Aromatingas spanguolių ir vyno padažas, kuris tiks prie bet kokio kepsnio

Nesvarbu, kokį paukštį ar vadinamosios raudonos mėsos kepsnį dėsite ant šventinio stalo, verta prie jo pasiūlyti padažo. Spanguolės jam tinka idealiai – jos turi švelnaus pikantiškumo, rūgštelės, be to, dera prie visko. Išvirkite repeticijai, paragaukite ir patys įsitikinsite. O tada beliks darsyk virti jau šventėms!
Paukštiena su padažu
Paukštiena su padažu / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 120 g cukraus;
  • 180 ml sauso raudonojo vyno arba porto;
  • 1 cinamono lazdelė;
  • 350 g šviežių ar šaldytų spanguolių;
  • 1 apelsino žievelė (gražiai nulupta spirale, tik geltonoji dalis ir kuo mažiau baltosios).

Gaminimas:

1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vyną, suberkite cukrų, įmeskite apelsino žievelę ir užkaiskite. Kai užvirs, pavirkite ant nedidelės kaitros, kol cukrus ištirps.

2. Suberkite į prikaistuvį uogas, dėkite apelsino žievelę ir pavirkite dar 5–7 minutes, kol uogos sukris, o padažas kiek sutirštės. Nukaiskite, atvėsinkite, o tada galima tiekti arba laikyti šaldytuve iki savaitės (pašalinus apelsino žievę ir cinamono lazdelę).

Pastaba: padažas tinka ne tik prie mėsos, bet ir prie sūrio.

Vida Press nuotr./Spanguolių padažas
Vida Press nuotr./Spanguolių padažas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis