Aromatingosios mėtos – gėrimams, sriuboms, mėsai paskaninti. 20 receptų

Vėlyvą pavasarį, o vėliau ir visą vasarą daugelis mūsų žymiai gausiau į patiekalus beriame įvairių prieskoninių žolelių – ir todėl, kad norisi papildomų skonių, ir dėl to, kad tų žolelių gausu. Šį kartą siūlome prisiminti šviežias į mėtas, kurios jau spėjo sužaliuoti bei ūgtelėti. Ši aromatinga žolelė pagardins ne tik kokteilius ar salotas, bet puikiai tiks ir prie makaronų ar mėsos.
Aviena su mėtų padažu
Aviena su mėtų padažu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Užkandžiai ir sriubos:

Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu
Receptas: Ridikėlių salotos su mėtomis ir keptu fetos sūriu
2 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.3 / 16
Receptas
Ingredientai
Ridikėliai: 15.00 vnt. (ryšelis, t. y. 15–20 galvučių)
Agurkai: 2.00 vnt.
Petražolės: 10.00 g (šviežios plokščialapės)
Mėtos: 10.00 g
Fetos sūris: 200.00 g
Čiobreliai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Citrinos: 1.00 vnt. (šlakelis sulčių)
Alyvuogių aliejus: 1.00 valg. š. (tyras)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti, pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Nuplautus ir nusausintus ridikėlius supjaustykite plonais griežinėliais, agurkus – kubeliais, o svogūnų laiškus susmulkinkite.

2. Daržoves sudėkite į dvi gilias lėkštes, įdėkite petražolių ir mėtų lapelių (jų nebūtina pjaustyti), išmaišykite.

3. Fetos sūrį padėkite į nedidelę kepimo formą, pabarstykite čiobreliais, įspauskite česnako skiltelę, pašlakstykite aliejumi, citrinos sultimis, pabarstykite pipirais.

4. Iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepkite 10-15 minučių, kol sūrio viršus gražiai pagels.

5. Salotas pašlakstykite trupučiu citrinos sulčių, aliejaus, pagardinkite pipirais ir žiupsneliu druskos.

6. Fetą perpjaukite perpus, po gabalėlį uždėkite ant salotų ir nedelsdamos patiekite.

Receptas iš tinklaraščio „Duonos ir žaidimų“

Suskleisti
Kuskusas su avinžirniais  ir mėtų padažu
Receptas: Kuskusas su avinžirniais ir mėtų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.6 / 40
Receptas
Ingredientai
Kuskusas: 400.00 g
Vanduo: 500.00 ml (verdantis)
Citrinos: 1.00 vnt. (2 arbat. š. tarkuotų žievelių)
Pomidorai: 4.00 vnt. (vidutinio dydžio)
Agurkai: 130.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (nedidelis)
Petražolės: 2.00 valg. š. (smulkintos)
Avinžirniai: 400.00 g (konservuoti)
Jogurtas: 140.00 g (natūralus - padažui)
Sultys: 2.00 valg. š. (citrinų -padažui)
Mėtos: 2.00 valg. š. (smulkintos - padažui)
Kaip gaminti

1. Kuskusą užpilkite verdančiu vandeniu, suberkite citrinų žieveles ir palaikykite uždengę 5 minutes.  Kol kuskusas išbrinks, pasiruoškite mėtų padažą – dubenyje gerai sumaišykite jam skirtus produktus.

2. Į išbrinkusį kuskusą sudėkite smulkintus pomidorus, agurką, svogūną, petražoles ir konservuotus avinžirnius. Užpilkite mėtų padažu.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Omletas su mėtomis
Receptas: Omletas su mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.7 / 13
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 5.00 vnt.
Sūris: 50.00 g (fermentinis)
Mėtos: 1.00 valg. š.
Sviestas: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Į dubenį įmuškite kiaušinius ir išplakite iki putų. Suberkite smulkintas mėtas. Pagardinkite druska ir pipirais.

2. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, pakaitinkite, kol suputos, tada supilkite plaktus kiaušinius, tolygiai paskirstykite judindami keptuvę. Kepkite ant vidutinės ugnies 3–4 minutes.

3. Per tą laiką sutarkuokite sūrį ir pabarstykite omletą. Kepkite dar 2–3 minutes, kol sūris išsilydys. Kilstelėję vieną keptuvės kraštą perlenkite omletą pusiau ir leiskite jam nuslysti į lėkštę. Padalykite pusiau ir dalį perdėkite į antrą lėkštę.

Knyga „30 minučių virtuvėje“
Knyga „30 minučių virtuvėje“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „30minučių virtuvėje“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Gaivi arbūzų salsa su mėtomis
Receptas: Gaivi arbūzų salsa su mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
3.4 / 17
Receptas
Ingredientai
Arbūzas: 800.00 g
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. ((reikės trečdalio))
Agurkai: 1.00 vnt. ((trumpavaisis))
Jelapenai: 5.00 riekės ((marinuoto))
Kalendros: 0.50 sauja
Mėtos: 0.50 sauja
Žalioji citrina: 1.00 vnt. ((reikės sulčių))
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Nulupkite arbūzo žievę, likusią dalį supjaustykite vidutiniais kubeliais ir pašalinkite sėklas.
  2. Svogūną, agurką ir jalapeną supjaustykite mažais kubeliais ir sumaišykite su arbūzu.
  3. Į vaisių ir daržovių mišinį sudėkite susmulkintas kalendras, mėtas, supilkite išspaustas laimo sultis ir druską. Viską gerai išmaišykite ir patiekite iš karto arba laikykite sandariai šaldytuve.
  4. Patiekite su tortilijų traškučiais.

Receptą rasite čia.

Suskleisti
Baklažanų užkandis
Receptas: Baklažanai su granatais, petražolėmis ir mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.1 / 8
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 2.00 vnt.
Granatas: 0.25 vnt.
Petražolės: 15.00 g
Mėtos: 10.00 g
Česnakai: 1.00 skiltelės
Granatų melasa: 1.00 arbat. š.
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Vieną baklažaną supjaustykite plonomis pailgomis juostelėmis – į jas suksime įdarą.

2. Kitą baklažaną supjaustykite nedideliais (5 mm) kubeliais. Kubelius gerai apkepinkite alyvuogių aliejuje.

3. Į indą sudėkite smulkintas petražoles ir mėtas, granato sėklas, šiek tiek druskos ir pipirų bei granatų melasą – viską gerai išmaišykite. Sudėkite iškepusius baklažano kubelius ir dar kartą gerai išmaišykite.

4. Pailgąsias baklažanų juosteles šiek tiek apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, pipirais ir kepkite keptuvėje, kol iš abiejų pusių apskrus (tik stebėkite, kad kepant per daug nesukietėtų).

5. Pasiruoštą įdarą susukite į apkeptas baklažano juosteles.

Suskleisti
Troškintos morkos
Receptas: Troškintų morkų su alyvuogėmis ir mėtomis užkandis
4 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
4.5 / 6
Receptas
Ingredientai
Morkos: 350.00 g
Sojos padažas: 2.00 valg. š.
Medus: 2.00 valg. š. (skysto)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Vynas: 80.00 ml (sauso baltojo)
Alyvuogės: 400.00 g (po 200 g žaliųjų ir juodųjų; be kauliukų)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių kapotų)
Kaip gaminti

1. Morkas nuskuskite ir supjaustykite maždaug 3–4 centimetrų juostelėmis. Tuomet įkaitinkite aliejų ir kelias minutes pakepinkite morkas. Supilkite baltąjį vyną ir troškinkite tol, kol vynas išgaruos. Į keptuvę pilkite sojos padažą ir medų ir viską gerai išmaišykite. Kepkite dar apie 10 minučių.

2. Įdėkite supjaustytas alyvuoges ir pakepinkite viską dar kelias minutes.

3. Troškintas morkas ir alyvuoges pabarstykite šviežiomis mėtomis.

Suskleisti
Morkų salotos
Receptas: Pikantiškos morkų salotos su feta ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Morkos: 4.00 vnt. (nuskustos ir sutarkuotos „burokine“ tarka)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Česnakai: 1.00 skiltelės (labai smulkiai sukapota ar sutraiškyta)
Harisa: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 0.50 arbat. š. (pagrūstų)
Kuminai: 0.50 arbat. š. (pagrūsto arba malto)
Cukrus: 0.50 arbat. š.
Citrinos sultys: 3.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Petražolės: 2.00 valg. š. (šviežių, smulkiai kapotų)
Mėtos: 2.00 valg. š. (šviežių, smulkiai kapotų)
Fetos sūris: 100.00 g (arba pagal skonį; stambiai sutrupinto)
Kaip gaminti

1. Tarkuotas morkas suberkite į dubenį, kuriame ruošite salotas.

2. Nedideliame prikaistuvyje ar keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitinkite aliejų ir sudėkite česnaką, kmynus, kuminą, papriką, harisą bei cukrų. Pakaitinkite maišydami apie minutę, kol skaniai pakvips. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite citrinos sultis, įberkite gerą žiupsnį druskos.

3. Supilkite gautą kvapnų mišinį ant morkų, užberkite ir žoleles, labai gerai išmaišykite ir leiskite 30–60 min. pastovėti, kad skoniai įsigertų. Prieš pat patiekiant užbarstykite fetos sūrio.

Suskleisti
Šalta agurkų sriuba
Receptas: Šalta agurkų sriuba su mėtomis ir jogurtu
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
2.8 / 34
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 vnt. (dideli)
Jogurtas: 2.00 valg. š. (graikiško)
Mėtos: 4.00 vnt. (lapeliai)
Citrinos: 0.50 vnt. (išspaustų sulčių)
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Druska: 2.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 2.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Supjaustykite agurką smulkiais gabalėliais ir sudėkite į trintuvą su kitais ingredientais. Viską sutrinkite iki vientisos masės.

2. Atšaldykite sriubą, palikę ją valandai šaldytuve

3. Sriubą patiekite vėsiuose dubenėliuose. Galite papuošti agurko juostelėmis, mėtų lapeliais ir apšlakstydami graikišku jogurtu.

Suskleisti
Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis
Receptas: Žaliųjų žirnelių sriuba su mėtomis
2 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
4.1 / 9
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 500.00 g (švieži arba šaldyti žali žirniai)
Bulvės: 2.00 vnt. (didesnės)
Česnakai: 5.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sviestas: 3.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 arbat. š.
Citrinos: 1.00 vnt. (2 valg. š. sulčių)
Grietinė: 4.00 valg. š. (arba natūralus jogurtas)
Mėtos: 1.00 arbat. š. (šviežios arba džiovintos pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Nulupkite ir susmulkinkite česnakus. Ant vidutinės ugnies įkaitinkite puodą, ištirpinkite sviestą ir jame apkepkite smulkintus svogūnus ir česnakus (2–3 minutes). Saugokite, kad neparuduotų.

2. Suberkite žirnius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite sultinį. Pagal skonį įberkite cukraus, druskos ir pipirų. Virkite apie 30 minučių, kol suminkštės daržovės. Įberkite žiupsnelį mėtų.

3. Sriubą sutrinkite trintuve, supilkite citrinų sultis.

4. Į lėkštes išpilstykite sriubą, įdėkite po šaukštą grietinės ar jogurto ir papuoškite mėtų lapeliais.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti

Rimtieji patiekalai:

Makaronai su feta ir mėtomis
Receptas: Makaronai su feta ir mėtomis
4 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.8 / 13
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 300.00 g (kriauklytės)
Cukinijos: 200.00 g
Fetos sūris: 100.00 g
Mėtos: 10.00 g (4 dideli švieži lapai)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų)
Alyvuogių aliejus: 1.00 arbat. š.
Kaip gaminti

1. Pripilkite puodą vandens, įberkite druskos ir užvirinkite. Supilkite makaronus ir virkite tiek, kiek nurodyta ant pakuotės. Nepervirkite.

2. Nuplaukite cukinijas, supjaustykite riekelėmis ir suberkite į dubenį.

3. Sutrupinkite fetą ir suberkite į dubenį su cukinijomis.

4. Smulkiai supjaustykite mėtų lapus, suberkite į dubenį ir viską išmaišykite.

5. Išvirusius makaronus perliekite šaltu vandeniu, supilkite į dubenį su paruoštu gaiviu padažu iš cukinijų, fetos ir mėtų, pabarstykite pipirais ir užpilkite šiek tiek alyvuogių aliejaus.

Tradiciniai kriauklyčių (beje, italai šią formą vadina „ausytėmis“) formos makaronai iš Apulijos regiono patys tinkamiausi vasariškam patiekalui su cukinijomis. Feta šiam receptui suteikia graikiško prieskonio, o mėtos gaivumo ir sodraus kvapo.

Suskleisti
Mėtiniai makaronai
Receptas: Mėtiniai makaronai
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 4
Receptas
Ingredientai
Vynas: 100.00 ml (balto sauso)
Sultinys: 100.00 ml (paukštienos)
Grietinėlė: 150.00 ml (35 proc. riebumo)
Medus: 2.00 arbat. š. (skysto)
Citrinos: 1.00 vnt.
Mėtos: 2.00 arbat. š. (džiovintų)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (maltų - pagal skonį)
Parmezano sūris: 1.00 sauja (tarkuoto)
Kaip gaminti

1. Makaronus išvirkite pagal nurodymus ant pakuotės. Nukoškite, padėkite šiltai. Citriną kruopščiai nušveiskite šepetėliu po karštu vandeniu, perliekite verdančiu vandeniu. Nutarkuokite pusės vaisiaus žievelę, išspauskite sultis.

2. Į prikaistuvį storu dugnu suberkite tarkuotą citrinų žievelę, mėtas ir maišydama kaitinkite, kol pakvips. Supilkite paukštienos sultinį, sausą baltąjį vyną, šliūkštelėkite šviežių citrinų sulčių, sukrėskite medų, pamaišykite. Kai užvirs, kaitinkite apie 5 minutes.

3. Maišydami supilkite grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Pagal skonį pagardinkite maltais pipirais, pasūdykite, dar porą minučių pakaitinkite, nukelkite nuo ugnies. Karštus makaronus dėkite į lėkštes, apliekite karštu padažu, viršų apibarstykite tarkuotu parmezanu.

Suskleisti
Cinamoniniai vištienos paplotėliai su mėtomis
Receptas: Cinamoniniai vištienos paplotėliai su mėtomis
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Kiaušiniai: 1.00 vnt.
Kuskusas: 5.00 valg. š. (virto)
Mėtos: 1.00 sauja (ryšulėlis šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cinamonas: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Jogurtas: 500.00 ml (natūralaus)
Kaip gaminti
  1. Nuplautas, nusausintas mėtas susmulkinkite.
  2. Mėsą, nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sumalkite. Įmuškite kiaušinį, suberkite virtą kuskusą, smulkintas mėtas, pagal skonį cinamono, druskos, gerai suminkykite.
  3. Iš gautos masės suformuokite vienodo dydžio ovalius paplotėlius, po porą minučių iš abiejų pusių apkepkite karštuose riebaluose ir sudėkite į karščiui atsparų stiklinį indą.
  4. Supilkite jogurtą, pagal skonį įberkite druskos. Apie pusvalandį troškinkite iki 190 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Suskleisti
Vištienos šašlykas su daržovėmis ir mėtiniu marinatu
Receptas: Vištienos šašlykas su daržovėmis ir mėtiniu marinatu
4 asmenims
Pagaminsite per 6 val. 40 min.
2.5 / 11
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelės)
Paprikos: 3.00 vnt. (kelių spalvų)
Jogurtas: 125.00 ml (natūralaus - marinatui)
Česnakai: 1.00 skiltelės (marinatui)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (0,5 - marinatui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį - marinatui)
Mėtos: 2.00 arbat. š. (smulkintų,šviežių - marinatui)
Kaip gaminti
  1. Česnaką sitrinkite, mėtas smulkiai supjaustykite ir suberkite į jogurtą, suberkite paprikų miltelius.
  2. Marinatą gerai išmaišykite ir užpilkite ant gabaliukais pjaustytos vištienos mėsos.
  3. Gerai išmaišykite ir palikite 6 val. pasimarinuoti.
  4. Tada nuluptą svogūną supjaustykite gabaliukais, cukiniją – ratukais, papriką – didesniais gabaliukais.
  5. Verkite viską iš eilės. Kepkite kepsninėje nuolat vartydami.

Receptą atsiuntė Janina M., Alytus

Suskleisti
Aviena su mėtų padažu
Receptas: Aviena su mėtų padažu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.4 / 10
Receptas
Ingredientai
Mėtos: 2.00 sauja (šviežių (mėtų padažui))
Vanduo: 4.00 valg. š. ((mėtų padažui))
Cukrus: 1.00 arbat. š. (nubrauktas (mėtų padažui))
Druska: 2.00 žiupsnelis (po žiupsnį padažui ir mėsai)
Vyno actas: 3.00 valg. š. ((mėtų padažui))
Avienos šonkauliai: 4.00 vnt. (gali būti ir ėrienos)
Alyvuogių aliejus: 4.00 valg. š.
Morkos: 1.00 vnt. (ryšulėlis mažų)
Žirniai: 2.00 sauja
Česnakai: 2.00 skiltelės
Grietinėlė: 0.50 st.
Kaip gaminti

Mėtų padažas:

1. Nuskabykite lapus, smulkiai supjaustykite ir sudėkite į mažą dubenėlį. Sumaišykite su žiupsneliu druskos. Užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų susmulkintą mėtą. Įdėkite cukraus ir išmaišykite. Leiskite atvėsti.

2. Įpilkite acto ir išmaišykite. Ragaukite. Pagal skonį pridėkite acto arba vandens ir palikite pusvalandį–valandą pastovėti.

Aviena su garnyru:  (svarbu: gaminant avieną ir garnyrą vienu metu reikės veikti dviejuose frontuose!)

1. Puode išvirkite morkas, nukoškite, įpilkite grietinėlės, įdėkite druskos ir užkaitinkite. Nukaiskite puodą ir palikite uždengtą – morkos neatvės.

2. Mėsą aptepkite aliejumi ir lengvai pasūdykite. Įkaitinkite storo dugno keptuvę. Vieną šonkaulį kepkite 2 minutes ant vieno šono, dvi – ant kito, tada apverskite ir vėl abi puses pakepkite po minutę. Jei mėgstate labiau iškeptą – kepkite savo nuožiūra ilgiau.

3. Kitoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą ar du aliejaus, įmeskite sutraiškytas česnako skilteles, pusę minutės pakepinkite maišydami, kad aliejus įsigertų česnako skonio.

4. Suberkite ankštis ir ant stiprios ugnies pakepkite porą minučių maišydami.

5. Dėkite į lėkštes mėsą, žirnius, morkas. Ant mėsos užpilkite mėtų padažo, ant morkų – šiek tiek grietinėlės iš puodo.

Suskleisti
Kepami kiaulienos šonkauliai
Receptas: Marinuoti kiaulienos šonkauliukai su mėtų padažu
8 asmenims
Pagaminsite per 2 val. 30 min.
4.1 / 17
Receptas
Ingredientai
Garstyčių sėklos: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Tamarindų pasta: 6.00 valg. š. (galima keisti 4 valg. šaukšt. citrinų sulčių; marinatui)
Česnakai: 4.00 skiltelės (sukapotos; marinatui)
Sojos padažas: 2.00 valg. š. (marinatui)
Medus: 12.00 valg. š. (marinatui)
Kuminai: 2.00 arbat. š. (malto; marinatui)
Kalendros: 2.00 arbat. š. (maltos; marinatui)
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (marinatui)
Mėtos: 1.00 sauja (šviežių, kapotų; padažui)
Raudonasis svogūnas: 1.00 vnt. (labai smulkiai supjaustytas; padažui)
Čili pipiras: 2.00 vnt. (žalieji, pašalintomis sėklomis ir labai smulkiai supjaustyti; padažui)
Citrinos sultys: 4.00 valg. š. (padažui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (padažui)
Druska: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (padažui)
Kaip gaminti

1. Pirmiausia pagaminkite marinatą. Ant sausos keptuvės pakepinkite garstyčių sėklas, kol jos ims šokinėti. Nukelkite keptuvę nuo ugnies, sėklas atvėsinkite ir lengvai pagrūskite.

2. Sumaišykite likusius marinato ingredientus su garstyčiomis. Sudėkite kiaulienos šonkaulius į nedidelį, negilų indą ir užpilkite marinatu, apvoliokite juo mėsą, kad visa pasidengtų. Tada indą uždenkite ir palikite marinuotis šaldytuve 1–2 val.

3. Kol šonkauliukai marinuojasi, pasiruoškite padažą. Į nedidelį elektrinio smulkintuvo indelį dėkite mėtas, svogūnus, citrinos sultis, čili pipirus, cukrų ir trinkite iki vienalytės masės, o tada įberkite pipirų ir druskos.

4. Marinuotus šonkauliukus išimkite iš indo, kuriame jie buvo, nuvarvinkite marinato perteklių ir dėkite ant augaliniu aliejumi pateptų kepsninės grotelių. Kepkite 15–20 min. dažnai vartydami, kol visiškai iškeps ir apskrus.

5. Patiekite su mėtų padažu ir šviežiomis salotomis, kitais mėgstamais priedais.

Suskleisti

Gėrimai ir desertai:

Moteris mėgaujasi glotnučiu
Receptas: Gaivus mėtinis gėrimas
2 asmenims
Pagaminsite per 5 min.
4.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Žalioji citrina: 1.00 vnt.
Vanduo: 500.00 ml (lengvai gazuoto)
Mėtos: 2.00 sauja (šviežių)
Ledo kubeliai: 15.00 vnt.
Kaip gaminti

Citriną supjaustykite griežinėliais ir šalia pasiruoškite mėtų lapelius. Į stiklinę dėkite ledo, tada citrinos ir mėtų ir taip sluoksniuokite. Galiausiai viską užpilkite limonadu.

 

Suskleisti
Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
Receptas: Naminis braškių limonadas su citrinomis ir mėtomis
7 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 44
Receptas
Ingredientai
Cukrus: 200.00 g
Vanduo: 1250.00 ml (500 - cukraus sirupui ir 750 - gėrimui)
Sultys: 250.00 ml (šviežiai spaustų)
Braškės: 250.00 g (250 - 300 - šviežių)
Ledo kubeliai: 1.00 sauja
Mėtos: 2.00 g (šviežių lapelių)
Kaip gaminti
  1. Iš pradžių iš cukraus ir vandens pasiruoškite sirupą. Supilkite į vidutinio dydžio prikaistuvį vandenį, suberkite cukrų ir kaitinkite, kol cukrus ištips ir sirupas užvirs.
  2. Išjunkite ugnį ir palikite, kol atvės iki kambario temperatūros. Tuomet supilkite į sandariai užsidarantį butelį ar indelį, atšaldykite šaldytuve.
  3. Braškes maisto smulkintuvu sutrinkite iki vientisos masės. Jei norite pašalinti sėklytes, pertrinkite per smulkų sietelį.
  4. Cukraus sirupui atšalus, dideliame inde sumaišykite sirupą, šviežiai spaustas citrinos sultis, vandenį, trintas braškes ir ledo kubelius.
  5. Gerai išmaišykite.
  6. Perpilkite limonadą į ąsotį, įmeskite kelias per pusę perpjautas šviežias braškes ir papuoškite mėtų lapeliais.
  7. Patiekite nedelsiant. Skanaus!

 

Suskleisti
Mėtinis karštas šokoladas
Receptas: Mėtinis karštas šokoladas
3 asmenims
Pagaminsite per 20 min.
3.9 / 34
Receptas
Ingredientai
Pienas: 1.00 l
Juodasis šokoladas: 100.00 g (arba mėtinis)
Mėtos: 2.00 vnt. (šakelės)
Zefyrai: 2.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Užvirkite pieną. Jei neturite mėtinio šokolado, jame keletą minučių pakaitinkite mėtos šakelę, kurią paskui ištraukite ir sudėkite šokolado gabaliukus.
  2. Išpilstykite gėrimą, papuoškite zefyro kubeliais ir mėtos lapeliais.
Suskleisti
Kokteilis su citrinomis ir mėtomis
Receptas: Kokteilis su citrinomis ir mėtomis
6 asmenims
Pagaminsite per 15 min.
1.0 / 1
Receptas
Ingredientai
Tonikas: 800.00 ml
Citrinos: 3.00 vnt.
Cukrus: 4.00 valg. š.
Ledas: 12.00 vnt.
Mėtos: 50.00 g (kelios šakelės)
Kaip gaminti

1. Mėtų lapelius nuskabykite ir sutrinkite su cukrumi (kelis palikite gėrimui papuošti). 

2. Iš dviejų citrinų išspauskite sultis, o trečią supjaustykite plonais griežinėliais. Į plaktuvą sudėkite trintas mėtas (arba tik perkoštą sirupą), supilkite citrinų sultis, įmeskite porą ledukų ir plakite kelias sekundes.

3. Supilkite toniką ir dar paplakite. Į taures pridėkite ledukų, citrinų griežinėlių ir supilkite paruoštą gėrimą. Prieš tiekdami įmeskite kelis mėtų lapelius.  

Knyga „Gaivieji gėrimai“
Knyga „Gaivieji gėrimai“

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Gaivieji gėrimai“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas
Receptas: Mėtų, avokado ir šokolado skanėstas
4 asmenims
Pagaminsite per 5 val.
3.2 / 27
Receptas
Ingredientai
Avokadai: 1.00 vnt. (mėtų ir avokadų įdarui)
Medus: 1.00 puodelis (1/4 - mėtų ir avokadų įdarui ir 2 valg. š. - šokoladiniam sluoksniui)
Aliejus: 2.00 puodelis (6 valg. š. - kokosų ištirpintas - mėtų ir avokadų įdarui ir 1/4 puodelio - šokoladiniam sluoksniui)
Druska: 2.00 žiupsnelis (mėtų ir avokadų įdarui ir šokoladiniam sluoksniui)
Kokosų drožlės: 2.00 puodelis (1,5 - mėtų ir avokadų įdarui)
Likeris: 3.00 valg. š. (mėtų - mėtų ir avokadų įdarui)
Kakava: 1.00 st. (1/4 pudros - šokoladiniam sluoksniui)
Vanilės ekstraktas: 1.00 arbat. š. (1/4 - šokoladiniam sluoksniui)
Kaip gaminti
  1. Visus mėtinio sluoksnio ingredientus sudėkite į trintuvą ir sumalkite iki vientisos masės. Tuomet supilkite į kepimo popieriumi išklotą indą.
  2. Ištirpinkite kokosų aliejų, sudėkite medų ir visus kitus ingredientus. Gerai išmaišykite ir užpilkite ant avokadų ir mėtų įdaro. Palaikykite šaldytuve apie 3-4 valandas ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.
Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis