Ingredientai:
- 120 g cukraus;
- 180 ml sauso raudonojo vyno arba porto;
- 1 cinamono lazdelė;
- 350 g šviežių ar šaldytų spanguolių;
- 1 apelsino žievelė (gražiai nulupta spirale, tik geltonoji dalis ir kuo mažiau baltosios).
Gaminimas:
1. Į nedidelį prikaistuvį supilkite vyną, suberkite cukrų, įmeskite apelsino žievelę ir užkaiskite. Kai užvirs, pavirkite ant nedidelės kaitros, kol cukrus ištirps.
2. Suberkite į prikaistuvį uogas, dėkite apelsino žievelę ir pavirkite dar 5–7 minutes, kol uogos sukris, o padažas kiek sutirštės. Nukaiskite, atvėsinkite, o tada galima tiekti arba laikyti šaldytuve iki savaitės (pašalinus apelsino žievę ir cinamono lazdelę).
Pastaba: padažas tinka ne tik prie mėsos, bet ir prie sūrio.