1. Išsukite minkštą margariną su paprastu ir vaniliniu cukrumi, kiaušiniu ir likusiais biriaisiais produktais.
2. Iškočiokite 0,7 cm storio lakštą ir formuokite kiaušinių, zuikio ar kitos norimos formos sausainius. Sudėkite juos į sviestiniu popieriumi išklotą kepimo skardą.
3. Kepkite apie 20 min. iki 150–170 °C įkaitintoje orkaitėje.
4. Paruoškite glajų: miltelinį cukrų išsukite su citrinos sultimis. Aptepkite juo sausainius. Viršų papuoškite pabarstukais ir / ar tirpintu šokoladu. Skanaus! :)
Receptą atsiuntė Elina Skaržinskienė
- Įkaitinkite orkaitę iki 180 lapsnių. Sumaišykite 350 g sviesto, pusę stiklinės cukraus (arba miltelinio cukraus) bei žiupsnelį druskos.
- Dėkite miltus ir minkykite, kol tešla taps minkšta. Iškočiokite tešlą iki maždaug 5 mm storio ir formuokite sausainius.
- Kepkite 20–25 min., kol įgaus šviesiai auksinę spalvą.
1. Kambario temperatūros sviestą išsukite (išplakite) su cukrumi iki purumo.
2. Įmuškite kiaušinius ir viską gerai išplakite, kol masė taps puri ir balkšva (apie 10 min. plakimo).
3. Į gautą masę įtarkuokite citrinos ir apelsino žieveles. Įspauskite citrinos ir pusės apelsino sultis. Viską gerai išplakite.
4. Mentele/šaukštu dalimis įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir sodą. Tešla gausis minkšta, tačiau neturi stipriai lipti prie rankų. Jei trūksta – įmaišykite daugiau miltų.
5. Iš gautos masės suformuokite/iškočiokite pailgas juosteles, paėmę už jų galų susukite tarpusavyje (į tokią formą, kaip sausainiai).
6. Paruoštus sausainius skardoje aptepkite kiaušinio plakiniu, pabarstykite sezamo sėklomis ir ruduoju cukrumi.
7. Sausainius kepkite 180 C orkaitėje apie 10 min., kol sausainiai gražiai pakils ir šiek tiek pagels.
8. Iškepusius atvėsinkite ir patiekite su kava ar pienu.
1. Gabaliukais supjaustytą sviestą dėkite į prikaistuvį ir apie 10 min., kartais pamaišydami, kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol sviestas įgaus gražią auksinę spalvą.
2. Atsargiai, kad neapsidegintumėte, ištirpusį sviestą supilkite į aukštą dubenį, suberkite cukrų ir elektriniu plaktuvu maišykite, kol sviestas visiškai atvės, apie 10 minučių.
3. Kitame inde sumaišykite sausus produktus: miltus, sodą ir vanilinį cukrų.
4. Dalimis miltus berkite į sviesto ir cukraus mišinį; gerai išmaišykite.
5. Arbatiniu šaukšteliu pakabinkite tešlos, palyginkite kraštelius į indo sieneles, ir dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą. Nesijaudinkite, jei iškart tobulai nepavyks – įgūdžiams atsirasti reikia laiko.
6. Skardą su sausainiais kiškite į 200 laipsnių kaitrumo orkaitę ir kepkite apie 7 minutes, kol sausainiai ims švelniai ruduoti.
7. Ištraukite ir palikite skardoje visiškai ataušti.
8. Sutepkite tirštu džemu ir sulipdykite sausainius po du.
9. Jei norite, sausainius per tinklelį apibarstykite milteliniu cukrumi – jis suteiks šventiškumo ir paslėps mažus trūkumus.
1. Sviestą išsukite su cukrumi iki purumo. Po vieną įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite. Supilkite vanilę.
2. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir suberkite i tešlą.
3. Užminkykite tešlą, suberkite spalvotus pabarstukus (jei turite), gerai išminkykite. Suformavę rutulį iš tešlos palikite šaldytuve pusvalandžiui.
4. Iškočiokite didelį tešlos lakštą. Išpjaukite zuikio formos sausainius ir kepkite 200 °C temperatūroje apie 8 minutes, arba kol lengvai apskrus.
5. Sausainius puoškite glazūra arba tirpintu baltuoju šokoladu.
1. Avižinius dribsnius sumalkite elektriniu smulkintuvu iki miltų.
2. Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C temperatūros.
3. Į elektrinį maišytuvą berkite miltus, druską, pilkite kokoso aliejų ir maišykite tol, kol miltai gerai susimaišys su aliejumi.
4. Į gautus drėgnus trupinius pilkite datulių sirupą, ryžių pieną ir gerai suminkykite tešlą, kol masė taps vientisa.
5. Iš gautos masės kočiokite tešlą (būtinai ant kepimo popieriaus – papildomai miltų nereikia!). Išspauskite norimos formos sausainius (mes gaminome zuikius).
6. Suformuotus sausainius dėliokite ant kepimo popieriumi išklotos skardos. O tada skardą šaukite į orkaitę.
7. Kepkite 10–12 min., kol taps auksiškai rusvi, stebėkite, kad neperkeptų.
1. Kartu sumaišykite riešutų sviestą, medų ir kokosų aliejų. Jei medus ar kokosų aliejus kieti, viską lengvai pašildykite.
2. Miltus gerai permaišykite su kepimo milteliais. Suberkite į riešutų sviesto masę kartu su kanapių sėklomis. Viską gerai išmaišykite.
3. Rankomis formuokite rutuliukus, juos lengvai paspauskite, kad pasidarytų šiek tiek plokšti. Dėkite ant kepimo skardos, išklotos kepimo popieriumi.
4. Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 12-15 minučių, arba kol iškepa. Sausainius išdėkite ant grotelių, kad atvėstų.
- Sviestą suplakite su kiaušiniu, vanile, druska ir cukrumi.
- Įmaišykite pusę miltų ir kepimo miltelius.
- Likusius miltus įminkykite rankomis. Iš gautos tešlos formuokite nedidelius kamuoliukus (truputį mažesnius, nei graikiškas riešutas), vieną jų pusę pamirkykite sausose aguonose.
- Suformuotus sausainiukus sudėkite į švarią lėkštę ir kelioms valandoms pastatykite į šaldytuvą.
- Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių.
- Kepimo skardą išklokite sviestiniu popieriumi. Viduje, palikite kelių pirštų pločio tarpus, dėliokite atšalusius sausainėlius.
- Pašaukite į orkaitę ir kepkite 15 minučių.
- Šokoladą ištirpinkite ir jame pamirkykite vieną, iškepusių ir atvėsusių, sausainiukų pusę.
- Išdėliokite ant kepimo popieriaus ir palikite sustingti.
Receptas iš: g-blogas.lt
1. Burokine tarka sutarkuokite kambario temperatūros sviestą.
2. Į indą suberkite miltus, paprastą ir vanilinį cukrų, druską, įmuškite kiaušinį ir rankomis išminkykite tešlą.
3. Suformuokite iš tešlos rutulį ir palaikykite valandą arba kelias šaldytuve.
4. Išėmusios iš šaldytuvo, iškočiokite tešlą ir supjaustykite norimos formos sausainius (arba naudokite formeles).
5. Išklokite skardą kepimo popieriumi ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min.
Skanaus!
1. Sviestą sukapokite kubeliais, sumeskite į plakimo indą ir atšildykite kambario temperatūroje.
2. Į tą patį indą suberkite miltelinį cukrų ir plakite elektriniu plakikliu, kol masė taps kreminė.
3. Įmaišykite kiaušinį, tada pamažu suberkite miltus ir visus prieskonius: nutarkuotas citrinų žieveles, vanilinį cukrų.
4. Iš tešlos suformuokite apvalų rutulį, susukite į maistinę plėvelę ir pusvalandžiui dėkite į šaldytuvą. Kai tešla atvės, ant miltais pabarstyto stalo iškočiokite maždaug 4 mm storio lakštą.
5. Specialia formele išspauskite širdeles, jų viduje pirštu padarykite duobutę, į ją įkrėskite džemo.
6. Sausainius kepkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min. Prieš tiekdama apibarstykite milteliniu cukrumi.
1. Sviestą ir cukrų išsukite iki vientisos masės. Įmuškite kiaušinį, įpilkite vanilės ekstrakto ir išplakite. Supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais bei druska ir išminkykite.
2. Tešlą padalinkite į 20 dalių, iš jų suformuokite rutuliuką, pirštu įspauskite centre duobutę, į kurią įdėkite džemo. Kepkite 8–12 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
1. Kiaušinius suplakite plakikliu. Pamažu suberkite cukrų ir vanilinį cukrų ir dar gerai išplakite. Suberkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, išmaišykite.
2. Įberkite į tešlą spalvotų saldainiukų
3. Kabinkite tešlą šaukštu ir dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Palikite tarp jų kelių centimetrų tarpus, kad nesuliptų. Sausainių viršų dar papuoškite saldainiukais.
4. Kepkite iki 180° C įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių, kol sausainiai gražiai pagels. Skanaus!
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
1. Atskirkite kiaušinių trynius ir baltymus. Elektriniu plakikliu suplakite kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos. Plakite, kol susidarys standžios putos. Toliau plakdama dalimis suberkite cukrų, baigdama plakti įmaišykite kiaušinių trynius.
2. Suberkite į kiaušinių masę kokosų drožles, miltus ir vanilinį cukrų. Vietoj vanilinio cukraus galite įlašinti kelis romo esencijos lašelius. Atsargiai išmaišykite.
3. Išklokite popieriumi kepimo skardą. Šaukštu arba drėgnomis rankomis suformuokite iš paruoštos masės nedidelius sausainukus, išdėliokite ant skardos.
4. Kepkite 160°С temperatūros orkaitėje apie 15 min., kol paruduos. Ištraukite skardą iš orkaitės, palaukite, kol sausainiai atvės. Tiekite prie kavos ar arbatos.
1. Sutrupinkite arba stambia trintuve sutarkuokite šokoladą.
2. Sviestą palaikykite kambario temperatūroje, kad suminkštėtų. Mediniu šaukštu arba elektriniu plakikliu iki purios masės išsukite sviestą su milteliniu cukrumi. Suberkite vanilinį cukrų ir druską, įmuškite kiaušinį, gerai išsukite.
3. Suberkite į tešlą dalį miltų, išmaišykite, sudėkite šokolado gabalėlius, suberkite likusius miltus, užminkykite kietą tešlą.
4. Padalykite tešlą į tris dalis ir suformuokite maždaug 7 cm storio ritinėlius. Suvyniokite į maistinę plėvelę ir 10 min. palaikykite šaldiklyje.
5. Įkaitinkite orkaitę iki 180°С temperatūros. Supjaustykite tešlos ritinėlius maždaug 0,5 cm storio riekelėmis.
6. Išdėliokite sausainius ant kepimo popieriumi išklotos skardos, kepkite apie 20 min. Kai sausainukai gražiai paruduos, išimkite skardą iš orkaitės ir palikite atvėsti. Tiekite su arbata, kava ar pienu.
Kulinaro patarimas. Į tešlą dar galite įmaišyti kakavos miltelių – šokoladiniai sausainukai bus tamsiai rudos spalvos.
1. Sviestą atšaldykite kameroje, sutarkuokite burokine tarka ir sumeskite į plakti skirtą indą.
2. Sūrį susmulkinkite šakute ir sumeskite į indą.
3. Suberkite miltus ir minkykite, kol išeis vientisa tešla.
4. Iš paruoštos tešlos suformuokite ritinį, suvyniokite jį į maistinę plėvelę ir valandą laikykite šaldytuve.
5. Išėmusi tešlą iškočiokite, gėlytės formele išspauskite sausainėlius, juos išdėliokite sviestiniu popieriumi išklotoje kepimo skardoje maždaug 3 cm atstumu vieną nuo kito.
6. Sausainėlių viršų saikingai pabarstykite rupia druska.
7. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Pagaminsite per 45 min. (neskaičiuojant šaldymo laiko).