Atsargos žiemai, kurių močiutės nesuprastų: 9 netikėti receptai

Jokiu būdu nenuvertiname močiučių, tačiau jos dažniausiai renkasi konservavimo klasiką – marinuotus agurkėlius, raugintus kopūstėlius, pomidorus drebučiuose... Šįkart siūlome kelis atsargų žiemai receptus, kurie klasiką mėgstančias močiutes priverstų kilstelėti antakį, tad jei norite šio to įdomaus, pasisemkite idėjų.
Konservuotos gėrybės
Konservuotos gėrybės / Vida Press nuotr.
Marinuoti agrastai
Receptas: Marinuoti agrastai
4 asmenims
Pagaminsite per 30 min.
3.4 / 25
Receptas
Ingredientai
Agrastai: 1.00 kg
Garstyčių sėklos: 1.00 arbat. š.
Kalendros sėklos: 1.00 arbat. š.
Kvapnieji pipirai: 5.00 vnt.
Laurų lapai: 3.00 vnt.
Čili pipiras: 1.00 vnt.
Vanduo: 500.00 ml (marinatui)
Actas: 130.00 ml (obuolių; marinatui)
Druska: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Cukrus: 2.00 arbat. š. (marinatui)
Kaip gaminti

1. Į sterilizuotus stiklainius (paprastai marinuoju į 200–300 ml stiklainius) suberkite po 0,5 arbat. šaukšt. kalendrų, garstyčių sėklų, įmeskite po keletą kvapiųjų pipirų, po 1 lauro lapelį ir po 1 čili pipirą.

2. Agrastus nuskabykite, nuplaukite ir suberkite į stiklainius.

3. Visus marinato ingredientus užvirinkite ir dar verdantį marinatą supilkite ant agrastų. Gerai užsukite dangtelius ir palikite iki atvės. Laikykite šaltai.

Suskleisti
Aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais paskaninti apelsinai
Receptas: Aitriosiomis paprikomis ir prieskoniais paskaninti apelsinai
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
1.8 / 5
Receptas
Ingredientai
Apelsinai: 1.00 kg (1 - 2)
Aitrioji paprika: 10.00 g (10 - 15)
Pipirai: 20.00 vnt. (SANTA MARIA kvapiųjų pipirų žirnelių)
Vanduo: 100.00 ml
Medus: 100.00 g
Kaip gaminti
  1. Nulupkite pusę apelsinų ir juos supjaustykite.
  2. Iš likusių apelsinų išspauskite sultis, išimkite sėklas.
  3. Išvalykite sėklas iš aitriosios paprikos ir supjaustykite ją smulkiais gabaliukais.
  4. Užvirinkite apelsinų sultis, vandenį ir cukrų, suberkite kvapiuosius pipirus.
  5. Virkite tol, kol marinato kiekis sumažės per pusę.
  6. Dėkite pjaustytus apelsinų gabaliukus pakaitomis su smulkinta aitriąja paprika, o ant viršaus užpilkite marinatą.

„Santa Maria“ receptas.

 

Suskleisti
Abrikosų ir riešutų tyrė
Receptas: Abrikosų ir riešutų tyrė
8 asmenims
Pagaminsite per 1 val. 30 min.
3.3 / 4
Receptas
Ingredientai
Abrikosai: 1.00 kg
Citrinos: 1.00 vnt.
Graikiniai riešutai: 1.00 st. (0,5 - maltų)
Brendis: 100.00 ml
Cukrus: 300.00 g
Cinamonų lazdelė: 2.00 vnt.
Gvazdikėliai: 1.00 žiupsnelis
Kaip gaminti
  1. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite kauliukus ir pasmulkinkite.
  2. Sumeskite į puodą, suberkite cukrų, supilkite brendį ir palikite 2 val.
  3. Citriną labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu, žievelę nutarkuokite smulkia trintuve, iš vaisiaus išspauskite sultis ir supilkite ant abrikosų.
  4. Į puodą suberkite citrinų žieveles, sumeskite gvazdikėlius ir cinamonų lazdeles. Kaitinkite ant labai silpnos ugnies apie 20 min.
  5. Tada cinamonų lazdeles išgriebkite, suberkite sausoje keptuvėje skrudintus riešutus, dar kelias minutes pakaitinkite ir puodą nukelkite nuo ugnies.   
  6. Išpilstykite tyrę į sandariai užsukamus stiklainiukus ir pastatykite į šaldytuvą.
  7. Abrikosų tyrę gardu tiekti su varškės, baltųjų pelėsių, kietaisiais brandintais sūriais, taip pat paukštiena.
Suskleisti
Pomidorų ir migdolų košė
Receptas: Pomidorų ir migdolų košė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.7 / 18
Receptas
Ingredientai
Pomidorai: 1.00 kg (prinokusių)
Citrinos: 1.00 vnt.
Cukrus: 500.00 g (500 - 600 uogienių)
Migdolai: 50.00 g (50 - 70 stambiai sukapotų)
Kaip gaminti
  1. Pomidorus nuplaukite, nuliekite verdančiu vandeniu ir nulupkite. Išpjaustykite kietesnes vietas prie kotelių. Susmulkinkite norimo dydžio gabalėliais.
  2. Nutarkuokite citrinos žievelę ir išspauskite sultis, sumaišykite su pomidorais. Mišinį sukrėskite į puodą storu dugnu ir užvirinkite.
  3. upilkite uogienių cukrų ir nuolatos maišydami virkite apie dešimt minučių. Sumeskite migdolus ir dar kartą užvirkite. Nugriebkite susidariusias putas, išpilstykite į iškaitintus stiklainius.
  4. Tegul pusvalandį aušta, tada sandariai uždarykite ir laikykite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
Receptas: Cukinijos su baltuoju vynu ir imbierais
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 40
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg
Vynas: 250.00 ml (balto, sauso)
Actas: 200.00 ml (9 proc.)
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 300.00 g
Druska: 1.00 žiupsnelis (rūpios)
Imbieras: 1.00 vnt. (2 cm nuluptos šaknies)
Gvazdikėliai: 6.00 vnt.
Juodieji pipirai: 10.00 vnt. (žirnelių)
Kaip gaminti
  1. Cukinijas nuplaukite, nulupkite, pašalinkite minkštimą ir susmulkinkite 2 x 2 cm dydžio gabaliukais.
  2. Plonomis riekelėmis supjaustykite imbierą.
  3. Iš likusių produktų dideliame puode paruoškite marinatą ir pamaišydami virkite apie penkias minutes.
  4. Sudėkite cukinijų gabaliukus ir vėl užvirinkite. Iš karto supilkite į indelius, tik žiūrėkite, kad visi cukinijų gabaliukai būtų apsemti marinatu. Indelius sandariai uždarykite.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Saldi agurkų mišrainė
Receptas: Saldi agurkų mišrainė
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
2.8 / 57
Receptas
Ingredientai
Agurkai: 3.00 kg
Vanduo: 1.00 l
Druska: 100.00 g
Cukrus: 300.00 g
Actas: 4.00 valg. š. (30 proc.)
Krapai: 1.00 sauja
Citrinos: 1.00 vnt.
Kaip gaminti
  1. Agurkus nuplaukite, nulupkite, supjaustykite ir sumaišykite su smulkintais krapais.
  2. Užvirinkite vandenį, įmeskite citrinos griežinėlių, įberkite druskos, cukraus ir maišykite, kol ištirps. Supilkite actą.
  3. Marinatą atvėsinkite, užpilkite ant agurkų, parą palaikykite šaltai. Tada mišrainę supilkite į stiklainius, sandariai uždarykite ir padėkite šaltai.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

 

Suskleisti
Vyne marinuoti baklažanai
Receptas: Vyne marinuoti baklažanai
6 asmenims
Pagaminsite per 2 val.
3.8 / 4
Receptas
Ingredientai
Baklažanai: 3.00 vnt.
Česnakai: 6.00 skiltelės
Aitrioji paprika: 1.00 vnt.
Vynas: 130.00 ml (balto sauso)
Balzaminis actas: 5.00 valg. š.
Raudonėliai: 1.00 arbat. š. (0,5 džiovinto arba šakelė šviežių)
Druska: 1.00 žiupsnelis
Aliejus: 100.00 ml (kepimui)
Kaip gaminti
  1. Nuplautus baklažanus supjaustykite plonais griežinėliais, apibarstykite druska ir palikite valandai.
  2. Tada gerai juos nusausinkite ir apkepkite iš abiejų pusių.
  3. Sutraiškykite nulupto česnako skilteles, nuplaukite ir susmulkinkite aitriąją papriką.
  4. Pasiruoškite marinatą: sumaišykite vyną, balzaminį actą, raudonėlius, česnakus ir paprikos gabaliukus.
  5. Baklažanus dėkite į stiklainius, užpilkite marinatu ir užsukite dangtelius. Laikykite šaldytuve.
Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė

Suskleisti
Cukinijų ir imbierų marmeladas
Receptas: Cukinijų ir imbierų marmeladas
6 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.2 / 42
Receptas
Ingredientai
Cukinijos: 1.00 kg (gabaliukais pjaustytų)
Imbieras: 50.00 g (50 - 70 - tarkuotos šaknies)
Citrinos: 1.00 vnt.
Vanduo: 200.00 ml
Cukrus: 500.00 g (uogienių)
Kaip gaminti
  1. Citriną nuplaukite, nusausinkite ir nutarkuokite geltoną žievelę. Peiliu pašalinkite baltąją odelę, minkštimą supjaustykite gabaliukais.
  2. Cukinijų, citrinų gabaliukus, tarkuotą imbierą sumeskite į puodą su vandeniu ir išvirkite (cukinijos turi būti labai minkštos).
  3. Gautą masę sutrinkite daržovių trintuvu arba pertrinkite per sietelį. Suberkite cukrų, tarkuotas citrinos žieveles, tada dar dešimt minučių pavirkite.
  4. Tyrę supilkite į sterilius stiklainius, sandariai uždarykite.

Toks marmeladas labai gardu ir prie kepsnio, ir su šviežiu batonu.

Knyga „Konservuojame namie“
Knyga „Konservuojame namie“

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Receptas iš knygos „Konservuojame namie“, kulinarė Asta Žvikevičienė  

Suskleisti
Slyvų džemas su šokoladu
Receptas: Slyvų džemas su šokoladu
4 asmenims
Pagaminsite per 1 val.
3.3 / 49
Receptas
Ingredientai
Slyvos: 1.00 kg (be kauliukų)
Cukrus: 800.00 g
Medus: 80.00 g
Citrinos: 2.00 vnt. (sultys)
Kaip gaminti
  1. Slyvas nuplaukite, perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus. Sukrėskite į prikaistuvį ir užpilkite cukrumi. Kaitinkite ant mažos ugnies, kol cukrus pradės tirpti, o slyvos išskirs skystį. Padidinkite ugnį iki vidutinės ir virkite apie 30 min., kol gausite vientisą masę. Retkarčiais pamaišykite ją ir stebėkite, kad nepridegtų.
  2. Sudėkite medų ir supilkite citrinų sultis. Gerai išmaišykite ir kaitinkite, kol masė taps tiršta, džemo konsistencijos.
  3. Nuimkite prikaistuvį su džemu nuo ugnies. Suberkite vanilinį cukrų ir mažais gabalėliais laužytą juodąjį šokoladą. Maišykite, kol šis ištirps.
  4. Supilstykite paruoštą džemą į stiklainėlius. Atvėsinkite ir uždenkite dangteliais. Laikykite džemą šaldytuve.

Plačiau skaitykite: „Vasaros skoniai: ruošiame gardų džemą“

Suskleisti

DAR DAUGIAU ĮVAIRIŲ RECEPTŲ RASITE ČIA

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis