Ingredientai:
- 350–400 g slyvų, be kauliukų, supjaustytų perpus ar ketvirčiais;
- 3 dideli kambario temperatūros kiaušiniai;
- 70 g miltų (galite išbandyti ir su kvietiniais, ir su begliutenių miltų mišiniu);
- 50 g cukraus (ir dar šiek tiek viršui apibarstyti);
- 60 ml grietinėlės;
- 180 ml riebaus pieno;
- žiupsnis druskos;
- 1,5 valg. šaukšt. brendžio, konjako ar tamsaus romo (jei nenaudojate alkoholio, pilkite kiek daugiau vanilės ekstrakto);
- 0,5 arbat. šaukšt. vanilės ekstrakto.
Gaminimas:
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200ºC laipsnių temperatūros. Kepimo indo dugną ir šonus gerai ištepkite sviestu, suberkite slyvas vienu sluoksniu.
2. Dubenyje suplakite kiaušinius, miltus, cukrų, grietinėlę, druską ir apie trečdalį pieno. Maišykite, kol masėje neliks gumuliukų, o tada supilkite likusį pieną, alkoholį (jei naudojate) ir vanilės ekstraktą.
3. Gautą mišinį užpilkite ant slyvų kepimo inde ir dėkite į orkaitę. Kepkite apie 20 min., užtenka, kad kepinio centras bus kiek sutvirtėjęs, perkepti neverta.
4. Išimkite iš orkaitės, leiskite minutę-kitą pravėsti, tada viršų pabarstykite atidėtu cukrumi. Kepinį tiekite karštą ar kambario temperatūros, atšalęs jis vis dar valgomas, bet nebe toks skanus.