Ar jau skanavot sausainių su mėlynėm? Jų ir kokosų duetas sužavės visus

Mėlynėmis mėgaujamės kur kas trumpiau, nei šilauogėmis, nes šių jau anksti pavasarį atvežama iš šiltesnių kraštų. Tad kol mažytės mėlynės dera mūsų miškuose, jei tik turit šių uogų, išbandykit nepaprastai skanius sausainius!
Kokosiniai sausainiai su mėlynėmis
Kokosiniai sausainiai su mėlynėmis / Autorės nuotr.

Ingredientai:

  • 200 g sviesto, kambario temperatūros;
  • 150 g cukraus;
  • 1 arbat. šaukšt. vanilinio cukraus;
  • 450 g miltų;
  • 2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 st. kokosų drožlių;
  • sauja mėlynių (tinka ir šviežios, ir šaldytos).

Gaminimas:

1. Sviestą trinkite su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausite purią masę. Įmaišykite miltus, kepimo miltelius, kokoso drožles ir išsukite.

2. Tešlą su visu dubeniu 30 min. palaikykite šaldytuve.

3. Iš atšalusios tešlos rankomis formuokite sausainius ir į juos įspauskite mėlynių.

4. Suformuotus sausainius dėkite ant kepimo popieriumi išklotos plačios skardos ir kepkite iki 160 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Atvėsinkite ir tik tada ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis