„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Atrodo beprotiškai fantastiškai, o paruošiama lengvai: ombre efekto blyneliai

Besidomintys (o ypač besidominčios) plaukų dažymo tendencijomis ir makiažu galėjo girdėti apie ombre efektą, kai plaukai ar lūpos dažomi ta pačia spalva, tačiau intensyvumas tolygiai mažinamas – nuo ryškios iki palaipsniui vis labiau blunkančios spalvos. Pasirodo, tokiu pat būdu galima „nudažyti“ blynelius ir net natūraliomis priemonėmis. Jei neišdrįsite išbandyti, bent pasigrožėkite!
Blynai
Blynai / Vida Press nuotr.

Pagrindinis principas ruošiant šiuo blynelius toks: užmaišius blynelių tešlą (porą galimų receptų rasite žemiau) ir ėmus juos vieną po kito kepti, reikia po truputį didinti tešloje naudojamo dažančio priedo kiekį – kad pirmieji blyneliai būtų dar blyškūs, o vėlesnieji – vis ryškesni.

Galimi natūralūs dažantys priedai:

  • ruda spalva – kokybiška natūrali nesaldinta kakava;
  • žalia spalva – matcha arbatos milteliai;
  • geltona spalva – ciberžolė.

Jei nutarsite išsikepti rausvų ar kitų egzotiškesnių spalvų blynelių, teks pasikliauti maistiniais dažais, nes natūraliai nudažyti tešlą bus keblu.

Vida Press nuotr./Blynai
Vida Press nuotr./Blynai

Jūsų dėmesiui – 2 blynelių tešlos receptai, vienas klasikinis, kitas – sveikuoliškas:

Klasikiniai purūs blyneliai

  • 300 g miltų;
  • 1,5 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 2 valg. šaukšt. cukraus;
  • 0,5 arbat. šaukšt. druskos
  • 2 kiaušiniai;
  • pieno (tiek, kad tešla būtų grietinės tirštumo);
  • 3 valg. šaukš. lydyto sviesto.

Gaminimas:

Kiaušinius išsukite su cukrumi, berkite druską, miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, pilkite tiek pieno, kad tešla taptų grietinės tirštumo. Galiausiai įmaišykite lydytą sviestą. Kepkite sausoje keptuvėje (apie tešlos dažymą, kad gautumėte ombre efekto blynelius rašėme aukščiau).

Avižiniai blyneliai

Ingredientai:

  • 200 g greitai paruošiamų avižinių dribsnių;
  • 1 arbat. šaukšt. kepimo miltelių;
  • 1 kiaušinis;
  • 500 ml augalinio pieno (pvz., ryžių, kokosų);
  • 1 arbat. šaukš. rudojo cukraus;
  • kokosų aliejaus kepimui.

Gaminimas:

Dėkite visus produktus į dubenį ir elektriniu plaktuvu išsukite iki vientisos masės. Palikite pastovėti 5–7 min. Kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje su trupučiu aliejaus (apie tešlos dažymą, kad gautumėte ombre efekto blynelius rašėme aukščiau).

Ir, galiausiai, pasigėrėkite „Instagram“ nuotraukomis, kuriose puikuojasi šiuo būdu iškepti blyneliai:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas.14 klausimų apie Kauną – ar pavyks teisingai atsakyti bent į dešimt?
Reklama
Beveik trečdalis kauniečių planuoja įsigyti būstą: kas svarbiausia renkantis namus?
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs