Dažna tokių patiekalų paslaptis – ne tik paprastas gaminimo procesas, bet ir maksimalus ingredientų savybių išnaudojimas, leidžiantis atsisakyti papildomos druskos ir kitų prieskonių, kaip ir papildomo aliejaus ar kitų riebalų.
Viena iš Asmik Kalėdų stalo puošmenų – skumbrė. Lietuvoje reta žuvis dažniausiai plauko Atlanto vandenyne ir mus pasieka jau apdorota. Vis dėlto, šiandien dažna šeimininkė ją renkasi vietoje silkės, taip subtiliai pakeisdama jau įprastais tapusių patiekalų skonį.
Kalėdinė skumbrė
Ingredientai:
- Skumbrė aliejuje (konservuota) apie 250 g,
- Svogūnas 1 vnt.,
- Morka 1 vnt.,
- Obuolys 1 vnt.,
Nurodyti kiekiai skirti vienai konservų pakuotei paruošti, priklausomai nuo skumbrės kieko, proporcingai didėja ir kitų ingredientų kiekis.
Kaip gaminti:
Svogūną smulkiai supjaustyti, morką ir obuolį smulkiai sutarkuoti. Skumbrę sutrinti savame aliejuje, sudėti viską į vieną dubenį ir gerai išmaišyti. Skanaus!