Apgalvojo visus poreikius
Turbūt visų žinomų virtuvių patiekalai, kuriais mėgautis galima patogiose, jaukiose ir apetitą žadinančiose lauko terasose. Taip gardžiai sutikti vasarą siūlo „Ogmios miestas“, savo teritorijoje kviečiantis aplankyti net 27 skirtingus restoranus bei kavines.
O savo kulinarinį favoritą jose tikrai ras kiekvienas. Tuo įsitikinęs „Ogmios miesto“ rinkodaros vadovas Edgaras Valickas, kuris sako – skanauti mėgstamą maistą čia laukiami visi: šeimos su mažyliais, bičiulių kompanijos, poros ir tie, kurie valgyti mėgsta vieni.
„Mūsų prekybos miesto teritorija – unikali ir išskirtinė. Esame vieninteliai ne tik Vilniuje, bet ir visoje Lietuvoje, vienoje vietoje sutelkę tokią gausybę skirtingų restoranų bei kavinių. Jie įsikūrę šalia žaliųjų erdvių, pramogų zonų ir vaikų žaidimų aikštelių, kruopščiai apgalvojus visų lankytojų poreikius. Todėl pavalgyti čia gali ir norintys jaukiai pasėdėti šalia gamtos, ir ieškantys, kuo užimti mažylius, kol lėkštėse garuos maistas“, – teigia E.Valickas.
Tačiau didžiausias dėmesys, anot jo, „Ogmios mieste“ skiriamas maisto įvairovei bei kokybei. Tai, pašnekovo teigimu, tik patvirtina faktas, kad šioje vietoje susibūrė labiausiai maisto mylėtojų vertinami ir gausiausiai lankomi restoranai bei kavinės.
Kultiniai patiekalai ir unikalūs desertai
Į „Ogmios miestą“ atvykstančioms šeimoms savo išskirtinius meniu siūlo net devynios pavalgyti kviečiančios vietos. Su gardžiausiais patiekalais čia laukia „Talutti“, „Jurgis ir drakonas“, „Vaflių namai“, „La Pasta“, „Brooklyn Brothers“, „Holigans“, „Nykštukas“, „Grill London“, „Georgian restaurant“, „Can can pizza“, „Craft pizza“, „Coca de Catalunya“. Dalis jų taip pat yra įrengusios smagiausias žaidimų erdves mažiesiems.
Tuo pasigirti tikrai gali neseniai čia duris atvėręs naujasis „Talutti“, tapęs didžiausiu restoranu „Ogmios mieste“. Jame – akį traukiantis interjeras, mažųjų jau pamilta vaikų žaidimų erdvė ir kultiniai amerikietiškos virtuvės patiekalai, pelnę šios vietos lankytojų simpatijas. Todėl šeimai vieningai nubalsavus už picas, mėsainius ar storiausius amerikietiškus blynus savaitgalio pietums, „Talutti“ bus pasirinkimas tiesiai į dešimtuką.
Pro šalį neprašaus ir tie, kurie į „Ogmios miestą“ išsiruoš desertų. Jų čia laukia net devynios desertinės bei kepyklėlės, siūlančios gardžiausius skanėstus smaguriams. Todėl norintys pasisaldanti gyvenimą, turėtų praverti „Druska Miltai Vanduo“, „Boka“, „Bella Toscana“, „Smaližainė“, „Šimtalapiai“, „Donut Lab“, „Soprano ledainė“, „Lapė kepė – šimtalapių namai“ ar „Pavlova“ duris.
Pastaroji vieta – išties ypatinga. Kavinukė „Pavlova“ „Ogmios mieste“ gamina jau šimtmetį skaičiuojantį baltyminį morenginį desertą, kurio gamybai naudoja išskirtinai natūralius, šviežius produktus ir uogas. O patys skanėstai kepami vietoje ir ruošiami tik gavus užsakymą, stebint lankytojams. Įdomu tai, kad „Pavlova“ yra vos antroji kavinė Baltijos šalyse, kurioje gaminami vien „Pavlova“ desertai.
Pirštus norėsis apsilaižyti
Pamėgusieji Azijos patiekalus taip pat žino, kad „Ogmios mieste“ ras tik kokybiško, šviežio ir gardaus šios virtuvės maisto. Tuo čia rūpinasi keturi sušių, kiniškų ir japoniškų valgių bei kitų Tolimųjų Rytų valgių ekspertai – „9 drakonai“, „Sushi Express“, „Samurai“ ir „Bola“.
Pastarasis ruošia gardžius, sveikus ir sočius „bowl“ dubenėlius. O jie visiškai neseniai tapo socialinių tinklų žvaigždėmis visame pasaulyje. Tuo stebėtis nereikėtų, nes „Bola“ gaminami dubenėliai – ir labai skanūs, ir be galo instagramiški. Pavyzdžiui, „Meksika dubenėlyje“. Plėšyta jautiena, „Chipotle“ padažas, gvakamolė, pomidorų salsa, padron pipirai, pupelės apkeptos su šonine. Tik ir norisi valgyti bei telefono objektyvą nutaikyti.
O tiems, kas „Ogmios mieste“ susiruoš gardžiuotis mėsos patiekalais, išmaniuosius teks padėti į šalį. Mat „Drama burger“ ir „Bučeris“ lėkštėms prireiks visų pirštų. Ir juos tikrai norėsis apsilaižyti paragavus sultingų kepsnių, šonkauliukų ar mėsainių.
Ypač, jei užsuksite į gourmet restoraną „Bučeris“. Jame – tik aukščiausios kokybės Juodojo Angus veislės jautiena, kurios didkepsniai ir dešrelės kviečia į tikrą maisto puotą. Vasara, sako „Bučerio“ virtuvės šefai, be dūmu kvepiančios mėsos sultingo skonio ir viliojančio aromato negalėtų egzistuoti. Aplankykite „Bučerį“ ir tuo įsitikinsite.
Visos šios ir kitos – net 27 „Ogmios miesto“ restoranų bei kavinių – lauko terasos lankytojų laukia kasdien Vilniuje, Verkių g. 29. Visą restoranų sąrašą rasite čia.