Aromatingas moliūgų džemas su migdolais

Moliūgas, priešingai nei vaisiai ir uogos, retai valgomas nevirtas ir nekeptas, tačiau kai kurios jo rūšys turi tiek malonaus saldumo, jog gali lengvai virsti skanėstu. Siūlome išsivirti moliūgų džemo, kurį vėliau pasimė gaudami valgysite su blynais, skrebučiais ar kitais mėgstamais užkandžiais.
Moliūgų džemas
Moliūgų džemas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 1 kg moliūgo minkštimo, be žievės ir sėklų (rinkitės tas rūšis, kurių minkštimas tvirtas, ryškus ir saldokas, o ne blankus ir sultingas);
  • 300 g cukraus;
  • 1 stiklinė vandens;
  • 1 citrinos sultys;
  • 1 vanilės ankštis, perpjauta išilgai, arba 0,5 arbat. šaukšt. vanilės pastos;
  • 50 g migdolų plokštelių (tokių, jau paruoštų, būna pirkti parduotuvėse).

Gaminimas:

1. Supjaustykite moliūgą stambiais kubeliais, berkite į puodą, supilkite vandenį, citrinos sultis, dėkite vanilės ankštį ir virkite ant nedidelės kaitros apie 20–30 min., kol moliūgas išvirs ir sukris.

2. Išimkite vanilės ankštį ir gautą masę sutrinkite įmerkiamu elektriniu trintuvu (blenderiu). Supilkite cukrų ir pavirkite dar apie 10 min., kad skystis nugaruotų ir masė sutirštėtų. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos suberkite ir migdolų plokšteles (tačiau jų galite ir nenaudoti, tada šį žingsnį praleiskite).

3. Supilkite į nedidelius pasterizuotus stiklainėlius ir laikykite šaltai. Skanaus!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų