DIENOS RECEPTAS
Kukurūzų kruopų kepsneliai su pievagrybiais
4 asmenims. Pagaminsite per 1 val.
Produktai
220 g kukurūzų kruopų; 50 g tarkuoto sūrio (geriausia parmezano), 4 valg. š. aliejaus, žiupsnelis druskos.
Padažui
3 valg. š. šviežių žolelių (bazilikų, petražolių, čiobrelių, raudonėlių), 50 g fermentinio tarkuoto sūrio, 3 valg. š. aliejaus, žiupsnelis druskos, 1 kg stambių pievagrybių, 4 skiltelės česnako, 2 valg. š. acto, žiupsnelis maltų pipirų.
Kaip gaminti
1. Kukurūzų košę geriausia paruošti iš vakaro. Į verdantį pasūdytą vandenį (4 stiklines) maišydami po truputį suberkite kruopas. Ant mažos ugnies virkite 5 min., kol košė sutirštės. Prieš išjungdami ugnį suberkite tarkuotą sūrį ir išmaišykite. Stačiakampę kepimo formą ištepkite aliejumi, sukrėskite košę, paviršių išlyginkite ir palikite atšalti.
2. Paruoškite pievagrybius: nuvalykite, nuplaukite ir nusausinkite. Česnakus sugrūskite. Prieskoninius žalumynus smulkiai supjaustykite. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pievagrybius ir kepkite 4 min., po to sudėkite česnakus, žalumynus, supilkite actą ir troškinkite dar 3 min. Pasūdykite, įberkite pipirų. Atšaldykite ir laikykite šaldytuve.
3. Košę supjaustykite 6x10 cm dydžio stačiakampiais, aptepkite aliejumi ir iš abiejų pusių po 3 min. apkepkite ant nelabai karštų žarijų. Atskirai ant grotelių pakepinkite ir pievagrybius. Po to sudėkite juos ant košės kepsnelių. Likusį nuo kepimo skystį su prieskoniais galima patiekti kaip padažą.
SIŪLOME IŠBANDYTI!
SOTU |
||
PIKANTIŠKA |
||
VEGETARIŠKA |
||
MAŽIAU KALORIJŲ |