Ingredientai:
- šaldytos mielinės tešlos;
- 6 valg. šaukšt. aliejaus (ir dar šiek tiek kepimo formai patepti);
- 3 svogūnai, nulupti, perpjauti pusiau ir supjaustyti plonyčiais pužiedžiais;
- žiupsnis druskos;
- 2 skiltelės česnako, sutrintos;
- 4 sūdytų ančiuvių filė;
- 1 valg. šaukšt. kaparėlių;
- saujelė alyvuogių be kauliukų, perpjautų pusiau;
- 3-4 pomidorai, perpjauti pusiau.
Gaminimas:
1. Keptuvėje ant nemažos kaitros įkaitinkite porą šaukštų aliejaus, suberkite svogūnus, pasūdykite, sumažinkite kaitrą, keptuvę uždenkite ir kepkite svogūnus apie 15-20 min. vis pradengdami ir pamaišydami. Svogūnai turi tapti gražios auksinės spalvos.
2. Elektrinėje ar rankinėje trintuvėje sutrinkite ančiuvius ir česnaką, įpilkite porą šaukštų aliejaus, suberkite kaparėlius ir dar patrinkite, kol gausite rupią pastą.
3. Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi. Iš atšilusios tešlos suformuokite stačiakampį ar apvalų lakštą ir išklokite juo skardą. Formuodami tešlą naudokite likusį aliejų.
4. Ant paruoštos tešlos paskleiskite pakepintus svogūnus, tada tolygiai padrabstykite ančiuvių-česnakų-kaparėlių tyrės, dėliokite alyvuogių ir pomidorų (juos šiek tiek įpauskite).
5. Dėkite skardą į orkaitę ir kepkite apie 25 min., kol krašteliai bus rusvi. Leiskite kelias minutes pravėsti, o tada pjaustykite ir ragaukite.