Apskrudę ir traškūs: bulviniai Laimos blynai kitaip

Ir kas gi gali atsilaikyti prieš gardžia plutele pasidengusių bulvinių blynų lėkštę? Nosis tą aromatą atpažintų net sapne ir miegantį nuvestų į virtuvę. O nuodėme, kodėl tu tokia gundanti? Juk žinome, kas nutiktų, jei šiuo skanėstu mėgautumės be saiko ir kasdien. Tačiau kartais galima, ypač kai žiema kalena šalčio dantimis ir visai neketina mūsų kiemų palikti.
Čirviniai bulviniai blynai
Čirviniai bulviniai blynai / Laimos Kulikajevienės nuotr.

15min skaitytoja Laima dalinasi savo originaliu bulvinių blynų receptu. Net neabejojame, kad išmėginę juos kepsite ne tik Užgavėnėms, bet ir Valentino dienai!

Kitokiems bulviniams blynams reikės:

  • 6 bulvių,
  • 1 kiaušinio,
  • po 1 žiupsnelį druskos, pipirų, maltų lauro lapelių,
  • 1 skiltelės česnako,
  • 50 ml aliejaus.

Gaminimas:


Bulves ir česnaką sutarkuokite smulkia burokine tarka, įmuškite kiaušinį, supilkite aliejų, paskaninkite druska, lauro lapeliais ir pipirais. Viską gerai išmaišykite. Kepti čirvinių blynų keptuvėje, kol gražiai apskrus (apie 5 min). Patiekite su aštriu padažu (adžika) arba grietine.

Skanaus!

Dėkojame Laimai K. už receptą! Kviečiame ir Jus dalyvauti konkurse ir laimėti gardžių „Piemenėlio“ produktų rinkinį!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs