Atsargoms – kario milteliais pagardintos ir paspalvintos konservuotos cukinijos

Kai cukinijų gausu, verta pagalvoti, ne tik kaip jas suvalgyti „čia ir dabar“, bet ir ką pasiruošti ateičiai. Pagardas, kurio receptu dalijamės, jus maloniai nustebins ir skoniu, ir spalva!
Cukinijos su kariu
Cukinijos su kariu / Aidos Chlebinskaitės nuotr.

Ingredientai:

  • 1,5 kg cukinijų;
  • 7-8 svogūnai;
  • 300 ml acto (6 proc.);
  • 300 g cukraus;
  • 2 valg. šaukšt. druskos;
  • 1 valg. šaukšt. kario miltelių;
  • 1 arbat. šaukšt. grūstų juodųjų pipirų.

Gaminimas:

1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite ir supjaustykite norimo dydžio gabalėliais.

2. Nulupkite svogūnus ir supjaustykite pusžiedžiais.

3. Daržoves sudėkite į dubenį, supilkite ir suberkite visus likusius produktus, išmaišykite ir laikykite per naktį šaltai.

4. Kitą dieną perpilkite masę į puodą, užvirkite ir kaitinkite 5-10 min.
Karštą cukinijų masę sukrėskite į švarius stiklainius ir sandariai uždarykite. Laikykite šaltai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų