Apsilaižysit pirštus: marinuoti vištienos sparneliai, kuriems sunku atsispirti

Vasara yra neatsiejama maisto ruošimo lauke dalis. Tad mėgstantiems grilio patiekalus turime puikų pasiūlymą – greit paruošiamą marinatą, kuriame įmirkę vištienos sparneliai suteiks tikrą malonumą jūsų skonio receptoriams. Pradedame?
Vištienos sparneliai
Vištienos sparneliai / Shutterstock nuotr.

Ko reikės šiam patiekalui?

Ingredientai:

12 vištienos sparnelių;

Marinatui:

½ puodelio sojų padažo su sumažintu druskos kiekiu;

1 valg. š. rudojo cukraus;

1 valg. š. citrinos sulčių;

1 valg. š. sriracha/arba bet kokio kito aitraus padažo;

1 valg. š. sezamo aliejaus;

1 ir ½ š. hoisin padažo;

2 valg. š. česnako miltelių;

1 arb. š. šviežio malto imbiero (arba ½ arb. š. džiovinto malto imbiero)

Kaip gaminti:

1. Sumaišykite visus marinatui skirtus ingredientus.

2. Vištienos sparnelius sudėkite į didelį maišelį, supilkite marinatą ir palikite marinuotis šaldytuve 2 valandas arba per naktį, bet ne ilgiau negu 12 val.

3. Vištienos sparnelius paruoškite mėgstamu būdu – galite kepti orkaitėje arba ant grilio. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis