Aštrios sriubos ir troškiniai: 20 receptų

Metas pagalvoti apie šiltą vakarienę, ne, gal netgi ugninę, su aitriais prieskoniais, kuri sušildytų ir pasotintų.
Aštri pupelių sriuba
Aštri pupelių sriuba / Mariaus Žičiaus nuotr.

Taip pat skaitykite: Ryšiai, kurie labiausiai kenkia jūsų santuokai 

Troškiniai

Aštrus vištienos troškinys kinietiškai
Receptas: Aštrus vištienos troškinys kiniškai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.9 / 80
Receptas
Ingredientai
Vištiena: 2.00 vnt. (2 - 3 gabalėliai filė)
Morkos: 2.00 vnt.
Sojų padažas: 5.00 valg. š.
Pipirai: 1.00 vnt. (nedidelis čili)
Padažas:(saldžiaaštrio kinietiško) 1.00 valg. š.
Sezamo sėklos: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 vnt. (gabalėlis)
Česnakai: 2.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Morkas supjaustykite plonais šiaudeliais, čili, česnaką ir imbierą susmulkinkite.
  2. Vištieną šiek tiek apkepkite, suberkite česnakus, čili ir imbierą.
  3. Suberkite morkas, supilkite soją ir kinietišką padažą, viską troškinkite su šlakeliu vandens.
  4. Kai vištiena ir morkos suminkštės, suberikite sezamo sėklas ir viską dar porą minučių patroškinkite.

Receptas iš tinklaraščio VIRTUVĖS UŽRAŠAI

 

Suskleisti
Aštrus daržovių troškinys
Receptas: Aštrus daržovių troškinys su kvietinėmis kruopomis
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.7 / 20
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 800.00 g (Po skardinę (400 g) konservuotų baltųjų ir raudonųjų)
Pomidorai: 850.00 g
Paprikos: 1.00 vnt. (žaliosios paprikos ankštis)
Svogūnai: 150.00 g
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Kvietinės kruopos 125.00 g
Daržovių sultinys: 750.00 ml (arba vandens)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š.
Kmynai: 1.00 arbat. š. (maltų)
Tabasco padažas 1.00 arbat. š.
Grietinė: 4.00 valg. š.
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Svogūnus sukapokite, česnakus sugrūskite. Aitriąją papriką, išėmus sėklas, kuo smulkiau supjaustykite. Žaliąją papriką ir pomidorus supjaustykite kubeliais.

2. Kruopas užpilkite verdančiu vandeniu, kad apsemtų, ir palikite brinkti.

3. Gilioje keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų, pakepinkite svogūnus, paskui sudėkite česnakus, paprikas ir ant didelės ugnies kepinkite 2 min. Sudėkite prieskonius, padažą, nuvarvintas pupeles, pomidorus, supilkite sultinį arba vandenį ir užvirkite. Sumažinus ugnį troškinkite maždaug 3 min. Tada sudėkite išbrinkusias kruopas ir virkite dar 5 min.

4. Prieš patiekdami kiekvieną porciją pagardinkite šaukštu grietinės arba tarkuoto sūrio.

Suskleisti
Aštrusis maltos mėsos troškinys su pupelėmis
Receptas: Aštrus maltos mėsos troškinys su pupelėmis
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
4.0 / 103
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (1-2)
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona)
Pomidorai: 2.00 vnt. (dideli pomidorai ir 1 skardinė konservuotų pomidorų (apie 400 g))
Aliejus: 2.00 valg. š.
Faršas: 750.00 g (kiauliena ir jautiena)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (1-2)
Kmynai: 1.00 valg. š.
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Raudonėliai: 2.00 arbat. š.
Mėsos sultinys: 250.00 ml
Pupelės: 250.00 g (po 0,5 skardinės konservuotų baltųjų ir raudonųjų pupelių)
Grietinė: 125.00 g
Sūris: 75.00 g (tarkuotas kietasis fermentinis)
Petražolės: 1.00 sauja
Tortilija: 10.00 vnt.
Kaip gaminti

1.Svogūnus ir česnako skilteles nulupkite, supjaustykite kubeliais. Aitriąsias paprikas nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas, susmulkinkite. Saldžiąją papriką nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir supjaustykite kubeliais.

2.Konservuotus pomidorus nusunkite, susmulkinkite, sultis atidėkite. Troškintuve įkaitinkite šiek tiek aliejaus, sudėkite svogūnų, česnakų, aitriųjų paprikų gabaliukus ir pakepinkite. Sudėkite faršą, kepdami išmaišykite. Sudėkite pomidorų padažą, įberkite druskos, pipirų, cukraus, maltos paprikos, kmynų, džiovintų raudonėlių.

3.Supilkite pjaustytus konservuotus pomidorus, jų sultis ir sultinį. Užvirkite ir troškinkite vis pamaišydami apie 30 minučių. Sudėkite nusunktas konservuotas pupeles, suberkite saldžiąsias paprikas ir troškinkite 5 minutes.

4.Pomidorus nuplaukite, perpjaukite pusiau, išimkite sėklas ir smulkiai supjaustykite. Pabarstykite druska, pipirais, cukrumi ir sudėkite į troškinį. Pavirkite. Įmaišykite grietinę, tarkuotą sūrį, kapotus petražolių lapelius. Dar šiek tiek pavirkite ir nukaiskite.

5.Galima tiekti su bulvėmis, ryžiais, balta duona ar vynioti į tortilijas.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrus troškinys su grybais
Receptas: Aštrus troškinys su grybais
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 15 min.
4.1 / 14
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Aliejus: 1.00 valg. š.
Grybai: 250.00 g (portobello, tamsieji pievagrybiai ar kt.)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 indeliai (po 400 g) konservuotų pomidorų be odelių)
Pupelės: 250.00 g (1 indelis raudonųjų)
Čiobreliai: 1.00 valg. š. (džiovinti)
Aitrioji paprika: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Grietinė: 2.00 valg. š.
Kaip gaminti

1.Česnako skilteles, svogūną susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje.

2.Sudėkite gabaliukais pjaustytus grybus ir maišydami troškinkite 3 minutes.

3.Sukrėskite trintus pomidorus, nukoštas pupeles, džiovintus čiobrelius, aitriąją papriką. Kaitinkite, kol užvirs, tuomet sumažinkite ugnį ir troškinkite valandą.

4.Pagardinkite druska ir tiekite su grietine.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aštrus daržovių ir pupelių troškinys
Receptas: Aštrus daržovių ir pupelių troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.3 / 13
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Paprikos: 3.00 vnt. (po puse saldžiosios geltonos, raudonos ir žalios)
Aitrioji paprika: 2.00 vnt. (konservuota arba žalia)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Pupelės: 800.00 g (indelis konservuotų baltų ir raudonų)
Pomidorai: 1.00 vnt. (indelis luptų konservuotų)
Aliejus: 2.00 valg. š.
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Maltos mėsos prieskoniai: (aštrūs) 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis (pagal skonį)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Kaip gaminti

1. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pjaustytus svogūnus, faršą ir maišydami apkepkite. Paskui suberkite smulkintą česnaką, juostelėmis pjaustytas paprikas, sukrėskite pomidorus, pomidorų pastą, sudėkite aitriuosius pipirus.

2. Pagardinkite mėsos prieskoniais, druska, cukrumi ir uždengę troškinkite apie 15 minučių. Kelios minutės prieš pabaigą suberkite pupeles. Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir troškinį palikite kelioms minutėmis uždengtą. Tiekite su balta duona.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Aštrus moliūgų troškinys
Receptas: Aštrus moliūgų troškinys
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 26
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g
Kiauliena: 500.00 g
Morkos: 3.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 2.00 vnt.
Raudonėliai: 1.00 žiupsnelis (šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 l (tinka bet koks)
Kaip gaminti
  1. Moliūgą supjaustykite nedideliais kubeliais.
  2. Morkas supjaustykite nedideliais gręžinėliais.
  3. Kiaulieną supjaustykite irgi nedideliais kubeliais.
  4. Svogūną bei česnaką supjaustykite smulkiau.
  5. Aitriąsias paprikas supjaustykite.
  6. Į skardą dėkite moliūgus, morkas, svogūnus, česnakus, paprikas.
  7. Pagardinkite druska, pipirais. Ant viršaus uždėkite raudonėlius.
  8. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių.
  9. Kiaulieną apkepkite su nedideliu kiekiu aliejaus ant labai stiprios ugnies.
  10. Į karščiui atsparų indą įdėkite visas daržovės, sudėkite kiaulieną.
  11. Pagardinkite pipirais, druska. Įpilkite sultinio, kad visi daržovės ir mėsa būtų apsemtos sultiniu. Ir dar troškinkite 150 laipsnių orkaitėje 20 minučių.
  12. Galima pagardinti kruopomis, tuomet būtų tiršta sriuba.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Kristina

 

Suskleisti
Aštrus mėsos troškinys
Receptas: Aštrus meksikietiškas mėsos troškinys
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 101
Receptas
Ingredientai
Pupelės: 150.00 g (raudonosios)
Svogūnai: 2.00 vnt.
Salierai: 1.00 vnt. (šaknis)
Morkos: 4.00 vnt.
Aliejus: 2.00 valg. š.
Kiauliena: 500.00 g (neriebi)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Česnakai: 3.00 skiltelės
Konservuoti pomidorai (didelė skardinė) 800.00 g
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Mėsos sultinys: 500.00 ml
Kaip gaminti

1. Per naktį mirkytas pupeles išvirkite pasūdytame vandenyje (maždaug 45 min.) ir nuvarvinkite skystį. Svogūnus smulkiai sukapokite, česnako skilteles sutrinkite, salierus ir morkas supjaustykite kubeliais.

2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepinkite svogūnus ir česnakus, paskui sudėkite susmulkintą mėsą ir kepkite, kol pasikeis mėsos spalva. Sudėkite susmulkintas daržoves ir dar truputį patroškinkite.

3. Visą keptuvėje esančią masę truputį pasūdykite, pagardinkite prieskoniais, supilkite sultinį, sudėkite į kelias dalis perpjautus pomidorus, gerai išmaišykite, uždenkite ir troškinkite 10 min.

4. Sudėkite virtas pupeles, išmaišykite, uždenkite keptuvę ir ant mažos ugnies troškinkite dar 10–15 min. Išjungus ugnį nereikia skubėti nukelti dangčio – tegul troškinys dar keliolika minučių pasitroškina.

Patarimas. Paprasčiausias mėsos smulkinimo būdas – sumalti mėsmale. Tačiau šis patiekalas skanesnis, jei mėsa – ne malta, o smulkiai supjaustyta.

Taip pat skaitykite:

Susipažinkite su aitriosiomis paprikomis!

 

Suskleisti

 Sriubos

Faršo sriuba
Receptas: Faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 50 min.
3.5 / 161
Receptas
Ingredientai
Faršas: 600.00 g (jautienos)
Jautienos sultinys: 800.00 ml
Paprikos: 1.00 vnt. (raudona saldžioji)
Savose sultyse konservuoti pomidorai 400.00 g
Konservuotos raudonosios pupelės 250.00 g
Konservuoti kukurūzai 80.00 g
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Aitrioji paprika: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 arbat. š. (žiupsnelis)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite aliejų, suberkite smulkintus svogūnus, maišydama pakepinkite porą minučių, įspauskite česnaką, suberkite aitriosios paprikos miltelius, dar pakepkite 1 min. Sudėkite faršą, nuolat maišykite, kad faršo gabalėliai nesušoktų, kepkite, kol mėsa pakeis spalvą.

2. Suberkite kubeliais pjaustytą papriką ir smulkintus pomidorus, supilkite sultinį, pasūdykite. Užvirinkite, sumažinkite ugnį, virkite 30 min.

3. Baigdama virti sudėkite nusunktas pupeles ir kukurūzus, pagardinkite sriubą pipirais, jei reikia, dar pasūdykite, pavirkite 5 min. Tiekite su baltos duonos riekele.

Kulinaro patarimas. Jei mėgstate aštriai, į sriubą įmaišykite smulkintą aitriosios paprikos ankštį.

Plačiau skaitykite: Vakarienei – šilta sriuba!

Suskleisti
Aštri žirnių pomidorinė sriuba
Receptas: Aštri žirnių pomidorinė sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 40
Receptas
Ingredientai
Žirniai: 200.00 g (skaldytų)
Bulvės: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Sultinys: 1.00 valg. š. (kubelis)
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt. (0,5 nuo kiekio priklausys sriubos aštrumas)
Pomidorai: 3.00 vnt. (3 - 4)
Pomidorų pasta: 3.00 valg. š.
Ciberžolė: 1.00 arbat. š.
Kuminai: 1.00 arbat. š. (0,5)
Petražolės: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Krapai: 1.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Žirnius palaikykite užmerktus per naktį, kad išbrinktų. Užvirkite vandenį,berkite druskos, pipirų, sudėkite žirnius.

2. Kai žirniai bus beveik minkšti, supilkite kubeliais supjaustytas bulves, smulkiais kubeliais pjaustytą morką.

3.  Pomidorus nuplikykite, nulupkite odeles ir supjaustykite kubeliais. Keptuvėje pakepinkite smulkiai supjaustytą svogūną, suberkite prieskonius, smulkiai pjaustytą aitriąją papriką, smulkiai kapotą česnaką. Po kelių minučių suberkite supjaustytus pomidorus bei įpilkite 3 valg. š. pomidorų pastos. Viską patroškiname apie 1 min.

4. Padažą sukrėskite į puodą su žirniais ir kitomis daržovėmis. Įdėkite vieną sultinio kubelį ir viską dar pavirkite apie 5 min. Galiausiai suberkite kapotus žalumynus, pavirkite ir patiekitei su grietine.

Skanaus!

Receptas iš tinklaraščio „remember every moment“

Suskleisti
Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“
Receptas: Kaukazietiška aštri vegetarinė ryžių ir pomidorų sriuba – „Charčo“
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.8 / 48
Receptas
Ingredientai
Ryžiai: 100.00 g (tiks tiek ilgagrūdžiai, tiek apvalūs)
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 dideli arba 4 vidutinio dydžio)
Sviestas: 4.00 valg. š. (išvalytas lydytas sviestas „ghee“)
Džiovintos raugerškio uogos: (nubrauktas) 1.00 valg. š.
Džiovintos saldžiosios paprikos dribsniai: 1.00 valg. š.
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Džiovintos aštriosios paprikos ankštys: (arba 2 vnt.) 1.00 vnt.
Asafetidos prieskoniai: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (1/4 arbat š.)
Druska: 15.00 g (1,5 arbat. š.)
Cukrus: 1.00 valg. š. (kupinas)
Vanduo: 1.00 l (verdantis)
Krapai: 1.00 arbat. š. (smulkiai sukapoti švieži (šluotelė) arba džiovinti)
Petražolės: 1.00 valg. š. (smulkiai sukapotos šviežios (šluotelė) arba džiovintos)
Grietinė: 2.00 valg. š. (pagal skonį)
Kaip gaminti

Garsi ir populiari Užkaukazėje ir rytinėje Europos dalyje sriuba, ypač mėgstama vyrų. Stipri, aštri, rūgšti, soti ir įsimenamo skonio. Originali „charčo“ verdama su aviena, tačiau šis receptas adaptuotas vegetarinei jogos mitybai. Tam, kad išvirtume skanią sriubą, nereikia mėsos nuoviro, sriubai skonį suteikia prieskoniai. Vietoje rūgščių slyvų „tkemali“, paprastai naudojamų šiai sriubai virti, pagardinsime ne mažiau rūgščiomis džiovintomis raugerškių uogomis. Jų ieškokite profesionaliose prieskonių parduotuvėse, vaistinėse ar vasarą prisirinkite slėniuose ir išsidžiovinkite patys. Svogūnus ir česnakus pakeis asafetida, mėsos riebalus - išvalytas lydytas sviestas „ghee“. Be galo skani ir labai greitai paruošiama sriuba.

Atkreipkite dėmesį: jei norite švelnesnės sriubos, nedėkite aštriosios paprikos ankšties, užteks tik juodųjų pipirų.

 

1. Užkaiskite sriubai skirtą puodą ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“. Kai sviestas įkais, suberkite asafetidą ir įmeskite lauro lapus. Po keliolikos sekundžių suberkite išplautus ir išdžiovintus ryžius. Kepkite maišydami kelias minutes ant vidutinės ugnies, kol ryžiai pabals ir pradės skleisti riešutų aromatą.

2. Užpilkite verdančiu vandeniu, įberkite šaukštelį druskos, sumažinkite ugnį, uždenkite ir virkite 15-20 minučių, kol ryžiai visiškai išvirs.

3. Tuo metu į verdantį vandenį kelioms minutėms pamerkite pomidorus, išgriebkite, perliekite šaltu vandeniu ir nunerkite odelę. Išimkite kotelių vietas ir supjaustykite kubeliais.

4. Užkaiskite gilią keptuvę ir įdėkite 2 šaukštus išvalyto lydyto sviesto „ghee“. Kai sviestas įkais, įmeskite džiovintą aštriąją papriką, suberkite raugerškį ir paprikos dribsnius.

5. Kepkite prieskonius keliolika sekundžių ir sukrėskite pomidorus. Išmaišykite ir uždenkite. Troškinkite pomidorus 5-7 minutes.

6. Keptuvę atidenkite, pasūdykite likusia druska, suberkite juoduosius pipirus ir cukrų. Kepkite pomidorus atvirame puode dar 5-7 minutes retkarčiais pamaišydami.

7. Supilkite pomidorų tyrę į išvirusius ryžius ir išmaišykite. Sudėkite prieskonines žoleles. Išmaišykite, užvirkite ir po minutės nukaiskite. Prieš patiekiant išgriebkite laurų lapus ir aitriosios paprikos ankštį.

8. Patiekite su šlakeliu grietinės, duona ir šviežiu brinzos sūriu. Sriuba aušdama tirštėja.

Receptas iš tinklaraščio „Jogos mityba“

Suskleisti
Aštrioji moliūgų sriuba
Receptas: Aštrioji moliūgų sriuba
8 asmenims
Pagaminsite per 40 min.
3.5 / 43
Receptas
Ingredientai
Moliūgai: 500.00 g (didokais kubeliais pjaustytų)
Daržovių sultinys: 2.00 l (tinka tirpus)
Bulvės: 2.00 vnt.
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Aliejus: 1.00 valg. š.
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Imbieras: 1.00 žiupsnelis (malto)
Kaip gaminti

1. Bulves, morką, svogūną, česnakus nulupkite. Bulves ir morkas supjaustykite didokais gabalėliais. Svogūną ir česnakus susmulkinkite. Iš aitriosios paprikos išvalykite sėklas, minkštimą smulkiai supjaustykite.

2. Į puodą storu dugnu įpilkite aliejaus, sudėkite svogūnus, česnakus, aitriąsias paprikas, įberkite imbiero ir apkepkite. Sudėkite morkas, bulves, moliūgus, supilkite sultinį ir virkite, kol daržovės suminkštės.

3. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Išvirtą sriubą sutrinkite elektriniu trintuvu.

Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Sriuba su virtiniais ir aštria dešra
Receptas: Sriuba su virtiniais ir aštria dešra
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.2 / 6
Receptas
Ingredientai
dešra aštri parūkyta 450.00 g
Pomidorai: 400.00 g (savo sultyse konservuoti be odelių)
virtiniai itališki (tortellini) su sūriu 200.00 g
Parmezano sūris: 100.00 g (drožlės)
Morkos: 2.00 vnt.
Cukinijos: 1.00 vnt. (nedidelė)
Vanduo: 1500.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (švieži, kapoti)
Raudonėliai: 3.00 g (švieži)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1.Morkas, cukiniją supjaustykite kubeliais, dėkite į puodą su verdančiu sūdytu vandeniu ir virkite 10 minučių. Sudėkite itališkus virtinius ir ant silpnos ugnies virkite 5–7 minutes.

2.Dešrą supjaustykite plonomis riekelėmis, svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Sudėkite į keptuvę su įkaitintu aliejumi ir maišydami kepinkite, kol dešra gražiai apskrus.

3.Sukrėskite konservuotus pomidorus ir maišydami dar truputį pakepinkite. Masę sukrėskite į puodą, atsargiai išmaišykite ir dar virkite 5 minutes.

4.Sriubą tiekite pabarstytą parmezanu, kapotais šviežiais bazilikais ir raudonėliais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Imbierų sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 25 min.
3.5 / 15
Receptas
Ingredientai
Kininis kopūstas: 200.00 g
Morkos: 1.00 vnt.
Česnakai: 1.00 skiltelės
Svogūnai: 1.00 vnt.
Makaronai: 150.00 g (smulkūs)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Imbieras: 1.00 valg. š. (tarkuoti)
Pipirai: 1.00 žiupsnelis
Druska: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti

1. Svogūną ir česnaką susmulkinkite, pakepinkite. Įberkite tarkuoto imbiero ir gerai išmaišykite. Užvirkite sultinį, suberkite smulkiai supjaustytą morką, kopūstus, pakepintą svogūną su česnaku,  makaronus.

2. Virkite, kol makaronai suminkštės. Prieš baigiant virti,  paskaninkite sriubą sojų padažu, druska, pipirais.

3. Įpilkite sriubos į dubenėlį ir įberkite kapotų žemės riešutų.

Suskleisti
Sriuba
Receptas: Aštri sriuba
2 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.0 / 14
Receptas
Ingredientai
Makaronai: 100.00 g
Kiaušiniai: 2.00 vnt. (arba 1)
Druska: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Pipirai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (arba aitrioji pagal skonį)
Sultinio kubeliai: 3.00 vnt.
Kaip gaminti

1. Užvirkite 1,5 l vandens ir išvirkite makaronus. Tada sumeskite sultinio kubelius.

2. Gerai išplakite kiaušinius ir, lėtai maišydamos, supilkite į verdančia sriubą.

3. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų ir paprikos miltelių (sriuba turi būti aštri).  

Suskleisti
Aitriųjų paprikų sriuba
Receptas: Aitriųjų paprikų sriuba
6 asmenims
Pagaminsite per 45 min.
3.4 / 49
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 500.00 g (konservuotų)
Pupelės: 250.00 g (konservuotų, aštrių)
Pomidorų padažas: 200.00 ml
Svogūnai: 1.00 vnt.
Faršas: 500.00 g (jautienos arba kiaulienos)
Sultinys: 1.00 st.
Sūris: 100.00 g
Pipirai: 1.00 vnt. (čili)
Kaip gaminti
  1. Faršą ir svogūną pakepinkite keptuvėje.
  2. Sudėkite pupeles, pomidorus ir troškinkite viską kartu, paskui supilkite pomidorų padažą.
  3. Viską troškinkite apie 10 minučių. Tada supilkite į puodą, supilkite sultinį, aitriąsias paprikas ir prieskonius, viską gerai sumaišykite.
  4. Dar viską pavirkite ant silpnos ugnies apie 10 minučių.
  5. Patiekiant galite užbarstyti sūrio. Skaniausia valgyti su česnakiniu  skrebučiu.

Receptą atsiuntė Rita D.

Suskleisti
Aštri pupelių sriuba
Receptas: Aštri pupelių sriuba
3 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.6 / 32
Receptas
Ingredientai
Daržovių sultinys: 1.00 l (1-1,5 l)
Bulvės: 2.00 vnt. (didesnės)
Morkos: 1.00 vnt.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 3.00 skiltelės
Alyvuogių aliejus: 2.00 valg. š.
Pomidorai: 1.00 vnt. (1 indelis konservuotų (be odelių))
Pupelės: 250.00 g (1 indelis konservuotų kelių rūšių)
Salierai: 1.00 vnt. (trečdalis gumbo)
Pipirai: 2.00 vnt. (1-2 aitrieji ir juodieji pagal skonį)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Saldžiosios paprikos milteliai: 1.00 arbat. š. (pagal skonį)
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š. (čiobreliai, mairūnai ar petražolės pagal skonį)
Kaip gaminti

1. Keptuvėje ar puode, kuriame virsite sriubą, įkaitinkite aliej, sudėkite smulkintą svogūną, česnaką, kubeliais pjaustytą morką ir maišydami apkepkite.

2. Tuomet sudėkite kubeliais pjaustytas bulves, gabalėliais raikytą salierą ir dar kelias minutes pakepkite.

3. Supilkite pomidorus, sultinį, įdėkite aitriuosius pipirus, paskaninkite druska, pipirais, saldžiąja paprika, įmeskite žalumynų. Virkite ant nedidelės ugnies apie 20 minučių, kol daržovės suminkštės. Baigdami virti supilkite pupeles. Jei sriuba pasirodys per tiršta, įpilkite dar sultinio. Virkite dar apie 10 minučių.

4. Tiekite paskaninę šaukštu grietinės ar natūralaus jogurto.

Vegetariški patiekalai
Vegetariški patiekalai

Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“,  kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Aštri faršo sriuba
Receptas: Aštri faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 20 min.
3.4 / 23
Receptas
Ingredientai
Faršas: 500.00 g (500 - 600 jautienos)
Aliejus: 3.00 valg. š.
Svogūnai: 3.00 vnt.
Morkos: 2.00 vnt.
Pupelės: 400.00 g (konservuotos, raudonos)
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š. (aštrus)
Sojų padažas: 2.00 valg. š.
Česnakai: 3.00 skiltelės (3 - 4)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (malti)
Cukrus: 1.00 žiupsnelis
Prieskoniniai žalumynai: 1.00 arbat. š.
Pomidorai: 400.00 g (konservuoti)
Kaip gaminti

1. Puode įkaitinkite 3 šaukštus aliejaus ir apkepkite pjaustytus svogūnus, morkas ir česnaką. Tada sudėkite faršą ir dar viską pakepkite kelias minutes. Į puodą įpilkite 1,5–2 litrus vandens, sudėkite konservuotus pomidorus, aitrųjį pipirą, pomidorų padažą, paskaninkite žolelėmis, pipirais, druska, cukrumi ir virkite ant mažos ugnies apie 40 minučių.

2. Baigdami virti suberkite pupeles ir dar 10 minučių pavirkite. Išvirtą sriubą sutrinkite iki vientisos masės. Tiekite su grietine ar pabarstę fermentiniu sūriu.

Knyga „Viskas iš faršo“
Knyga „Viskas iš faršo“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Viskas iš faršo“, kulinarė Asta Žvikienė

Suskleisti
Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
Receptas: Aštri pupelių sriuba su dešrelėmis
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.1 / 57
Receptas
Ingredientai
Česnakai: 2.00 skiltelės
Aliejus: 2.00 valg. š.
Vanduo: 2.00 valg. š.
Paprikos: 2.00 vnt. (žalios saldžios)
Pupelės: 500.00 g (2 indeliai konservuotų rudųjų arba baltųjų pupelių)
dešrelės plonos parūkytos 250.00 g
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (Kajeno pipirai ir žiupsnelis maltų kvapiųjų)
Laurų lapai: 2.00 vnt.
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Mėsos sultinys: 800.00 ml (2 kubeliai)
Kaip gaminti

1.Paprikas išvalykite ir supjaustykite mažais gabalėliais. Konservuotas pupeles sukrėskite į koštuvą, perliekite šaltu vandeniu ir palikite, kad nuvarvėtų.

2.Susmulkinkite svogūną, česnakus ir ant mažos ugnies 5–7 minutes pakaitinkite puode su aliejaus ir vandens mišiniu. Pusę pupelių sutrinkite. Prie svogūnų ir česnakų sudėkite paprikos gabaliukus, prieskonius, pomidorų pastą ir viską išmaišykite.

3.Supilkite karštą vandenį ir sutrintus sultinio kubelius, išmaišykite, užvirinkite ir ant mažos ugnies troškinkite kelias minutes. Įmaišykite trintas pupeles. Tada sudėkite likusias netrintas pupeles ir riekelėmis pjaustytas dešreles.

4.Uždengę troškinkite apie 20 minučių, jeigu reikia, dar pagardinkite mėgstamais prieskoniais.

Šią sriubą galima valgyti su meksikietiškais kukurūzų traškučiais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti
Aitriųjų paprikų sriuba
Receptas: Aitriųjų paprikų sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
4.1 / 23
Receptas
Ingredientai
Svogūnai: 1.00 vnt.
Sūris: 100.00 g (brandintas puskietis)
Aitrioji paprika: 4.00 vnt. (čili)
Faršas: 500.00 g
Pomidorai: 500.00 g
Pupelės: 400.00 g (konservuotų)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis
Pipirai: 1.00 žiupsnelis (kvapiųjų)
Kakava: 1.00 vnt. (žiupsnelis)
Česnakai: 1.00 skiltelės
Kaip gaminti
  1. Svogūnus supjaustykite kubeliais, apkepkite su faršu.
  2. Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu ir nulupkite odeles. Sudėkite juos į smulkintuvą.
  3. Taip pat dėkite česnakų, prieskonių, kakavos ir aitriųjų paprikų. Viską gerai susmulkinkite.
  4. Sukrėskite į puodą gautą masę, keptą faršą ir pupeles. Viską sumaišykite ir užvirus pavirkite dar 10 minučių.
  5. Pilkite į lėkštes ir užtarkuokite kietojo sūriu.
  6. Tiekite su formine duona.

Skanaus!

Receptą atsiuntė Lina M.

Suskleisti
Pikantiška faršo sriuba
Receptas: Pikantiška faršo sriuba
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.8 / 51
Receptas
Ingredientai
Aliejus: 2.00 valg. š.
Svogūnai: 1.00 vnt.
Česnakai: 2.00 skiltelės
Faršas: 300.00 g
Pomidorai: 2.00 vnt. (2 indeliai, konservuoti be odelių)
Bazilikai: 1.00 arbat. š. (džiovinti)
Pomidorų padažas: 2.00 valg. š.
Sultys: 400.00 ml (apelsinų)
Vištienos sultinys: 2.00 vnt. (kubeliai)
Bulvės: 4.00 vnt.
Cukrus: 2.00 arbat. š.
Aitrioji paprika: 3.00 g (malta)
Čiobreliai: 3.00 g (džiovinti)
Tabasko padažas: 1.00 arbat. š. (nebūtina)
Juodieji pipirai: 1.00 žiupsnelis (šviežiai malti)
Kaip gaminti

1.Svogūną ir česnako skilteles nulupkite, susmulkinkite ir pakepinkite aliejuje. Sudėkite faršą ir dar kurį laiką pakepkite.

2.Sudėkite konservuotus pomidorus, pomidorų pastą, sultinio kubelius, kubeliais pjaustytas bulves, supilkite apelsinų sultis.

3.Pagardinkite cukrumi, aitriąja paprika, bazilikais, čiobreliais, pipirais, pageidaujant – tabasko padažu. Virkite 20 minučių.

4.Galima prieš tiekiant apibarstyti smulkintais šviežiais bazilikais.

Knygos "Sotūs pietūs" viršelis
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis

Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“,  kulinarė Neringa Kalasauskaitė

Suskleisti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis