Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant vaišių stalo – gardūs patiekalai su kiaušiniais

Tegu per šventes ne tik margučių būna, bet ir patiekalų su kiaušiniais – virtais ar užkeptais. Skanaus. Tik nenukriskite nuo kėdės – visgi antroji Velykų diena!
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais / Autorės nuotr.

Taip pat skaitykite: Sunaudok maisto likučius: 3 patiekalai iš bulvių, ryžių ir makaronų 

Pomidoruose kepti kiaušiniai
Receptas: Pomidoruose kepti kiaušiniai
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 4.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (žalių)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sūris: 60.00 g (fermentinio)
Kaip gaminti

1. Pomidorams nupjaukite viršutines dalis ir juos išskobkite. Pomidorų vidines dalis ištrinkite druska, pipirais ir smulkintais bazilikais.

2. Suleiskite po 1 kiaušinį į kiekvieną pomidorą. Užberkite tais pačiais prieskoniais.

3. Kepti 10 arba 15 min. Jei kepsite trumpai, kiaušinis bus skystas, o pomidoras gražesnis - nesusiraukšlėjęs. Jei kepsite 15 min., kiaušinis bus pilnai iškepęs, o pomidoras ims raukšlėtis.

4. Išjungus orkaitę pomidorus ištraukite, uždėkite po gabaliuką sūrio ir dar trumpai palaikykite orkaitėje, kol sūris išsilydys.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais
Receptas: Burokėlių salotos su putpelių kiaušiniais, riešutais ir džiovintais vaisiais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
5.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Burokėliai: 2.00 vnt. (virti)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (putpelių, virtų)
Džiovintos slyvos: 100.00 g
Spanguolės: 50.00 g (džiovintų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų)
Garstyčios: 1.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Gvazdikėliai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 4.00 g
Kaip gaminti

1. Virtą buroką apipjaukite aplinkui ir ta juosta apjuoskite vietą, kur bus mišrainė. Kitus burokus sutarkuokite ar smulkiai supjaustykite.

2. Į smulkintus burokus suberkite spanguoles, įpjaustykite svogūną, suberkite gvazdikėlius, pipirus, druską, užliekite užpilu, pagamintu iš aliejaus, citrinos sulčių ir garstyčių, bei sumaišykite.

3. Pusę slyvų susmulkinkite ir suberkite ant lėkštės vidurio pasklaidant. Tarp jų sudėliokite perpjautus keturis virtus putpelių kiaušinius ir užpilkite burokų mase.

4. Viršų apiberkite graikiškais riešutais, aplinkui apdėliokite slyvomis ir kiaušinukais.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai pusryčiams
Receptas: Įdaryti kiaušiniai pusryčiams
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.8 / 65
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (virti)
Sūris: 50.00 g (lydyto)
Kumpis: 50.00 g (karštai rūkyto)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Majonezas: 2.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis baltųjų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kiaušinius perpjaukite, išimkite trynius ir juos sumaišykite su pjaustytu kumpiu bei sūriu.

2. Masę paskaninkite pipirais, česnaku, įberkite druskos.

3. Išmaišykite su majonezu, sudėkite į baltymus ir papuoškite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Tunu įdaryti kiaušiniai
Receptas: Tunu įdaryti kiaušiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 121
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Tunas: 180.00 g (indelis)
Porai: 50.00 g
Sūris: 100.00 g („Džiugo“)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, perpjaukite pusiau.

2. Išimkite trynį, jį sutrinkite, supjaustykite porą ir viską sumaišykite su tunu.

3. Mase įdarykite kiaušinius ir ant viršaus užtarkuokite sūrio.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiaušinių salotos su žalumynais
Receptas: Kiaušinių salotos su žalumynais
8 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
2.9 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (virti)
Sūris: 150.00 g (brandinto)
Majonezas: 150.00 g
Žirniai: 150.00 g
Bazilikai: 30.00 g (ryšulėlis žalių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Kaip gaminti

1. Šaldytus žirnelius išvirkite (tinka ir konservuoti žirneliai) ir palaukite, kol atvės.

2. Susmulkinkite virtus kiaušinius, bazilikus ir svogūnus, sutarkuokite sūrį. Pasūdykite, pagardinkite pipirais, įdėkite majonezo ir gerai išmaišykite.

Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė

Suskleisti
Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
Receptas: Bulvių salotos su putpelių kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.4 / 42
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt. (didelės)
Žirniai: 50.00 g
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (putpelių)
Citrinos: 1.00 vnt. (pusė)
Grūdėtosios garstyčios (pagal skonį) 1.00 valg. š.
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Ridikai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite su lupenomis, supjaustykite stambiai.

2. Į verdantį vandenį dėkite putpelių kiaušinukus ir virkite 3 minutes.

3. Į kitą puodą taip pat į verdantį vandenį suberkite žirnelius ir virkite 2-3 minutes.

4. Svogūnų laiškus supjaustykite.

5. Dėkite viską į lėkštę: pjaustytas bulves, pjaustytus ridikėlius, smukintus svogūnų laiškus, per pusę perpjautus putpelių kiaušinius, ant viršaus užberkite žirnelius.

6. Salotas apšlakstykite padažu. Padažą ruoškite taip: į dubenėlį sukrėskite grūdėtąsias garstyčias, supilkite šviežiai spaustas citrinos sultis ir alyvuogių aliejų. Išmaišykite.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Suskleisti
Škotiški kiaušiniai
Receptas: Škotiški kiaušiniai
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.8 / 35
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (kiaulienos)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (4 kietai virti ir 1 žalias)
Džiūvėsiai: 50.00 g (malti)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Mėsos prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Paruoškite maltą mėsą: įmuškite kiaušinį, pagardinkite prieskoniais, pagal skonį pasūdykite ir viską gerai išmaišykite.

2. Virtus kiaušinius nulupkite. Kiekvieną aplipdykite paruošta mėsa ir apvoliokite džiūvėsėliuose. 

3. Apvoliotus džiūvėsiuose kiaušinius truputį apkepkite keptuvėje, o paskui šaukite į orkaitę ir 20 minučių dar pakepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

 

Suskleisti
Kiaušiniai su paprikomis
Receptas: Kiaušiniai su paprikomis
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Paprikos: 2.00 riekės
Prieskoniai: (mėgiami) 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 40.00 ml
Kaip gaminti

1. Įkaitintinkite keptuvę ir įpilkite aliejaus.

2. Dėkite griežinėliais pjaustytas paprikas ir įmuškite į jas kiaušinius.

3. Pagal skonį užberkite prieskonių ir kepkite ant mažos ugnies. Užpilkite ant kiaušinio šiek tiek karšto aliejaus iš keptuvės, kad viršus gerai iškeptų.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Kiaušiniai su šprotų įdaru
Receptas: Kiaušiniai su šprotų įdaru
10 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 72
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 5.00 vnt.
Paprikos: 1.00 vnt.
Šprotai: 160.00 g
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius, sutrinkite ir sudėkite juos į keptuvę.

2. Taip pat sudėkite šprotus ir sutrinkite juos šakute.

3. Smulkiai supjaustykite pievagrybius ir viską pakepinkite keptuvėje. Masę dėkite į kaiušinio vidų ir užberkite smulkintos paprikos.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė

Suskleisti
Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais
Receptas: Tortilijų tortas su tunu ir kiaušiniais
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.5 / 24
Receptas
Ingredientai
Tortilija: 1.00 vnt. (pakelis)
Kiaušiniai: 6.00 vnt.
Tunas: 170.00 g (dėžutė tuno savo sultyse)
Majonezas: 200.00 g
Alyvuogės: 1.00 vnt. (indelis žaliųjų)
Žirniai: 100.00 g (konservuoti)
Krabų lazdelės: 200.00 g
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite ir baltymus atskirkite nuo trynių. Baltymus smulkiai supjaustykite, sumaišykite su šaukštu majonezo, žirneliais bei prieskoninemis žolelėmis ir įberkite šiek tiek druskos. Tai bus vienas iš torto pertepimų.

2. Vieną tortilijos blyną aptepkite kiaušinių baltymų mase ir uždenkite kitu blynu. Jį aptepkite majonezu ir uždėkite tuno. Vėl uždėkite blyną, aptepkite majonezu ir sudėkite krabų lazdeles. Taip dėliokite sluoksnius, kol nebeliks tortilijų blynų ir produktų pertepimams.

3. Viršutinis sluoksnis turi būti blynas. Kiaušinių trynius sutrinkite blenderiu, įdėkite majonezo bei pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Gausite gelsvos spalvos kremą – aptepkite juo visą tortilijų tortą ir papuoškite alyvuogėmis. Prieš patiekiant, palaikykite tortą kelias valandas šaldytuve.

Receptą atsiuntė Simona Dunauskaitė

Suskleisti
Duonos dubenėliai
Receptas: Kiaušiniai duonos dubenėliuose
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 7
Receptas
Ingredientai
Juoda duona: 4.00 vnt. (nedidelės apvalios tamsios duonelės)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (maži)
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai šaltai rūkytos šoninės)
Grietinė: 4.00 arbat. š.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (džiovinti)
Sūris: 2.00 sauja (tarkuotas fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros. Kepimo popieriumi išklokite kepimo skardą.

2. Duonos dubenėlių viršų nupjaukite – gausite „dangtelį“. Išskobkite duonos minkštimą taip, kad gautųsi dubenėlis. Į dubenėlių apačią dėkite po gabalėlį šaltai rūkytos kiaulienos šoninės, ant viršaus įmuškite kiaušinį. Aptepkite jį šaukšteliu grietinės, užberkite džiovintų raudonėlių, druskos, pipirų ir truputį tarkuoto fermentinio sūrio.

3. Ant kepimo popieriaus išdėliokite paruoštus duonos dubenėlius. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10–20 minučių, priklausomai nuo to, ar mėgstate skystai, ar kietai paruoštus kiaušinius. Iki kepimo pabaigos likus porai minučių, į orkaitę šalia dubenėlių padėkite ir jų dangtelius, kad šiek tiek apskrustų.

Patiekite nedelsiant. Skanaus!

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“

Suskleisti
Kiaušiniais įdarytos orkaitėje keptos bulvės
Receptas: Kiaušiniais įdarytos orkaitėje keptos bulvės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 4.00 vnt. (didelės)
Svogūnai: 1.00 vnt. (nedidelis)
Špinatai: 50.00 g
Kiauliena: 4.00 vnt. (gabalėliai šaltai rūkytos šoninės)
Sūris: 4.00 sauja (tarkuotas fermentinis)
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (maži)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Aliejus: 1.00 arbat. š.
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė šviežių)
Kaip gaminti

1. Bulves gerai nuplaukite ir nusausinkite. Galite nuskusti, o jei naudojate šviežias, galite virti ir su odelėmis. Sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite, kol išvirs. Patikrinti, ar išvirė, galite peiliu ar šakute: jei peilis sminga į bulvę lengvai, vadinasi, jos jau išvirusios. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį. Tuomet iškart puodą su bulvėmis porai sekundžių vėl padėkite ant ugnies ir „nugarinkite“ jas, kad nebūtų pernelyg drėgnos. Bulves iš puodo dėkite ant lėkštės ir atvėsinkite.

2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 ˚C temperatūros. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi.

3. Perpjaukite bulves išilgai per pusę į dvi dalis ir išskobkite jų vidų taip, kad turėtumėte stabiliai ant pagrindo stovintį bulvinį „dubenėlį“. Aptepkite išskobtas bulves trupučiu aliejaus.

4. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės. Sudėkite špinatų lapus ir pakepinkite dar minutę. Išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite. Sumaišykite su gabalėliais pjaustyta šonine, pagardinkite druska ir pipirais. Paruoštą daržovių masę paskirstykite į bulvių dubenėlius. Apibarstykite tarkuotu fermentiniu sūriu ir ant viršaus įmuškite po kiaušinį. Kiaušinius apibarstykite dar žiupsneliu druskos ir pipirų.

5. Perkelkite bulvių dubenėlius ant kepimo skardos ir apie 20–30 min. kepkite įkaitintoje orkaitėje, kol kiaušinis bus norimos konsistencijos.

6. Išimkite iškepusias bulves iš orkaitės, apibarstykite kapotomis petražolėmis ir nedelsiant patiekite. Skanaus!

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“

Suskleisti
Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai
Receptas: Pievagrybiais įdaryti kiaušiniai
5 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 96
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 10.00 vnt.
Pievagrybiai: 200.00 g (rudieji)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Svogūnų laiškai: 1.00 sauja
Majonezas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti, pagal skonį)
Petražolės: 1.00 vnt. (šakelė šviežių)
Kaip gaminti

1. Puode užvirinkite vandenį ir sudėkite į jį nuplautus kiaušinius. Virkite apie 8–10 minučių, kol kiaušinių vidus bus kietos konsistencijos. Nuimkite puodą nuo ugnies, nupilkite vandenį ir perliekite tekančiu šaltu vandeniu, kad kiaušiniai greičiau atvėstų. Lukštus nulupkite ir perpjaukite kiaušinius išilgai per pusę, trynius išimkite į atskirą dubenėlį ir atidėkite į šalį.

2. Keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus. Suberkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir pakepinkite, kol suminkštės. Tuomet suberkite riekelėmis supjaustytus pievagrybius ir pakepinkite dar porą minučių. Sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir dar minutę pakaitinkite. Sudėkite pakepintas daržoves į lėkštę ir gerai nusausinkite popierinu rankšluosčiu. Atvėsinkite.

3. Į atvėsusį grybų mišinį sudėkite kiaušinių trynius, majonezą, pagardinkite druska ir pipirais. Pertrinkite visus produktus, kad gautųsi vientisa masė.

4. Paruoštą įdarą sudėkite į konditerinį maišelį su norimos formos antgaliu ir įdarykite kiaušinių puseles. Ant viršaus uždėkite po mažą šviežios petražolės lapelį. Sudėkite kiaušinius į lėkštę ir patiekite. Skanaus!

Receptas Astos Černės

Plačiau skaitykite: „VELYKŲ BELAUKIANT: Kiaušiniai kitaip“

Suskleisti
Kepsniai su kiaušiniais
Receptas: Kepsniai su kiaušiniais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 16
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 3.00 valg. š. (skardai pašlakstyti)
Kiaušiniai: 5.00 vnt. (vienas trynys)
Majonezas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 700.00 g (malta, liesa)
Maltos mėsos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (penkių pipirų mišinio)
Kaip gaminti

1. Maltą kiaulieną sumaišykite su kiaušinio tryniu, džiūvėsėliais, majonezu, pagardinkite pipirais, mėsos prieskoniais ir druska. Labai gerai išmaigykite mėsą rankomis.

2. Masę padalykite į keturias lygias dalis ir šlapiomis rankomis formuokite kukulius. Paskui juos suplokite, viduryje padarykite duobutę ir sudėkite į aliejumi pašlakstytą kepimo formą.

3. Į kepsnių duobutes atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite pipirais ir druska. Kepimo formą dėkite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 40–45 minutes, kol kepsniai gražiai parus, o kiaušiniai iškeps.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė  

Suskleisti
Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
Receptas: Daržovių salotos su virtais kiaušiniais
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.5 / 56
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 1.00 sauja (lapelių)
Gražgarstės: 1.00 sauja
Ridikėliai: 200.00 g
Krapai: 1.00 sauja (šviežių)
Kiaušiniai: 2.00 vnt.
Citrinos: 1.00 vnt. (sultys - padažui)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š. (padažui)
Medus: 1.00 arbat. š. (skysto - padažui)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. ("Dižono" - padažui)
Česnakai: 2.00 skiltelės (padažui)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (milteliai - padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - padažui)
Kardamonas: 1.00 žiupsnelis (malto - padažui)
Kaip gaminti

1. Kiaušinius išvirkite, kad būtų kieti. Atvėsinkite, perpjaukite per pusę.

2. Ridikėlius nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite plonomis riekelėmis. Į dvi aukštas stiklines taures pridėkite salotų, špinatų, ridikėlių, krapų, ant viršaus – po dvi virto kiaušinio puseles. Šalia patiekite indelį su padažu.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Kiaušiniai pievagrybiuose
Receptas: Kiaušiniai pievagrybiuose
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.9 / 27
Receptas
Ingredientai
Pievagrybiai: 6.00 vnt. (dideli rudieji)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kiaušiniai: 6.00 vnt. (putpelių)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Krapai: 1.00 sauja (saujelė šviežių)
Kaip gaminti

1. Pievagrybius nuplaukite, nusausinkite, išpjaukite kotelius, vidų pabarstykite druska ir pipirais.

2. Į kiekvieną pievagrybį atsargiai įmuškite po kiaušinį, pabarstykite druska ir pipirais. Sudėkiteį aliejumi pateptą skardą ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje 15–20 minučių, kol kiaušiniai sukrekės.

3. Iškeptus pievagrybius patiekite pabarstytus šviežiais krapais.

Knyga „Geri receptai“
Knyga „Geri receptai“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Žuvies suktinukai kiaušinių patale
Receptas: Žuvies suktinukai kiaušinių patale
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.8 / 9
Receptas
Ingredientai
Žuvis: 4.00 vnt. (filė - pangasijų, lydekų, menkių)
Sviestas: 130.00 g (30 g - žuviai, 100 g - kiaušinių padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (kietai virti - kiaušinių padažui)
Sultys: 1.00 valg. š. (citrinų - kiaušinių padažui)
Krapai: 1.00 arbat. š. (kiaušinių padažui)
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių. Kepimo indą ištepkite sviestu. Išvirkite kiaušinius. Žuvies filė apibarstykite druska ir pipirais (jei filė labai didelė, perpjaukite ją išilgai). Ant kiekvienos žuvies juostelės galo uždėkite po gabalėlį sviesto ir susukite į ritinuką. Sutvirtinkite mediniais smeigtukais.

2. Suktinukus dėkite į kepimo indą ir šaukite į orkaitę. Kepkite 10–15 minučių. Kol žuvis keps, ištirpinkite padažui skirtą sviestą. Susmulkinkite kiaušinius ir suberkite į sviestą, sudėkite krapus, apšlakstykite citrinų sultimis ir išmaišykite. Į lėkštes dėkite kiaušinių padažo, ant jo – suktinukus.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais
Receptas: Įdaryti kiaušiniai su įvairiais padažais
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 69
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (kietai virti)
Majonezas: 3.00 valg. š.
Grietinė: 2.00 valg. š. (arba natūralus jogurtas)
Karis: 1.00 arbat. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Druska: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 sauja
Kaip gaminti

1. Kiaušinius nulupkkite, perpjaukite pusiau, išimkite trynius.

2. Česnakus sugrūskite, trynius pertrinkite per sietelį arba sutrinkite elektriniu trintuvu, sudėkite visus kitus recepte nurodytus produktus ir gerai išmaišykite.

3. Gauta mase įdarykite kiaušinių puseles ir apibarstykite susmulkintomis petražolėmis.

Suskleisti
Kiaušiniai su feta
Receptas: Kiaušiniai su feta
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.6 / 55
Receptas
Ingredientai
Sviestas: 1.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 1.00 vnt. (didesnis)
Fetos sūris: 50.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.  Svogūną nulupkite ir supjaustykite, pomidorą susmulkinkite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą. Suberkite svogūnus ir kepinkite, kol lengvai apskrus.

2. Įmuškite kiaušinius. Maišydami kepkite ant vidutinės ugnies. Užberkite smulkinto pomidoro ir fetos, pagardinkite pipirais. Kepkite, kol sūris išsilydys.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Pyragas su kiaušiniais ir kumpiu 
Receptas: Pyragas su kiaušiniais ir kumpiu 
4 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.4 / 16
Receptas
Ingredientai
Kumpis: 250.00 g (pjaustyto riekelėmis)
Kiaušiniai: 4.00 vnt. (arba 6 putpelių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Atšilusią tešlą kiek pakočiokite ir dėkite į kepimo skardą. Peiliu sviestui tepti 1 cm nuo krašto lengvai pjaudami pažymėkite ribą – neprapjaukite kiaurai. Tešlą subadykite šakute, tolygiai išdėliokite kumpio riekeles ir šaukite į orkaitę 10 minučių.

2. Išimkite skardą. Tiesiai į ją ant kumpio įmuškite kiaušinius ir leiskite jiems išsklisti. Pagardinkite druska, pipirais ir vėl šaukite į orkaitę 4–5 minutėms. Prieš tiekdami pabarstykite smulkintomis petražolėmis.

Patarimas. Jei esate vegetaras, kumpį galite pakeisti špinatais. Tuomet tešlą 15 minučių kepkite be nieko, tada sudėkite špinatų lapelius ir įmuškite kiaušinius.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

 

 

 

 

Suskleisti
Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu
Receptas: Orkaitėje kepti kiaušiniai su „Serrano“ kumpiu
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.2 / 23
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 8.00 vnt. (nedideli)
Kumpis: 8.00 riekės (ispaniškas)
Morkos: 2.00 vnt.
Porai: 1.00 vnt.
Džiovinti pomidorai: 1.00 vnt. (sauja)
Parmezano sūris: 6.00 valg. š. (tarkuotas)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š.
Krapai: 4.00 valg. š. (smulkinti)
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Džiovintus pomidorus 10 minučių pamerkite į šaltą virintą vandenį. Išgriebusi nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, supjaustykite juostelėmis.
  2. Nuplautus pievagrybius susmulkinkite, porą supjaustykite griežinėliais.  Morkas nuskuskite, nuplaukite, perpjaukite išilgai pusiau, supjaustykite plonomis riekelėmis. Kumpio riekeles kelias minutes paskrudinkite sausoje gerai įkaitintoje keptuvėje.
  3. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą sviesto. Suberkite smulkintus porus ir maišydama kepinkite apie minutę. Sudėkite smulkintas morkas ir kepinkite, kol jos kiek suminkštės. Nukelkite nuo ugnies.
  4. Keturis keraminius indelius ištepkite sviestu, į kiekvieną po lygiai įdėkite džiovintų pomidorų. Pabarstykite tarkuotu parmezanu. Įkrėskite po kelis šaukštus kepintų daržovių, pabarstykite likusiu parmezanu ir smulkintais krapais. Į kiekvieną dubenėlį įtieskite po porą skrudinto kumpio riekelių, įmuškite po du kiaušinius. Pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15–20 min. Puoškite šviežiais šalavijų lapeliais.
Suskleisti
Balandėliai su grybais ir kiaušiniais
Receptas: Balandėliai su grybais ir kiaušiniais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 min.
2.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt.
Grybai: 300.00 g
Svogūnai: 3.00 vnt.
Kiaušiniai: 3.00 vnt.
Prieskoniniai žalumynai: 10.00 g (kapoti, švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 200.00 g
Kaip gaminti
  1. Apvirkite kopūsto lapus.
  2. Aliejuje pakepkite pjaustytų svogūnų ir pjaustytų grybų ir 15 minučių patroškinkite.
  3. Virtus kiaušinius susmulkinkite ir sumaišykite su kapotais žalumynais, sudėkite grybus su svogūnais.
  4. Pasūdykite ir papipirinkite pagal skonį. Gautą įdarą dėkite ant kopūsto lapų, susukite balandėlius ir sudėkite į puodą.
  5. Užpilkite grietine ir kepkite orkaitėje.
  6. Šis patiekalas ypač naudingas diabetikams.  
Suskleisti
Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
Receptas: Kiaušinių, kumpio ir grybų salotos
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
2.9 / 40
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Majonezas: 100.00 g
Kumpis: 100.00 g
Grybai: 100.00 g (marinuotų)
Garstyčios: 1.00 arbat. š. (arba tinka citrinų sultys)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti
  1. Kietai virtus kiaušinius supjaustykite gabalėliais.
  2. Majonezą pasūdykite, papipirinkite, įberkite garstyčių arba įpilkite citrinos sulčių ir įdėkite kapoto kumpio bei grybų.
  3. Sumaišykite su kiaušiniais.
Suskleisti
Virti kiaušiniai be lukšto
Receptas: Virti kiaušiniai be lukšto
2 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.7 / 64
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Pomidorai: 2.00 vnt.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Prieskoniniai žalumynai: 2.00 valg. š. (mėgstamų -svogūnų, petražolių)
Kaip gaminti
  1. Atsiplėškite maistinės plėvelės kvadratą ir ją įtieskite į puodelį/plastikinį indelį/dubenėlį...
  2. Užberkite smulkintų žalumynų/svogūniukų...
  3. Užvirkite didesnį puodą su vandeniu. Vandens turėtų būti apie 5 cm aukščio, kad nepasidėtų verdami kiaušiniai ant dugno...
  4. Uždėkite po gabalytį sviesto į dubenėlius su plėvele, arba šiek tiek kokoso aliejaus (nebūtinai; viskas pavyko ir be to). Įkulkite po kiaušinį į plėvele išklotus dubenėlius, plėvelės kraštus suimkite ir suriškite siūlu, ar tiesiog gerai užsukite...
  5. Į užvirusį vandenį puode dėkite plėvele susuktus lauknešėlius taip, kad dangčiu prispaustumėte lauknešėlių galus, ir jie laikytųsi bei taip virtų...
  6. Virkite apie 10-12 minučių, arba kol pabals baltymas. Nepervirkite.
  7. Sugriebkite lauknešėlių kraštelius ir atidenkite puodo dangtį. Lauknešėlius atidarykite ir kiaušinius išverskite ant špinatų lapų, ant žalių salotų lapų ar ant apskrudintais krašteliais juodos duonos riekės... Pabarstykite druska ar pipiriukais... 

Receptas iš tinklaraščio KEISTAI PAPRASTA

Suskleisti

Dar daugiau puikių receptų rasite štai ČIA. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„ID Vilnius“ – Vilniaus miesto technologijų kompetencijų centro link
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais