„Alyvuogės, fetos sūris – produktai, kurių mano šaldytuve yra praktiškai visada. Šiandien pagalvojau, kaip stipriai pasiilgau pyragų su fetos sūriu, kuris apskritai yra mano asmeninis favoritas. Ir, žinoma, kelionių.
Todėl sugalvojau pasigaminti Graikiją primenantį pyragą, – pasakoja Atėnė. – Žanro klasika: išsiruošusi į parduotuvę špinatų savo pyragui, parėjau su pilnu pirkinių krepšiu, tik ne su špinatais. Teko suktis su tuo, kas buvo šaldytuve – feta, alyvuogėmis, paprikomis.“
Pasak 15min skaitytojos, kepant pyragus, kurių vienas pagrindinių ingredientų yra fetos sūris, svarbiausia jo nepadauginti, nes šis gaminys ypač sūrus. O jeigu į pyrago sudėtį patenka dar ir alyvuogės, patartina gramus skaičiuoti itin tiksliai.
„Spintelėje ieškodama raudonėlių, miltų ir kepimo miltelių, pastebėjau besibaigiantį džiovintų spanguolių pakelį. Pagalvojau – kodėl gi neįnešus į savo kepinį dar daugiau egzotikos?“ – dėsto Atėnė, pristatanti ir pietums, ir užkandžiams tinkamą pyragą.
Ingredientai:
- 300 g. fetos sūrio
- 250 g miltų
- 150 g juodųjų alyvuogių
- 3 vnt. kiaušinių
- 2 raudonosios saldžiosios paprikos
- 100 ml jogurto (natūralaus graikiško)
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- lašelis egzotikos – saujelė džiovintų spanguolių
- pora šaukštų alyvuogių aliejaus
- didesnis žiupsnelis džiovintų raudonėlių
- mažesnis žiupsnelis druskos
Gaminimas:
- Miltus, kepimo miltelius, raudonėlį ir druską sumaišome inde. Į jį supilame gerai išplaktus kiaušinius, graikišką jogurtą, alyvuogių aliejų.
- Į kuo mažesnius gabalėlius smulkiname sūrį, alyvuoges (jeigu reikia, nukauliname jas), paprikas ir spanguoles. Suberiame į bendrą masę ir gerai išmaišome, kad visas turinys pasiskirstytų tolygiai.
- Perkeliame visą masę į kepimo indą. Būsimo pyrago viršų galime papuošti keliomis pusiau smulkintomis alyvuogėmis. Dedame į orkaitę, įkaitintą iki 180ºC temperatūros, ir kepame apie valandą.
- Valgome šiltą arba atvėsusį. O geriausia – paragauti ir šiltą, ir šaltą.
SKANAUS!
15min skaitytojos Atėnės pyragas dalyvauja prekybos tinklo „NORFA“ pyragų receptų konkurse. Konkurso laimėtojams jau ruošiami trys „Piemenėlio“ produktų rinkiniai.
Savo išbandytų pyragų receptus su nuotraukomis siųskite el. paštu konkursai@15min.lt iki sausio 31 d., 23:59 val. Nesnauskite! Kepkite, fotografuokite, aprašykite ir dalinkitės!