Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ant Žolinės stalo – pasakiškos grilyje keptos bulvytės su netikėtu pagardu

Nors vasara skaičiuoja paskutines savo savaites – grilio sezonas toli gražu dar nesibaigia. Jei tradiciniai kepsniai ar šašlykai jau kiek pabodo, ant grilio galima iškepti ir paprasčiausių bulvių ar kitų daržovių. Juk rugpjūtis – pats geriausias metas eksperimentuoti su daržo gėrybėmis.
Amelija Kuzmarskė ir jos grilyje keptos bulvytės
Amelija Kuzmarskė ir jos grilyje keptos bulvytės / Tinklaraštininkės, asmeninio albumo nuotr.

„Daržoves ruošti galima įvairiausiais būdais – iš jų virti sriubas, kepti blynus, gaminti įvairiausias salotas, troškinti, tačiau kai kurios gėrybės ypatingai skanios ir keptos kepsninėje. Tokiu būdu paruoštos daržovės įgauna dūminio skonio“, – pranešime žiniasklaidai cituojama prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė Vilma Juodkazienė.

Anot jos, kepsninėje keptas daržoves galima naudoti kaip garnyrą – jas ypatingai skanu derinti su mėsos ar žuvies patiekalais. Tačiau keptos daržovės gali tapti ir puikiu pagrindiniu patiekalu. Jas patiekti galima su įvairiausiais natūralaus jogurto pagrindu pagamintais padažais, varškės kremais ar sūriais.

V.Juodkazienei pritaria ir maisto tinklaraščio „Aš Amelija“ autorė Amelija Kuzmarskė. Tinklaraštininkė pasakoja, kad nors neturi ypatingai patogios kepsninės, tiek ji, tiek visa jos šeima labai mėgsta ant ugnies keptą maistą. „Dažniausiai maistą ant ugnies kepame vasarą, tačiau ir rudenį bei pavasarį neatsisakome šio smagumo“, – šypsosi ji ir priduria, jog ant kepsninės gamina ne tik „mėsiškus“ patiekalus: ant grilio jai labai patinka kepti ir įvairiausias daržoves: cukinijas, paprikas, svogūnus. Taip pat ir grybus bei sūrius: kamamberą, lietuviškąjį varškės ar halumio sūrį. Jos šeima mėgsta ir ant grilio keptą žuvį. O paskutinius kelis metus, A.Kuzmarskė prisipažino labai pamėgusi grilyje kepti folijoje suvyniotas šviežias bulvytes – būtent jos yra tapusios tinklaraštininkės „firminiu“ grilio patiekalu.

Minkštutės, kvapnios bulvytės, užlietos išsilydžiusiu tąsiu ir išraiškingu pelėsiniu sūriu yra gal kiek netikėtas, bet fantastiškas patiekalas.

Maisto tinklaraštininkė šiuo receptu ir dalijasi. Anot jos, šiuo būdu paruoštos bulvės puikiai tinka ir kaip garnyras, ir kaip pagrindinis patiekalas. „Tai – tiesiog nuostabus būdas paruošti šviežias bulvytes ant griliaus ar laužo. Minkštutės, kvapnios bulvytės, užlietos išsilydžiusiu tąsiu ir išraiškingu pelėsiniu sūriu yra gal kiek netikėtas, bet fantastiškas griliaus patiekalas“, – intriguoja A.Kuzmarskė.

Tinklaraštininkės nuotr. /Grilyje keptos bulvytės
Tinklaraštininkės nuotr. /Grilyje keptos bulvytės

Grilyje keptos bulvytės su sviestu, žolelėmis ir sūriu

Ingredientai:

  • 16 nedidelių šviežių bulvyčių;
  • 70 g sviesto;
  • 2 saujos mėgstamų žolelių (geriausiai tinka šviežios petražolės, krapai, rozmarinai, raudonėliai, laiškiniai česnakai);
  • 6 česnako skiltelės;
  • kmynų;
  • druskos;
  • sūrio su baltuoju pelėsiu .

Gaminimas:

1. Pirmiausiai Amelija švariai nuplautas bulvytes sumauna ant iešmų. Iešmus su bulvytėmis ji deda ant folijos, gausiai barsto smulkintomis žolelėmis, kmynais ir česnakais, nepagaili druskos ir šalia išdėlioja sviesto riekeles. Bulvytes su priedais Amelija įvynioja į foliją nepagailėdama jos, kad kepimo metu neišbėgtų sviestas ir prieskoniai. Sūrį maisto tinklaraštininkė suvynioja į dvigubą foliją taip, kad neišbėgtų, nes kepdamas jis taps skystas.

2. Tuomet Amelija iki vidutinės kaitros įkaitina grilį. Grilyje su daug žarijų ji kepa bulvytes vis vartydama ir stengdamasi neperplėšti folijos. Tinklaraštininkė bulves rekomenduoja kepti apie 30-40 min., tačiau bulvių kepimo laikas priklauso nuo jų dydžio ir žarijų kaitros.

3. Kai bulvės jau beveik iškepusios, į grilį ji deda ir sūrį. Jam prireiks vos 5-10 min, kad šis išsilydytų.

4. Galiausiai Amelija bulvytes išvynioja iš folijos ir šalia patiekia iškeptą skystą sūrį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Netikėtai didelis gyventojų susidomėjimas naujomis, efektyviomis šildymo priemonėmis ir dotacijomis
Reklama
85 proc. gėdijasi nešioti klausos aparatus: sprendimai, kaip įveikti šią stigmą
Reklama
Trys „Spiečiai“ – trys regioninių verslų sėkmės istorijos: verslo plėtrą paskatino bendradarbystės centro programos
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?