Sportas gyvai

Armėniški baklažanų suktinukai: jų atsivalgyti tiesiog neįmanoma!

Kuomet norisi nustebinti svečius netikėtais užkandžiais, verta prisiminti ir kitų šalių virtuvę. Pagaminti armėniškus baklažanų suktinukus su graikiniais riešutais ilgai netruksite, o skonis pakerės ne vieną.
Baklazanu suktinukai
Baklazanu suktinukai

Armėnas Gevork Manukyan, jau 2 dešimtmečius Visagine veikiančio restorano „MagElita“ savininkas, sako, kad maistas – svarbi kultūros dalis, o lietuviams siūlo paragauti ne tik europietiškos virtuvės, bet ir armėniškų patiekalų.

„Nacionalinę bet kurios šalies virtuvę pristatyti svetur nėra paprasta dėl tos šalies produktų, prieskonių ar pagardų trūkumo, tačiau stengiamės pristatyti armėniškos virtuvės skonius kuo autentiškiau“, – atvirauja G. Manukyan.

Pranešime žiniasklaidai Gevork siūlo pasigaminti abejingų nepaliekančius armėniškus baklažanų suktinukus, juolab, kad produktų šiam patiekalui galima rasti be didesnio vargo.

Ingridientai 1 porcijai:

  • 1 nedidelis baklažanas
  • Šiek tiek saulėgrąžų/alyvuogių aliejaus
  • Žiupsnis druskos
  • 50 g graikinių riešutų
  • 2 v.š. kokybiško, neriebaus (iki 30 proc. riebumo) majonezo
  • 10 g.krapų
  • 1–2 skilt. česnako
  • Žalumynai, alyvuogės (papuošimui).

Gaminimo eiga:

Baklažaną geriausia imti maženį, dar neperaugusį, jį supjaustyti 0,5–0,8 cm storio juostelėmis, odelės turi likti tik šonuose. Vieną baklažano juostelės pusę sutepti saulėgrąžų arba alyvuogių aliejumi ir sutepta puse dėti ant grilio keptuvės arba į konvekcinę krosnelę. Kitą nesuteptą pusę reikia padruskinti, bet tik prieš pat dedant juostelę ant grilio. Priklausomai nuo keptuvės karščio kepti apie 5–7 minutes.

Įdarui sumalkite graikinius riešutus, į juos suberkite susmulkintus krapus, grūstų česnakų bei sumaišykite su neriebiu majonezu. Majonezo reikia dėti tiek, kad masė taptų vientisa, tačiau ne per skysta, kad būtų galima sulipdyti rutuliukus, įberti druskos pagal skonį.

Įdaro rutuliukus reikia dėti ant apkeptų baklažano juostelių –būtinai ant tos pusės, kurį nebuvo sutepta aliejumi ir negulėjo ant grilio, ir juos suvynioti. Suktinukus galima papuošti prieskoninėmis žolelėmis bei alyvuogėmis.

Šį patiekalą galima valgyti tiek šiltą, tiek šaltą.

Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Reklama
Liepos 3 d. šeimos su vaikais PLC „Mega“ pramogaus nemokamai
Reklama
Naujos programėlės „Joiner App“ vartotojai atskleidė, kaip pasikeitė jų gyvenimai
Užsisakykite
15min naujienlaiškius