Jums reikės:
1 kg mėgstamos maltos mėsos,
didelio svogūno,
didelės morkos,
saliero stiebo,
2 laurų lapų,
po šaukštelį druskos ir maltų juodųjų pipirų,
5 skiltelių česnakų,
2 aitriųjų paprikų,
2 saldžiųjų paprikų,
skardinės konservuotų pupelių pomidorų padaže,
2 šaukštų pomidorų pastos,
4 lazanijų lakštų,
saujelės kalendros,
šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
šaukštelio kumino,
1,5 l vandens arba sultinio,
aliejaus.
Kaip gaminti:
1. Šlakelį aliejaus įkaitinkite keptuvėje ir gerai apkepinkite maltą mėsą. Išskirstykite mentelėmis mažais gabaliukais. Gerokai apskrudusią mėsą suberkite į puodą, kuriame virsite sriubą.
2. Keptuvėje aliejuje pakaitinkite smulkinto svogūno, saliero stiebo, paprikų kubelius ir tarkuotas morkas. Kepinkite, kol daržovės suminkštės. Suberkite sukapotų česnako skiltelių, aitriosios paprikos gabalėlius, laurų lapus, pabarstykite kuminu, rūkytos paprikos milteliais ir dar kelias minutes pakepkite.
3. Sukrėskite keptuvės turinį į puodą su kepinta mėsa. Ten pat suverskite pupeles su pomidorų padažu, sudėkite pomidorų pastą ir viską užpilkite vandeniu arba sultiniu (aš pyliau vištienos sultinio, nes sriubą gaminau su kalakutiena). Virkite 20 min. ant vidutinio kaitrumo liepsnos.
4. Sudėkite laužytus lazanijos lakštus, pagardinkite druska ir pipirais. Pavirkite dar apie 10 min., kol lakštai suminkštės ir bus išvirę. Paragaukite, ar netrūksta prieskonių. Tiekdami užbarstykite smulkintos kalendros. Baigę virti, laurų lapus išimkite ir išpilstykite sriubą į lėkštes.
Receptu pasidalino tinklaraščio „Samčio užrašai“ autorė Odeta Kudopčenkienė