Jums reikės:
200 g ilgagrūdžių ryžių,
200 g grietinės,
200 g fetos,
300 g minkštos jautienos,
4 pomidorų,
vidutinio dydžio cukinijos,
šaukšto alyvų aliejaus,
2 svogūnų,
skardinės konservuotų kukurūzų,
pagal skonį druskos, pipirų, šviežių čiobrelių,
150 g mėgstamo brandinto sūrio.
Kaip gaminti:
1. Jautieną nuplaukite, nusausinkite, plonai supjaustykite, pagal skonį įtrinkite druska ir pipirais, iš abiejų pusių apkepkite karštame aliejuje.
2. Mėsą išimkite iš keptuvės ir atvėsinkite.
3. Ryžius išvirkite pasūdytame vandenyje pagal nurodymus ant pakuotės, bet nepervirkite – jie turi būti birūs.
4. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, nulupkite odeles, supjaustykite ketvirčiais, išpjaukite kotelius ir pasmulkinkite.
5. Svogūnus nulupkite, sukapokite. Kukurūzus nuvarvinkite.
6. Cukiniją sutarkuokite stambia trintuve.
7. Dideliame dubenyje sumaišykite visas daržoves ir mėsą. Jas pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir krėskite į riebalais išteptą kepimo formą, ant viršaus berkite sluoksnį tarkuoto sūrio.
8. Paskirstykite ryžius, tepkite su feta sumaišytą grietinę ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min., kol paviršius dailiai apskrus.