Jei salotos su krevetėmis jau ne itin vilioja, galite tiesiog pasikepti krevečių, paruošti gurmanišką užkandėlę ar pasimėgauti krevetėmis su kokosų apvalkalu. Gardžių kąsnelių!
Prisijunkite prie mūsų „Facebook“!
1. Įkaitintoje keptuvėje ištirpinkite sviestą. Sudėkite smulkintus česnakus, imbierą, aitriąją papriką ir lengvai apkepkite.
2. Supilkite vyną ir sultinį, pakaitinkite. Sudėkite virtas krevetes, smidrus, nuluptas apelsino skilteles, pagardinkite druska.
3. Virkite apie 3 minutes. Galiausiai įmaišykite 50 g šalto sviesto ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.
4. Patiekite giliose lėkštėse su padažu.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Krevetes nuplaukite, nusausinkite.
2. Aitriąją papriką susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite aliejuje kartu su aitriąja paprika, apelsininiais pipirais, tada sumeskite krevetes, kelias minutes pakaitinkite, išdėliokite lėkštėse, apšlakstykite citrinų sultimis ir užberkite aitriosios paprikos miltelių.
4. Paruoškite salotas: visas daržoves nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite ir užpilkite padažu, paruoštu iš medaus, garstyčių, smulkintų česnakų, aliejaus ir citrinos sulčių.
5. Užkandėlę tiekite su ryžių bokšteliais ir citrinų griežinėliais.
1. Makaronus išvirkite pasūdytame vandenyje su trupučiu aliejaus, kaip nurodyta ant pakuotės, bet nepervirkite, kad neištižtų.
2. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, smulkiai sukapokite ir kepinkite aliejuje ant vidutinės ugnies, kol dailiai pagels.
3. Supilkite vyną ir virkite, kol pusė jo nugaruos. Tada supilkite grietinėlę, viską gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol padažas šiek tiek sutirštės, tada pagardinkite druska ir pipirais.
4. Į atskirą keptuvę įpilkite aliejaus ir jame iškepkite išlukštentas krevetes, tada suverskite jas į padažą ir pagardinkite kapotomis petražolėmis.
5. Makaronus išdalykite į lėkštes, tada apliekite krevečių padažu. Salotas tiekite karštas.
Kulinaro patarimas. Jei padažui rinksitės krevetes sūryme, jų nekepinkite – iškart sumeskite į padažą ir tik truputėlį pakaitinkite.
1. Krevetes atšildykite ir nuvarvinkite.
2. Paruoškite marinatą. Išspauskite česnaką, nulupkite ir smulkia trintuve sutarkuokite imbiero šaknį, išspauskite citrinos sultis. Dubenyje sumaišykite aliejų, sojų padažą, česnakus, citrinų sultis, šaukštą tarkuoto imbiero ir aitriųjų paprikų padažą, sudėkite krevetes, išmaišykite. Per naktį palaikykite šaldytuve.
3. Kepkite krevetes su marinatu ant silpnos ugnies maždaug 3 minutes, įmaišykite kapotus svogūnų laiškus. Sudėkite į dubenį ir tiekite kaip užkandį su skrudintos duonos riekelėmis.
Kulinaro patarimas. Taip paruoštas krevetes galite tiekti ir kaip pagrindinį patiekalą su virtais laukiniais ryžiais.
- Vidutiniškai pakaitinkite aliejų, tuomet įdėkite į jį česnaką ir skrudinkite minutę.
- Įdėkite krevetes ir maišydami kepkite dvi minutes. Įmaišykite tekilą, žaliosios citrinos sultis ir pipirą.
- Gaminkite dvi minutes, kol maždaug pusė skysčio išgaruos, krevetės bus rožinės ir blizgės.
1. Cukiniją supjaustykite plonais griežinėliais. Kiaušinių baltymus supilkite į dubenėlį, įberkite druskos ir šakute atsargiai išmaišykite, bet nesuplakti.
2. Į kepimo inde įkaitintą sviestą sudėkite cukinijos griežinėlius, supilkite baltymus, suberkite smulkiai sukapotą svogūną, įberkite po žiupsnelį pipirų ir kario. Ant viršaus išdėliokite krevetes, griežinėliais supjaustytus pomidorus, apibarstykite petražolėmis ir paprika.
3. Kepkite 180 °C orkaitėje 10–12 min.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Krevetes atšildykite, nuvarvinkite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, druska, apšlakstykite apelsinų sultimis.
2. Kukurūzų miltus ir kokosų drožles suberkite į atskirus dubenėlius. Kiaušinių baltymus išplakite iki putų.
3. Po vieną krevetę imkite už uodegėlės, pavoliokite miltuose, paskui plaktuose kiaušinių baltymuose, galiausiai – kokosų drožlėse. Dėkite į puodą su gerai įkaitintu alyvuogių aliejumi ir virkite, kol gražiai apskrus. Išgriebusi padėkite ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų riebalų perteklius.
4. Tiekite su mėgstamu padažu, pavyzdžiui, mangų.
1. Jautienos nugarinę nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, apvoliokite druskos, pipirų ir rozmarinų lapelių mišinyje, apšlakstykite aliejumi ir bent pusvalandį palikite pastovėti.
2. Tada iš abiejų pusių iškepkite ant kaitrios liepsnos (tik versdamos nedurkite šakute – išbėgs sultys ir kepsnys liks sausas) ir padėkite šiltai.
3. Aitriąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite ir susmulkinkite.
4. Česnakus ir imbiero šaknį nulupkite, sukapokite, iki pagels pakepinkite aliejuje, tada suberkite kalendrą, supilkite citrinų sultis ir sumeskite krevetes. Kepinkite apie 6 min. ir užpilkite ant didkepsnio.
5. Tiekite su mėgstamomis daržovėmis.
1. Ananasą nuplaukite, perpjaukite per pusę, nulupkite žievę ir supjaustykite nedideliais kubeliais.
2. Mangą nuplaukite, nulupkite, supjaustykite griežinėliais.
3. Avokadą nulupkite, išimkite kauliuką, supjaustykite skiltelėmis ir apšlakstykite citrinų sultimis, kad nepatamsėtų.
4. Viską sumaišykite, ant viršaus dėkite krevetes, suberkite skrudintus sezamus ir kokosų drožles. Pilkite ant salotų iš smulkinto česnako, aitraus mangų padažo, kapotų žalumynų, medaus ir aliejaus paruoštą padažą.
1. Imbierą, aitriąją papriką ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepinkite karštuose riebaluose.
2. Saldžiąją papriką perpjaukite per pusę, išvalykite, supjaustykite nedideliais kubeliais ir pakepinkite, kol suminkštės.
3. Tada supilkite sojų padažą, sukrėskite nuvarvintus gabalėliais supjaustytus ananasus ir persikus, suberkite cukrų, galiausiai sumeskite atšildytas krevetes ir viską apie 6 minutes pakaitinkite.
4. Salotas tiekite paskaninusi citrinų sultimis ir kapotais svogūnų laiškais.
„Jeigu į namus netikėtai užklysta svečių, visada šaldiklyje verta turėti karališkų krevečių. O save gerbiančiuose namuose česnako visada privalo būti. Aš jį labai mėgstu,“ – sako Nomeda Marčėnaitė ir pristato greitai paruošiamą, bet labai gardų receptą
1. Sušalusias krevetes pakiškite po šiltu vandeniu ir atšildykite. Dėkite ant popierinių servetėlių nudžiūti.
2. Tuo metu į keptuvę įpilkite aliejaus ir jį įkaitinkite.
3. Suberkite krevetes, pamaišykite, užpilate sojos padažą, baltą vyną ir smulkintą česnaką. Kelias minutes aktyviai maišydama pakepkite. Tik nekepkite ilgai, nes krevetės taps kietos.
4. Ši užkandėlė labai gardi su šviežiu prancūzišku batonu.
Luko Balandžio nuotr. / Nomeda Marčėnaitė |
Receptas Nomedos Marčėnaitės
1. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą alyvuogių aliejaus, sudėkite krevetes, smulkintą aitrųjį pipirą, česnaką ir maišydami kepkite kelias minutes, įspauskite pusės citrinos sultis ir dar išmaišę pakepkite.
2. Lėkštėje išdėliokite salotas, griežinėliais pjaustytą svogūną, smulkintus vyšninius pomidorus.
3. Padažui skirtus produktus sumaišykite ir juo apšlakstykite salotas. Ant viršaus sudėkite apkeptas krevetes.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite.
2. Kitame puodelyje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir maišydami po truputį pilkite pieną. Padažą nuolat maišydami užvirkite, įlašinkite tabasko padažo, sojų padažo, paskaninkite pipirais ir druska.
3. Padažą supilkite ant apkeptų svogūnų, krabų lazdelių, krevečių ir išmaišykite. Paruoštą mišinį sudėkite į nedideles formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai parus.
4. Tiekdami uždėkite po krevetę ir pabarstykite žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
1. Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus.
2. Gerai susmulkinkite svogūną, sutraiškykite česnako skilteles. Keptuvėje ištirpinkite šaukštą sviesto, suberkite smulkintus česnakus, svogūnus ir maišydami kepkite, kol švelniai paruduos. Supilkite vyną, sudėkite tigrines krevetes ir troškinkite apie 5 minutes.
3. Sudėkite likusį sviestą ir kaitinkite, kol ištirps. Paskaninkite druska ir pipirais. Paruoštas krevetes su vyno padažu supilkite ant išvirtų makaronų.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.
5. Visus paruoštus prieskonius užpilkite aliejumi ir bent valandą palaikykite, kad susimaišytų skonis.
6. Tada suverskite mišinį į gerai įkaitintą keptuvę ir kaitinkite, kol česnakai apskrus.
7. Suberkite pipirus, kalendras, sukrėskite austrių padažą, galiausiai sumeskite gerai nuvarvintas krevetes ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių.
8. Tada sukrėskite sviestą, viską gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos.
9. Krevetes tiekite karštas su citrinos skiltele. Ant viršaus galite užberti kapotų žalumynų.
- Krevetes išvalykite.
- Svogūną nulupkite ir supjaustykite juostelėmis, susmulkinkite česnaką, pomidorą supjaustykite kubeliais (tinka ir marinuoti) ir sukrėskite į keptuvėje įkaitintą aliejų.
- Įberkite ciberžolių, druskos, pipirų, laurų lapų ir sudėkite krevetes.
- Kepkite ant silpnos ugnies ir nuolat pamaišykite.
- Tiekite su ryžiais, skrudinta duonele arba vienus. Skanaus!
Receptą atsiuntė Lina M.
1. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, česnakus ir pakepinkite, kol švelniai paruduos.
2. Tuomet sudėkite krevetes, grūstus pipirus, supilkite sojų padažą ir kepkite dar kelias minutes. Tiekite su kuskusu, pabarstykite kapotomis kalendromis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite alyvuogių aliejaus, įberkite imbierą, smulkintus aitriuosius pipirus, smulkintą česnaką ir sudėkite krevetes.
2. Krevetes kepkite apie 3 minutes arba kol paraudonuos.
3. Įberkite tarkuotų citrinų žievelių arba citrinžolių, įpilkite citrinų sulčių ir žuvų padažo.
4. Pabarstykite smulkintomis petražolėmis.
Knyga „30 minučių virtuvėje“ |
Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir sviestą, sudėkite krevetes ir kepkite 3–4 min. (kol pasikeis kiautų spalva).
2. Geltonąjį citrinos žievelės sluoksnį nutarkuokite, iš vaisiaus išspauskite sultis. Pomidorus supjaustykite mažais kubeliais. Česnakus sugrūskite. Viską sudėkite į keptuvę su krevetėmis, suberkite petražoles ir išmaišykite.
3. Krevetes patiekite karštas su balta duona (labai tinka šviežias prancūziškas batonas).
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė