Ingredientai:
- 3 l vandens;
- 750 g braškių;
- 1 valg. šaukšt. medaus;
- 2 arbat. šaukšt. cukraus;
- šlakelis citrinos sulčių;
- sauja razinų.
Gaminimas:
1. Braškes nuplaukite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.
2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į gautą skystį sudėkite medų, cukrų, įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Paragaukite: jei trūksta saldumo, pridėkite dar cukraus ar medaus. Leiskite 1–2 valandas pastovėti.
3. Praėjus šiam laikui gėrimą išpilstykite į tamsius butelius – tik neperpildykite, palikite 7–10 cm nuo viršaus. Į butelius įmeskite po kelias razinas ir sandariai užsukite.
4. Laikykite butelius šaltoje vietoje 7–10 parų. Jei norite girą gerti greičiau, butelius pirmas 2 paras laikykite šiltoje, kitas 2 paras – šaltoje vietoje.