Armėniškas daržovių užkandis žiemai

Šis užkandis tikrai neužsistovės virtuvės lentynoje – jis išsiskiria ryškiu aromatu ir pikantišku skoniu, kurį mes ne kartą įvertinsime šaltą žiemą, patiekdami šį skanėstą prie įvairių mėsos ir žuvies patiekalų ar pagardindami troškinius bei sriubas.
Daržovienė žiemai
Daržovienė žiemai / 123RF.com nuotr.

Reikės:

Gaminimas:

Visas daržoves nuplaukite ir nuvalykite. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, kitas daržoves – kubeliais.

Visas daržoves, išskyrus svogūnus, susmulkinkite elektriniu smulkintuvu iki tyrės. Jei neturite šio prietaiso, galite sumalti mėsmale.

Visą masę sukrėskite į puodą, sudėkite svogūnus, aliejų, cukrų, druską. Kai daržovienė užvirs, sumažinkite kaitrą ir virkite 35 minutes, vis pamaišydami.

Prieš baigiant virti sudėkite išspaustą česnaką, gerai išmaišykite.

Daržovių košę dėkite į su soda išplautus ir orkaitėje iškaitintus stiklainius. Tuoj pat užsukite sterilizuotais dangteliais, apverskite stiklainius aukštyn kojomis ir palikite taip atvėsti per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis