Ingredientai:
- 1 kg vištų šlaunelių mėsos be kaulų ir odos;
- 1 valg. šaukšt. rūkytos saldžiosios paprikos miltelių (iš bėdos tinka ir nerūkyta);
- 4 česnako skiltelės, sutrintos;
- 0,5 citrinos sultys;
- 3 valg. šaukšt. alyvuogių aliejaus;
- 1-2 raudonos aitriosios paprikos, supjaustytos plonyčiais griežinėliais (jei nemėgstate aštriai, nedėkite).
keptiems ananasasms:
- 1 gerai prinokęs ananasas, nuluptas ir supjaustytas žiedais;
- 2 valg. šaukšt. rudojo cukraus;
- 1 žaliosios citrinos sultys.
patiekti:
- virtų basmati ryžių;
- šviežių mėtų lapelių, supjaustytų.
Gaminimas:
1. Supjaustykite vištieną panašaus dydžio gabaliukais. Sudėkite į dubenį.
2. Mažame dubenėlyje sumaišykite paprikos miltelius, citrinos sultis, aliejų ir gerą žiupsnį druskos. Gautą pastą krėskite ant vištienos ir rankomis gerai apvoliokite. Pridenkite dubenį ir palikite marinuotis apie valandą. Per tą laiką įkaitinkite grilį.
3. Ananaso žiedus dėkite į dar vieną dubenį, apšlakstykite žaliosios citrinos (laimo) sultimis ir pabarstykite cukrumi.
4. Dėkite ananaso žiedus ant grotelių, įtaisytų virš kaitros, ir pakepkite iš abiejų pusių, kol gražiai skrustelės. Atidėkite į šalį.
5. Suverkite pamarinuotus vištienos gabalėlius ant kelių iešmų ir dėkite ant grilio bei pavarstydami kepkite apie 20 min., kol iškeps ir kiek paskrus. Nuimkite nuo kaitros ir leiskite kiek „pailsėti“.
6. Dėkite į lėkštes ryžių, vištienos, paskrudintų ananaso žiedų ir pabarstykite mėtomis.