Reikės:
- 1,5 kg baklažanų,
- 1 kg saldžiosios paprikos,
- 1,5 kg pomidorų,
- 500-600 g svogūnų,
- 1 didelė česnako galvutė,
- 250-350 g antaninių (ar kitų rūgščių obuolių),
- 5-6 valg. š. cukraus,
- 2,5 – 3 valg. š. druskos,
- 160-180 ml aliejaus,
- 1 arba ½ čili pipiro.
Gaminimas:
Visas daržoves nuplaukite ir nuvalykite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kitas daržoves – kubeliais.
Visas daržoves, išskyrus svogūnus, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki tyrės. Jei neturite šio prietaiso, galite sumalti mėsmale.
Visą masę sukrėskite į puodą, sudėkite svogūnus, aliejų, cukrų, druską. Kai daržovienė užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 35 minutes, vis pamaišydami.
Prieš baigiant virti sudėkite išspaustą česnaką, gerai išmaišykite.
Daržovių košę dėkite į su soda išplautus ir orkaitėje iškaitintus stiklainius. Tuoj pat užsukite sterilizuotais dangteliais, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite taip atvėsti per dieną.