Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Ispaniškos keptos bulvės su ypatinguoju padažu

Ispanija garsėja ne tik savo ilgametėmis futbolo tradicijomis bei žvaigždėmis, bet ir nacionaline virtuve. „Lidl“ ekspertai pranešime žiniasklaidai kviečia futbolo šventės proga išmėginti būtent ispanų virtuvę.
Ispaniškos bulvės
Ispaniškos bulvės / Organizatorių arch.nuotr.

Ispanų virtuvė – įkvėpta jūros, karščio ir temperamentingų žmonių

Ispanijos virtuvėje dominuoja karštą šio regiono žmonių temperamentą atspindintys valgiai, pavyzdžiui, gazpacho daržovių šaltsriubė, chorizo dešra bei vytintas kiaulienos kumpis – „jamón“.

Viduržemio jūros ir Atlanto vandenyno bangų skalaujama Ispanija yra jūros kraštas, o tai atsispindi ir šalies kulinariniame žemėlapyje. Ruošdami maistą, ispanai dažnai renkasi jūros gėrybes: geldeles ir austres, krevetes ir krabus, omarus ir kalmarus. Minėti produktai naudojami ruošiant ir garsiąją paeliją.

Nesvarbu, kuriuo paros metu vyksta ispaniškųjų skonių fiesta, vietiniai mėgsta valgyti lėtai ir draugų kompanijoje mėgaujasi maistu. Beveik visos šeimos ar draugų rate vykstančios vakarienės prasideda nuo užkandžių valgymo. Tiek vietos restoranuose ar kavinėse, tiek namuose pietums ispanai renkasi tapas – įvairius užkandžius, kurie įprastai patiekiami skirtinguose dubenėliuose ir valgomi dalijantis su kitais.

Tapos gali būti tiek šaltos, tiek ir karštos. Šaltųjų užkandžių padėklą dažniausiai sudaro smulkiai supjaustytas vytintas „Serrano“ kumpis, chorizo dešra, įvairūs sūriai, įdarytos ir paprastos marinuotos alyvuogės, pistacijų riešutai bei šviesios duonos skrebučiai.

Kviečia pasigaminti ispaniškų keptų bulvių!

Ispaniškos bulvės keptos bulvės su ypatinguoju padažu

Jums reikės:

  • 800 g bulvių,
  • 2 skiltelių česnako
  • šakelės rozmarino
  • 1 šaukštelio paprikos miltelių
  • 1 šaukštelio pankolio sėklų.

Padažui reikės:

  • Alyvuogių aliejaus
  • 1 svogūno
  • 4 skiltelių česnako
  • 3 čili pipirų
  • 1 morkos
  • 400 g marinuotų pomidorų
  • Šviežio čiobrelio

Gaminimas:

Bulves nulupkite ir perpjaukite per pusę, virkite ant vidutinės ugnies 10–15 minučių arba tol, kol pradės minkštėti, tačiau dar nebus praradusios savo formos. Išvirtas bulves nusausinkite kiaurasamčiu ir atidėkite, kad apdžiūtų.

Kol bulvės vėsta, pradėkite ruošti padažą. Įkaitinkite keptuvę ir įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus, jam įkaitus sudėkite supjaustytą svogūną ir smulkintą česnaką, kepkite apie 5 minutes. Stebėkite, kad svogūnai suminkštėtų, tačiau dar nebūtų spėję paruduoti.

Pašalinkite čili pipirų sėklas ir stambiai supjaustykite, morką nulupkite ir supjaustykite kuo smulkiau, sudėkite ingredientus kartu su čiobreliais į keptuvę ir kepkite dar 5 min. Į keptuvę supilkite marinuotus pjaustytus pomidorus bei actą, pagardinkite padažą druska ir pipirais. Užvirinkite padažą ir sumažinkite ugnį, leiskite troškintis apie 15 minučių arba kol morkos suminkštės.

Kol padažas troškinasi, ant vidutinės ugnies į kitą keptuvę įpilkite alyvuogių aliejaus. Bulves supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais, atsargiai sudėkite juos į aliejų ir kepkite apie 8 minutes, vis apverskite, kad įgautų tolygią auksinę spalvą. Neperpildykite keptuvės ir bulves kepkite partijomis, kepimui baigiantis sudėkite smulkintą česnaką ir rozmariną.

Bulvytes, česnaką ir rozmariną perkelkite į popieriniu rankšluosčiu išklotą lėkštę, kad nuvarvėtų aliejus. Tuomet pabarstykite bulves paprikos milteliais, pankolio sėklomis ir druska, išmaišykite, kad bulvytės tolygiai pasidengtų prieskoniais.

Dar šiltą padažą sudėkite į virtuvinį maišytuvą arba naudokite rankinį trintuvą ir smulkinkite iki vientisos masės, patiekite dubenėlyje šalia bulvių.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus