„World Press Photo“ paroda. Apsilankykite
Bilietai

Gaivi, kvapni braškių ir medaus gira

Oro temperatūra šią savaitę tik kils ir kils, tad norėsis dažniau gaivintis ledais ar gėrimais. Vienas iš gėrimų, kuriuo galite vėsintis – naminė gira. Šįsyk siūlome išbandyti su medumi ir braškėm!
Braškių gira
Braškių gira / Mariaus Žičio nuotr.

Ingredientai:

  • 3 l vandens;
  • 750 g braškių;
  • 1 valg. šaukšt. medaus;
  • 2 arbat. šaukšt. cukraus;
  • šlakelis citrinos sulčių;
  • sauja razinų.

Gaminimas:

1. Braškes nuplaukite ir suberkite į puodą. Užpilkite vandeniu ir kaitinkite, kol užvirs, nuimkite nuo ugnies.

2. Po 10 minučių braškes perkoškite. Į gautą skystį sudėkite medų, cukrų, įpilkite citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Paragaukite: jei trūksta saldumo, pridėkite dar cukraus ar medaus. Leiskite 1–2 valandas pastovėti.

3. Praėjus šiam laikui gėrimą išpilstykite į tamsius butelius – tik neperpildykite, palikite 7–10 cm nuo viršaus. Į butelius įmeskite po kelias razinas ir sandariai užsukite.

4. Laikykite butelius šaltoje vietoje 7–10 parų. Jei norite girą gerti greičiau, butelius pirmas 2 paras laikykite šiltoje, kitas 2 paras – šaltoje vietoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kelionių ekspertė atskleidė, kodėl šeimoms verta rinktis slidinėjimą kalnuose: priežasčių labai daug
Reklama
Įspūdžiais dalinasi „Teleloto“ Aukso puodo laimėtojai: atsiriekti milijono dalį dar spėsite ir jūs
Reklama
Influencerė Paula Budrikaitė priėmė iššūkį „Atrakinome influencerio telefoną“ – ką pamatė gerbėjai?
Reklama
Antrasis kompiuterių gyvenimas: nebenaudojamą kompiuterį paverskite gera investicija naujam „MacBook“