant viršaus sukrėskite natūralų jogurtą. Pamaišykite šaukštu. Valandą marinuokite. Žuvų juosteles susukite į ritinėlius, suverkite juos ant šaltame vandenyje išmirkytų konditerinių iešmelių.

3. Iš abiejų pusių apšlakstykite alyvuogių aliejumi, dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir 15 minučių pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

4. Ištraukusi vėrinukus apibarstykite sezamų bei ispaninių šalavijų mišiniu ir dar 5 minutėms pašaukite į karštą orkaitę. Tiekite su saldžiarūgštėmis daržovėmis.

Suskleisti
Žuvų ir paprikų vėrinukai
Receptas: Žuvų ir paprikų vėrinukai
2 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 13
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 400.00 g (šviežių menkių filė)
Austrių padažas 2.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š.
Imbieras: 2.00 arbat. š. (šviežio tarkuoto)
Rozmarinai: 1.00 arbat. š. (šviežių smulkintų)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Žaliosios citrinos 2.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Paprikos: 3.00 vnt. (geltonos saldžiosios)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Menkių filė nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalais. 

2. Nuplautas paprikas perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdžius, supjaustykite stambiais gabalais ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi. 

3. Žaliąsias citrinas kruopščiai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, nusausinkite, perpjaukite pusiau, tada supjaustykite plonais griežinėliais.

4. Paruoškite marinatą: sumaišykite citrinų sultis, austrių bei sojų padažą, tarkuotą imbierą, žiupsnį druskos ir rozmarinus. Apliekite į dubenį sudėtą žuvį, atsargiai pamaišykite švariomis rankomis ir palikite kelioms valandoms, kad pasimarinuotų.

5. Ant aliejumi išteptų metalinių iešmų pakaitomis suverkite žuvų bei paprikų gabalėlius, citrinų griežinėlius. Vėrinukus dėkite ant grotelių ir vartydama kepkite apie 15 minučių. Tiekite su šviežių špinatų salotomis.

Pagaminsite per 50 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis
Receptas: Ant laužo keptos krevetės su daržovėmis
2 asmenims
Pagaminsite per 3 val. 20 min.
3.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 300.00 g (šviežių arba šaldytų lukštentų)
Špinatai: 50.00 g (2 saujelės šviežių)
Cukinijos: 2.00 vnt. (nedidelės)
Kedrinės pinijos: 40.00 g (saujelė)
Petražolės: 20.00 g (ryšulėlis šviežių)
Aliejus: 3.00 valg. š. (krevečių marinatui ir 1 valg. š. citrinų aliejaus daržovėms apšlakstyti)
Česnakai: 4.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (Krevečių marinatui; pusės citrinos sultys)
Medus: 1.00 valg. š. (Krevečių marinatui)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (Krevečių marinatui)
Kalendros: 1.00 arbat. š. (Krevečių marinatui)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Austrių padažas krevečių marinatui 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.

2. Marinatui skirtus produktus sumaišykite plokščiame dubenyje, sumeskite krevetes ir bent 3 val. pamarinuokite. Tada išgriebkite iš marinato, nuvarvinkite ir kepkite ant žarijų, kol lengvai apskrus, bet jokiu būdu neperkepkite – krevetės išdžius.  

3. Cukinijas nulupkite, supjaustykite kvadratėliais, apibarstykite „Viduržemio jūros prieskoniais“ ir trumpai patroškinkite garuose.

4. Špinatus perrinkite, nuplaukite, nusausinkite, išdėliokite lėkštėse.

5. Ant viršaus dėkite troškintų cukinijų, užpilkite citrinų aliejaus, išdėliokite keptas krevetes, suberkite smulkintas petražoles ir kedrines pinijas.

6. Tiekite su baltos duonos skrebučiu.

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Krevečių ir vaisių vėrinukai
Receptas: Krevečių ir vaisių vėrinukai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.3 / 9
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 500.00 g (šaldytų virtų karališkų)
Ananasai: 250.00 g (skardinė konservuotų)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š. (po kelis šaukštus krevetėms ir padažui)
Citrinos: 1.00 vnt. (sulčių)
Kmynai: 2.00 valg. š.
Kalendros: 2.00 valg. š.
Pankolis: 40.00 g
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnelį krevetėms ir padažui)
Mangas: 2.00 vnt. (sunokę, padažui)
Apelsinai: 1.00 vnt. (6 valg. š. šviežių sulčių, padažui)
Svogūnai: 1.00 g (padažui)
Kaip gaminti

1. Ananasus išgriebkite iš sirupo ir gerai nuvarvinkite.

2. Atšildytas, popieriniu rankšluosčiu nusausintas krevetes apibarstykite pankolių, kmynų, kalendrų ir maltų juodųjų pipirų mišiniu, apšlakstykite citrinų sultimis ir palikite 15 minučių pastovėti.

3. Suverkite ant plonesnių iešmelių pakaitomis su ananasų gabalėliais, tada apšlakstykite alyvuogių aliejumi. Kepkite virš karštų žarijų, kol jūros gerybės gražiai apskrus.

4. Paruoškite padažą: mangus perpjaukite pusiau, išimkite kaulus, minkštimą susmulkinkite, sudėkite į dubenį, supilkite apelsinų sultis, aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, įberkite maltų pipirų ir gerai ištrinkite.

5. Karštas krevetes tiekite su mangų padažu.

Suskleisti
Ant laužo keptos krevetės
Receptas: Ant laužo keptos krevetės
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 8
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 1.00 vnt. (pakuotė didelių šviežių arba šaldytų nelukštentų)
Kmynai: 1.00 valg. š. (0,5)
Kalendros: 1.00 valg. š. (0,5)
Pankolis: 1.00 valg. š. (0,5 sėklų)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (gabalėlis ankšties)
Česnakai: 4.00 skiltelės (krevečių marinatui)
Citrinos: 1.00 vnt. (0,5 sulčių - krevečių marinatui)
Austrių padažas: (krevečių marinatui) 1.00 valg. š.
Mangų padažas: (aitraus - krevečių marinatui) 1.00 valg. š.
Sojų padažas: 1.00 valg. š. (tamsaus - krevečių marinatui)
Aliejus: 1.00 valg. š. (krevečių marinatui)
Kaip gaminti
  1. Keptuvėje paskrudinkite visas sėklas ir smulkintą aitriąją papriką. Kai atvės, sumalkite kavamale ir gautu prieskonių mišiniu įtrinkite nuplautas ir nusausintas krevetes.
  2. Iš marinato sudedamųjų dalių paruoštu užpilu apliekite į dubenį sudėtas krevetes. Marinuokite per naktį.
  3. Krevetes suverkite ant vandenyje mirkytų iešmelių ir kepkite 3–5 min., kol lengvai apskrus.
  4. Neperkepkite, nes krevetės išdžius. Valgykite su šviežiomis daržovėmis ir mangų padažu. Jį paruošite smulkintą mangą iki vientisos masės išplakusi su nedideliu smulkintu svogūnu, pusės apelsino sultimis ir žiupsneliu aitriųjų paprikų. 

Pagaminsite per 20 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).

Suskleisti
Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai  su avokadų pagardu
Receptas: Kepsninėje keptų krevečių vėrinukai su avokadų pagardu
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 5
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 12.00 vnt. (vyšninių)
Svogūnų laiškai: 4.00 sauja (4 vnt)
Krevetės: 16.00 vnt. (karališkųjų krevečių (nevirtų, su kiautais))
Iešmeliai: 8.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š. (kepimui)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Avokadai: 1.00 vnt. (prinokęs)
Padažas:(MAGGI česnakinio kečupo) 3.00 valg. š.
Jogurtas: 3.00 valg. š. (graikiško)
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Nuplaukite vyšninius pomidorus. Svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir supjaustykite 3 cm ilgio gabalėliais.
  2. Apdorokite karališkąsias krevetes: pašalinkite jų galvas ir kiautus iki uodegos. Nugarėles įpjaukite ir pašalinkite tamsią giją.
  3. Tada krevetes nuplaukite ir nusausinkite. Pakaitomis verkite jas ant iešmelių su pomidorais ir svogūnų gabalėliais. Apšlakstykite su aliejumi.
  4. Pagardinkite druska bei pipirais.
  5. Kepkite karštoje kepsninėje 5–7 min., keletą kartų apversdami iešmelius.
  6. Avokadą perpjaukite pusiau, pašalinkite kauliuką, nulupkite ir supjaustykite mažais kubeliais.
  7. Sumaišykite su MAGGI česnakiniu kečupu ir jogurtu.
  8. Citriną nuplaukite karštu vandeniu, supjaustykite skiltelėmis ir patiekite prie vėrinukų su pagardu.

Patarimas: prie šio patiekalo puikiai tinka truputis MAGGI aštraus padažo.

Suskleisti
Ant grotelių keptos krevetės
Receptas: Ant grotelių keptos saldžiarūgštės krevetės
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 700.00 g (lukštentų ir išvalytų stambių)
Rudasis cukrus: 50.00 g
Baltojo vyno actas: 60.00 ml
Citrinos sultys: 60.00 ml (žaliosios)
Žalioji citrina: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 vnt. (traiškytos galvutės)
Imbieras: 1.00 valg. š. (lupto ir tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (šviežiai smulkinto)
Kaip gaminti

1. Sumaišykite visus ingredientus, išskyrus dvi žaliąsias citrinas, nedideliame dubenyje ir gerai išmaišykite.

2. Krevetes sudėkite į užspaudžiamą plastikinį maišelį ir į vidų supilkite paruoštą marinatą. Maišelį užspauskite ir gerai pakratykite. Palike šaldytuve apie 20 minučių.

3. Per tą laiką įkaitinkite kepsninę ir pradėkite krevetes verti ant medinio iešmelio, įterpdami žaliosios citrinos griežinėlius. Iešmelius sudėkite ant kepimo grotelių ir kepkite kelias minutes iš abiejų pusių.

Suskleisti
Ant grotelių keptas aštuonkojis
Receptas: Ant grotelių keptas aštuonkojis
4 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.3 / 10
Receptas
Ingredientai
Aštuonkojis: 1.00 kg
Laurų lapai: 1.00 vnt.
Čiobreliai: 4.00 vnt. (šakelės)
Kukurūzai: 20.00 vnt. (pipirinių)
Druska: 1.00 valg. š.
Citrinos: 3.00 vnt.
Česnakai: 1.00 vnt. (galvutė, padalinta pusiau)
Alyvuogių aliejus: 3.00 valg. š. (aukščiausios kokybės)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai maltų)
Kaip gaminti

1. Aštuonkojį, čiobrelio šakeles, pipirinius kukurūzus, druską, česnaką, lauro lapelį ir vieną pusiau perpjautą citriną sudėkite į puodą bei viską užliekite vandeniu.

2. Puodą pastatykite ant vidutinės temperatūros ugnies ir užvirkite. Stebėkite, kad temperatūra nebūtų itin kaitri – vanduo turi virti lėtai. Po maždaug pusvalandžio arba valandos (priklausomai nuo aštuonkojo dydžio) patikrinkite ar aštuonkojis jau išviręs. Labai svarbu neleisti aštuonkojui perverti.

3. Nusunkite vandenį ir aštuonkojį sudėkite į atskirą dubenį, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve nakčiai.

4. Nusprendę aštuonkojį kepti ant grotelių, padalinkite jį nedideliais gabalėliais, įtrinkite aliejumi ir pabarstykite druska bei šviežiai maltais juodaisiais pipirais.

5. Kepkite tol, kol išorė paruduos, o vidus išliks sultingas.

6. Likusią citriną supjaustykite į 4 arba 6 dalis ir patiekite kartu su aštuonkojo gabalėliais.

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?