Apkepėlės: 15 receptų

Geriausias dalykas virtuvėje – turėti produktų ir nedaug laiko patiekalui paruošti, o paskui jį pašauti orkaitėn, kol skirsite laiko, tarkim, veido ar plaukų kaukei. Tinkamas tokiu atveju pasirinkimas – apkepėlė.
Cukinijų ir pomidorų apkepėlė
Cukinijų ir pomidorų apkepėlė / Neringos Kalasauskaitės nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ausų krapštukų pavojai: kodėl nepaisome perspėjimų ir kišame juos ten, kur nereikia?

Kopūstų apkepėlė
Receptas: Kopūstų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
4.3 / 51
Receptas
Ingredientai
Kopūstai: 1.00 vnt. (pusė didelio)
Paprikos: 2.00 vnt. (pusė raudonos saldžiosios, pusė žalios saldžiosios)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Salierai: 1.00 vnt. (pusė gumbo)
Bulvės: 5.00 vnt. (4-5)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Sviestas: 2.00 valg. š. (padažui)
Miltai: 1.00 valg. š. (padažui)
Pienas: 1.00 st. (padažui)
Sūris: 50.00 g (padažui tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Kopūstą supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į sūdytą verdantį vandenį (rinkitės mažesnį indą, kad kopūstas labai neišsibarstytų ir skiltelės gražiai apvirtų) ir virkite, kol šiek tiek suminkštės.

2. Smulkiai supjaustykite visas daržoves (išskyrus bulves) ir apkepkite aliejuje, kol suminkštės, paskaninkite pipirais ir druska. Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis.

3. Nedideliame puode išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišydami, kad neatsirastų gumuliukų, po truputį pilkite pieną. Į padažą suberkite pusę tarkuoto fermentinio sūrio (jeigu reikia, pasūdykite).

4. Iš puodo išgriebkite kopūsto gabalėlius ir nuvarvinkite. Tarp kopūsto lapų dėkite daržovių įdarą, kopūsto skilteles sustatykite į kepimo formą, šalia sudėkite česnako skilteles (neluptas), bulves, užpilkite paruoštu padažu ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite 180 laispnių orkaitėje 20–30 minučių.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Pikantiška apkepėlė
Receptas: Pikantiška apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 24
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 2.00 vnt.
Rūkyta šoninė 150.00 g
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Grietinėlė: 100.00 ml
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Džiovinti žalumynai (krapai, petražolės) 50.00 g
Sūris: 100.00 g (saujelė tarkuoto parmezano)
Fetos sūris: 150.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Sviestas: 50.00 g (formelėms patepti)
Kaip gaminti

1. Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, tada išvirkite su lupenomis, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonyčiais žiedeliais. Šoninę – juostelėmis.

3. Kiaušinius ir grietinėlę elektriniu plakikliu išplakite iki vientisos purios masės, suberkite žalumynus, išspauskite česnako skilteles.

4. Vidutinio dydžio kepimo formeles ištepkite sviestu, pabarstykite džiūvėsėliais, tada sluoksniuokite bulves, trupintą fetos tipo sūrį, svogūnus ir šoninę.

5. Ant viršaus pilkite kiaušinių plakinį ir berkite tarkuoto parmezano.

6. Kepkite karštoje orkaitėje apie 13–15 min., kol viršus dailiai apskrus.

Suskleisti
Prancūziška bulvių apkepėlė
Receptas: Prancūziška bulvių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.8 / 42
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 1.00 kg
Svogūnai: 2.00 vnt.
Kiauliena: 200.00 g (rūkyta šoninė)
Vynas: 100.00 ml (baltas sausas)
Sūris: 200.00 g (kamamberas)
Grietinė: 125.00 ml (riebi)
Muskatas: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Sviestas: 1.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Neluptas bulves gerai nuplaukite po tekančiu vandeniu, išvirkite, atvėsinkite, nulupkite ir supjaustykite griežinėliais.

2. Svogūnus supjaustykite kubeliais, šoninę – juostelėmis. Keptuvėje ištirpinkite sviestą sudėkite svogūnus, maišydama trumpai pakepinkite, sudėkite šoninę. Kepkite, kol šoninė apskrus ir suminkštės svogūnų gabalėliai. Sudėkite į keptuvę bulvių griežinėlius, trumpai pakepkite, supilkite vyną, dar šiek tiek patroškinkite. Atsargiai įmaišykite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Keraminį ar stiklinį kepimo indą patepkite sviestu, sudėkite su šonine apkeptas bulves, ant viršaus išdėliokite plonais griežinėliais pjaustytą sūrį, pabarstykite muskatais. Kepkite 200 ºC temperatūros orkaitėje maždaug 20 min. Tiekite su pomidorų salotomis.

Suskleisti
Apkepėlės su kiaušiniais ir pikantiškomis bulvių lazdelėmis
Receptas: Apkepėlės su kiaušiniais ir pikantiškomis bulvių lazdelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 35 min.
4.0 / 15
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 4.00 vnt.
Bulvės: 4.00 vnt. (virtos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 5.00 valg. š. (tarkuoto)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona arba geltona)
Pomidorai: 100.00 g (vyšninių)
Alyvuogės: 1.00 sauja (juodųjų be kauliukų)
Garstyčios: 2.00 valg. š. (grūdėtųjų)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Grietinėlė: 100.00 g
Kaip gaminti

1. Virtas bulves supjaustykite stambiais gabalais. Ant viršaus užkrėskite garstyčių, pabarstykite Provanso žolelėmis ir atsargiai sumaišykite.

2. Saldžiąją papriką perpjaukite pusiau, išskobkite sėklalizdį, minkštimą susmulkinkite. Pomidoriukus ir alyvuoges perpjaukite pusiau. Nuluptą svogūną susmulkinkite, suberkite į keptuvėje gerai įkaitintus riebalus ir kepinkite, kol pagels.

3. Sudėkite smulkintas paprikas, alyvuoges, pagal skonį pabarstykite druska, maltais pipirais ir maišydami apie 3 min. kepkite. Sudėkite smulkintus pomidoriukus ir dar minutę pakepinkite.

4. Porcijos dydžio keraminius ar stiklinius kepimo indelius patepkite sviestu, ant dugno pabarstykite tarkuoto parmezano. Į kiekvieną indelį įkrėskite po kelis šaukštus kepintų daržovių, garstyčiose apvoliotų bulvių, įmuškite po kiaušinį. Pabarstykite maltais pipirais, druska, apšlakstykite grietinėle. Dėkite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę ir 10–12 min. kepkite.

Suskleisti
Makaronų užkepėlė su daržovėmis
Receptas: Makaronų apkepėlė su daržovėmis
5 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.6 / 22
Receptas
Ingredientai
Sūris: 150.00 g („Džiugas“)
Pomidorai: 3.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Cukinijos: 1.00 vnt.
Adžikos padažas 2.00 valg. š.
Krapai: 10.00 g
Makaronų prieskoniai 1.00 žiupsnelis
Bazilikai: 10.00 g
Špinatai: 100.00 g
Petražolės: 5.00 g
Krevetės: 300.00 g
Lydytas sūrelis „Mildutė“ 1.00 vnt.
Paprikos: 3.00 vnt.
Makaronai: 600.00 g („Kaspinėliai“)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite.

2. Keptuvėje pakepinkite kubeliais pjaustytas paprikas, smulkintą česnaką ir griežinėliais pjaustytą cukiniją.

3. Kai daržovės suminkštės, dėkite krevetes, smulkintus špinatus, petražoles, krapus, prieskonius ir viską patroškinkite.

4. Dėkite kupiną šaukštą lydyto sūrelio ir šaukštą adžikos padažo ir sumaišykite. Štai daržovės jau paruoštos!

5. Į indą, kuriame kepsite apkepėlę, dėkite dalį makaronų, ant viršaus dalį paruoštų daržovių sluoksnį ir vėl makaronų sluoksnį. Užtepkite šaukštą adžikos, dėkite pomidorų grežinėlius ir užberkite smulkinto (tarkuoto) sūrio.

6. Viską kepkite orkaitėje apie 1015 min., kol sūris išsilydys ir šiek tiek apskrus.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Laura Masilionienė

Suskleisti
Grybų apkepėlė
Receptas: Grybų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.7 / 6
Receptas
Ingredientai
Grybai: 1.00 kg (šviežių)
Bulvės: 4.00 vnt. (nedidelės)
Sūris: 100.00 g (brandinto)
Grietinėlė: 200.00 ml
Vištienos sultinys: 1.00 st. (arba grybų)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Sviestas: 2.00 valg. š.
Čiobreliai: 2.00 arbat. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Grybus supjaustykite ir apvirkite pasūdytame vandenyje, gerai nuvarvinkite.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir aliejų, sudėkite grybus, trumpai apkepkite, įspauskite česnaką, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite pipirais.

3. Bulves nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Sūrį sutarkuokite smulkia trintuve.

4. Jei naudosite šviežius čiobrelius, juos sukapokite. Reikės 2 šaukštelių šviežių arba šaukštelio džiovintų čiobrelių.

5. Apkepėlių indus patepkite sviestu, pabarstykite čiobreliais. Sudėkite grybus, ant viršaus išdėliokite bulvių griežinėlius, pabarstykite druska ir čiobreliais, supilkite sultinį ir grietinėlę. Uždenkite indus folija. Pašaukite į 200°C temperatūros orkaitę, kepkite 45 min. Nuimkite foliją, užberkite tarkuoto sūrio ir kepkite dar 15 min.

Suskleisti
Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės
Receptas: Obuolių, aviečių ir mėlynių apkepėlės
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.0 / 2
Receptas
Ingredientai
Obuoliai: 5.00 vnt.
Rudasis cukrus: 3.00 valg. š.
Sviestas: 30.00 g
Uogos: (avietės ir mėlynės) 150.00 g
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Trapi tešla: 375.00 g
Kaip gaminti

1. Obuolius nulupkite ir supjaustykite. Sykiu su dviem šaukštais cukraus ir gabalėliu sviesto sudėkite į įkaitintą keptuvę, užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite apie 7 minutes. Suberkite uogas ir kaitinkite dar 5 minutes.

2. Obuolių ir uogų masę sudėkite į tris karščiui atsparius indelius ir palikite atvėsti.

3. Indelių kraštus patepkite plaktu kiaušiniu.

4. Iš tešlos išpjaukite tris skritulius ir uždenkite indelius.

5. Tešlą aptepkite plaktu kiaušiniu, apibarstykite likusiu cukrumi, viduryje padarykite po įpjovą garams iš vidaus išeiti. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį, kol gražiai pagels. Patiekite su plakta grietinėle.

Knyga „Vaisiai“
Knyga „Vaisiai“

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Vaisiai“

Suskleisti
Makaronų užkepėlės su sojų varške
Receptas: Makaronų apkepėlės su sojų varške
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
0.0 / 0
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 250.00 g
Daržovės: 250.00 g (šaldytų daržovių rinkinys)
Sojų varškės sūris: 150.00 g (sojų pupelių varškė)
Aitrioji paprika: 1.00 žiupsnelis (malta)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Makaronus ir daržoves išvirkite. Sojų pupelių varškę sutrinkite šakute (galite įpilti kelis šaukštus vandens), pagardinkite druska, pipirais ir aitriąja paprika. Daržoves sumaišykite su išvirusiais makaronais.

2. Į keksiukų formeles (geriausia silikonines) dėkite makaronų ir daržovių mišinio, ant viršaus supilkite varškės masę.

3. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 25 minutes. Iškepusias užkepėles gražiai išimkite iš formelių ir dėkite į lėkštes.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Bulvių ir lašišos apkepėlė
Receptas: Bulvių ir lašišos apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
4.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Bulvės: 600.00 g (nedidelės šviežios)
Lašiša: 200.00 g (konservuota - tinka ir tunas)
Grietinėlė: 200.00 ml
Sūris: 100.00 g (fermentinis)
Kaip gaminti
  1. Orkaitę įkaitinkite iki 250 laipsnių. Bulves nuplaukite, perpjaukite į keturias dalis, dėkite į verdantį sūdytą vandenį ir virkite 10 minučių. Sutarkuokite sūrį. Į puodą su bulvėmis suberkite žirnelius ir virkite dar minutę. Nukoškite ir sudėkite į dubenį.
  2. Konservuotą lašišą nukoškite ir susmulkinkite šakute. Dėkite į bulves su žirneliais ir gerai išmaišykite. Pagardinkite druska ir pipirais. Masę suverskite į kepimo indą ir išlyginkite. Ant viršaus tolygiai sudėkite grietinę, pabarstykite sūriu ir šaukite į orkaitę 8–10 minučių.
Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Krevečių apkepėlė
Receptas: Krevečių apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.4 / 14
Receptas
Ingredientai
Krevetės: 10.00 vnt. (didelės)
Krabų lazdelės: 4.00 vnt.
Svogūnai: 2.00 vnt.
Miltai: 1.00 valg. š.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Pienas: 1.00 st.
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (keli lašai)
Sojų padažas: 1.00 arbat. š.
Sūris: 4.00 valg. š. (tarkuotas fermentinis)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje išlydykite 2 šaukštus sviesto ir apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus. Kelias krevetes atidėkite, kitas susmulkinkite. Krabų lazdeles taip pat susmulkinkite ir sudėkite į svogūnus, maišydami kelias minutes pakepkite.

2. Kitame puodelyje išlydykite šaukštą sviesto, suberkite miltus ir maišydami po truputį pilkite pieną. Padažą nuolat maišydami užvirkite, įlašinkite tabasko padažo, sojų padažo, paskaninkite pipirais ir druska.

3. Padažą supilkite ant apkeptų svogūnų, krabų lazdelių, krevečių ir išmaišykite. Paruoštą mišinį sudėkite į nedideles formeles, pabarstykite fermentiniu sūriu ir kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 10 minučių arba kol sūris išsilydys ir gražiai parus.

4. Tiekdami uždėkite po krevetę ir pabarstykite žalumynais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Traškios apkepėlės
Receptas: Traškios apkepėlės
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 9
Receptas
Ingredientai
Kriaušės: 5.00 vnt.
Sviestas: 150.00 g (100 - tešlai ir 50 - traškiam sluoksniui)
Grietinėlė: 100.00 ml
Martinis: 50.00 ml
Apelsinai: 1.00 vnt. (1 valg. š. - nutarkuotų žievelių)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis
Avižiniai dribsniai: 1.00 st. (trečdalis - traškiam sluoksniui)
Cukrus: 3.00 valg. š. (traškiam sluoksniui)
Riešutai: 3.00 valg. š. (maltų - traškiam sluoksniui)
Džiūvėsiai: 2.00 valg. š. (traškiam sluoksniui)
Medus: 2.00 valg. š. (traškiam sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Tešlą atšildykite, kaip nurodyta ant pakuotės.
  2. Kriaušes su žieve gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, perpjaukite per pusę, išskobkite sėklalizdžius.
  3. Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, supilkite grietinėlę, martinį, suberkite prieskonius ir apkepkite kriaušių puseles. Išgriebtas nuvarvinkite.
  4. Tešlos lakštą supjaustykite didesniais nei kepimo indeliai kvadratėliais, kad įklojus krašteliai užsilenktų. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio dėkite po nuvarvintą kriaušės puselę.
  5. Paruoškite traškųjį sluoksnį: dubenėlyje sumaišykite dribsnius, riešutus, džiūvėsėlius, apšlakstykite skystu medumi, užtarkuokite atšaldyto sviesto ir kapokite masę peiliu, kol gausite trupinius. 
  6. Jais apiberkite kriaušes. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Suskleisti
Cukinijų ir pomidorų apkepėlė
Receptas: Cukinijų ir pomidorų apkepėlė
2 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.3 / 76
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (arba kelios mažesnės)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2-3)
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Cukiniją supjaustykite 1 cm storio griežinėliais, sudėkite į kepimo indą, apšlakstykite aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir 5 minutėms šaukite į orkaitę.

2. Griežinėliais supjaustykite pomidorus. Dėkite po pomidoro griežinėlį ant kiekvieno cukinijos griežinėlio, pabarstykite keliais grūdeliais cukraus, druskos ir dar kepkite 5 minutes.

3. Sutarkuokite sūrį, juo pabarstykite pomidorus, šaukite atgal į orkaitę – padidinkite temperatūrą iki 210 laipsnių ir kepkite, kol sūris išsilydys – apie 5 minutes.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Kepenėlių apkepėlė
Receptas: Kepenėlių apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.1 / 13
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 st.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Bulvės: 3.00 vnt.
Pievagrybiai: 8.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (stiebas)
Kumpis: 3.00 riekės (virtas vištienos)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Parmezano sūris: 4.00 žiupsnelis (tarkuoto)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti - pagal skonį)
Provanso žolelių prieskoniai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Grietinėlė: 1.00 puodelis
Kaip gaminti

1. Bulves išvirkite, nulupkite, supjaustykite kubeliais. Kepenėles užpilkite pienu ir pusvalandį mirkykite.

2. Keptuvėje įkaitinkite sviestą, sudėkite smulkintus svogūnus ir kepinkite porą minučių. Sudėkite kepenėles ir maišydama kepinkite dar 4 minutes.

3. Išdėliokite į porcijos dydžio nepridegančius kepimo indelius, ant viršaus užberkite smulkintų virtų bulvių. Salierą, pievagrybius supjaustykite plonais griežinėliais, virtą kumpį – juostelėmis.

4. Produktus po lygiai susluoksniuokite į indelius su kepenėlėmis ir bulvėmis, pabarstykite druska, maltais pipirais, Provanso žolelėmis. 

5. Apšlakstykite grietinėle ir apie 5–7 minutes kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Ištraukusi užberkite tarkuoto sūrio ir vėl dėkite į orkaitę. Kepkite, kol sūris išsilydys.  

Suskleisti
Špinatų apkepėlė
Receptas: Špinatų apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.2 / 11
Receptas
Ingredientai
Špinatai: 500.00 g (švieži arba šaldyti)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vyšniniai)
Grietinėlė: 1.00 st. (35 proc.)
Parmezano sūris: 150.00 g
Sviestas: 1.00 valg. š.
Džiūvėsiai: 1.00 valg. š.
Muskatas: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Špinatus nuplaukite ir apvirkite šiek tiek pasūdytame vandenyje, nuvarvinkite ir nuspauskite, kad išbėgtų kuo daugiau vandens. Tada susmulkinkite elektriniu grūstuvu.

2. Iki standumo suplakite grietinėlę, įmaišykite špinatus. Sukrėskite masę į puodą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies, maišydama suberkite sūrį, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir muskatais.

3. Kepimo indą patepkite sviestu ir pabarstykite džiūvėsėliais. Sukrėskite špinatų ir sūrio masę, papuoškite pomidorų puselėmis, pašaukite į 200 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepkite, kol paviršius gražiai apskrus – maždaug 5 min.

Suskleisti
Kuskuso apkepėlė
Receptas: Kuskuso apkepėlė
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 15
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 150.00 g (keptos)
Sūris: 150.00 g („Džiugo“)
Kuskusas: 200.00 g
Svogūnai: 20.00 g
Prieskoniai (mėgstami) 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Kuskuso kruopas užpilkite verdančiu vandeniu ir brinkinkite 20-30 min.

2. Vėliau sudėkite jas į kepimo indą, ant kruopų suberkite pjaustytą keptą vištieną, supjaustytus svogūnų laiškus, užbarstykite prieskonių, užtarkuokite „Džiugo“ sūrio ir pašaukite į orkaitę 15-20 min.

Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė  

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kaip sutrumpinti naujovių kelią iki būsimo specialisto: AIPA ir Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos pavyzdys
Reklama
Pavasaris – laikas kurti grožį savo kieme: specialistų patarimai, nuo ko pradėti ir kaip tvarkyti aplinką
Reklama
Žemės ūkyje vis labiau įsitvirtina biostimuliatoriai: kaip jie veikia?